Топ 100 на бестселърите за 2019 г.

Топ 100 на бестселърите за 2019 г.

Класацията „Топ 100 на бестселърите за 2019 г.″ отразява покупките на нашите клиенти през 2019 г.

Третата алтернатива1. Третата алтернатива

„Третата алтернатива“ е книга на Стивън Кови и Брек Ингланд, която разкрива необикновената сила на един сравнително по-рядко използван подход за справяне с най-трудните проблеми в живота – „Третата алтернатива“.

EQ. Емоционална интелигентност за всеки2. EQ. Емоционална интелигентност за всеки

„EQ. Емоционална интелигентност за всеки“ от Стефани Вермюлин е чудесна книга, която предлага на достъпен език практически начини за разбиране на езика на емоциите и изграждане на подходящо отношение към тях.

Никога вече излъган3. Никога вече излъган

В „Никога вече излъган“ психологът Дейвид Либерман показва как да спрете лъжите и да откриете истината при всякакъв разговор и ситуация.

5-те неща, които не можем да променим4. 5-те неща, които не можем да променим

„5-те неща, които не можем да променим“ от Дейвид Ричо е книга за пет жизнени дадености, които не можем да променяме, но е възможно да ги приемем и да кажем „да“ на живота такъв, какъвто е.

Лечение на псориазис. Безлекарствената програма, която наистина действа5. Лечение на псориазис. Безлекарствената програма, която наистина действа

„Лечение на псориазис. Безлекарствената програма, която наистина действа“ от Джон Пагано е книга с уникална концепция, а именно, че псориазисът може да се лекува без медикаменти, чрез подходяща диета, стойка и походка, отношение и вътрешно пречистване.

Как да постигнете успех чрез позитивна психическа нагласа6. Как да постигнете успех чрез позитивна психическа нагласа

„Как да постигнете успех чрез позитивна психическа нагласа“ от Наполеон Хил и Клемънт Стоун е книга за самопомощ чрез позитивна нагласа в случаите, когато имаме нужда от успешна промяна на живота ни към по-добро.

Слушай своето тяло7. Слушай своето тяло

„Слушай своето тяло” от Лиз Бурбо е разказ как да изпълним истинската си цел на хора – да се развиваме чрез своята вътрешна енергия и духовност. Това е преработено и допълнено издание на големия бестселър на авторката.

Богат татко, беден татко8. Богат татко, беден татко

„Богат татко, беден татко“ от Робърт Кийосаки е може би най-известната книга в света за финансова грамотност. Тя е посветена на уроците за парите, на които богатите учат децата си, но бедните и средната класа – не.

Всичко може да се договори. Как винаги да постигате най-добрата сделка9. Всичко може да се договори. Как винаги да постигате най-добрата сделка

„Всичко може да се договори. Как винаги да постигате най-добрата сделка“ от Гевин Кенеди е забележителна книга за преговорите и продажбите. Наричат я „Библията на търговеца“, тъй като правилата в нея водят до сключване на добра сделка.

Продължавай напред. Изкуството на постоянството10. Продължавай напред. Изкуството на постоянството

„Продължавай напред. Изкуството на постоянството“ от Джоузеф Маршал ІІІ е книга със стари индиански мъдрости и поуки за отношението на хората към живота.

Точното време. Как да прилагаме Лунния календар във всекидневния живот11. Точното време. Как да прилагаме Лунния календар във всекидневния живот

„Точното време. Как да прилагаме Лунния календар във всекидневния живот“ от Йохана Паунгер и Томас Попе е книга за връзката между човека и природата и за значението на лунния календар.

Седемте навика на високоефективните хора12. Седемте навика на високоефективните хора

„Седемте навика на високоефективните хора” от Стивън Кови е може би най-известната в света книга за личностно развитие. Тя е посветена на фундаментите на високата ефективност.

42 дълбоки мисли за живота, вселената и всичко останало13. 42 дълбоки мисли за живота, вселената и всичко останало

„42 дълбоки мисли за живота, вселената и всичко останало“ от Марк Върнън е книга, основана на четиридесет и два афоризма за живота, щастието и благополучието.

Социалният организъм14. Социалният организъм

„Социалният организъм“ от Оливър Лъкет и Майкъл Кейси е пътеводител в бъдещето на социалните мрежи, който показва как социалните мрежи функционират като жив организъм и променят бизнеса и обществото ни.

Книга за духа. Духовни есета от прочути автори15. Книга за духа. Духовни есета от прочути автори

„Книга за духа. Духовни есета от прочути автори“ на Ричард Карлсън и Бенджамин Шийлд е антология, която обединява 25 есета на видни духовни учители от цял свят, посветени на връзката и отношението ни с Бог.

Твоето тяло знае отговора. Ръководство за осъзнато фокусиране16. Твоето тяло знае отговора. Ръководство за осъзнато фокусиране

„Твоето тяло знае отговора. Ръководство за осъзнато фокусиране“ от Дейвид Роум е ръководство за усвояване на умението за осъзнато фокусиране с помощта на ум, тяло и сърце, което играе ключова роля за разрешаването на проблеми и справяне с предизвикателства.

Новият едноминутен мениджър17. Новият едноминутен мениджър

„Новият едноминутен мениджър“ от Кен Бланчард и Спенсър Джонсън очертава основните начини, с които всеки ръководител може да подобри ефективността на своето управление и взаимоотношения с преките си подчинени.

Лидерите винаги обядват последни18. Лидерите винаги обядват последни

„Лидерите винаги обядват последни“ от Саймън Синек е книга за лидерите и лидерството, благодарение на които човечеството се е развивало и преуспявало.

Ако се слушах, щях да се чуя19. Ако се слушах, щях да се чуя

„Ако се слушах, щях да се чуя“ от Жак Саломе и Силви Галан е една от най-популярните книги на френския психосоциолог, посветена на общуването между хората.

Шаманът в теб. Как да лекуваме себе си и другите20. Шаманът в теб. Как да лекуваме себе си и другите

В „Шаманът в теб. Как да лекуваме себе си и другите“ майстор-лечителката Дебора Кинг споделя своя опит в изучаването и прилагането на източни и западни концепции и лечебни техники – от най-ранните описани практики отпреди 5 000 години до собствения си мощен авангарден подход.

Лесният начин да контролираш алкохола21. Лесният начин да контролираш алкохола

„Лесният начин да контролираш алкохола“ от Алън Кар е книга, посветена на ограничаването и дори скъсването с един от най-тежките пороци на съвременния човек – алкохолизма.

Принципът 80/20 и още 92 силови закона на природата22. Принципът 80/20 и още 92 силови закона на природата

„Принципът 80/20 и още 92 силови закона на природата“ от Ричард Кош е интригуваща книга за невероятните възможности, които дават на бизнеса и хората 92 универсални, научни, силови закона.

Четирите потока на парите23. Четирите потока на парите

„Четирите потока на парите“ е изключително важна книга за финансова грамотност и постигане на финансова свобода, написана от Робърт Кийосаки – автор на световния бестселър „Богат татко, беден татко“.

Кейл и кафе. Съветите на един ренегат за здраве, щастие и дълголетие24. Кейл и кафе. Съветите на един ренегат за здраве, щастие и дълголетие

„Кейл и кафе. Съветите на един ренегат за здраве, щастие и дълголетие“ от Кевин Джани е наръчник за пътя на откриване на един по-верен баланс в храненето, който укрепва здравословното състояние, генерира чувство на щастие и води до дълголетие.

Как да увеличим благосъстоянието и успеха си25. Как да увеличим благосъстоянието и успеха си

„Как да увеличим благосъстоянието и успеха си“ показва как пътят към постигането на благосъстояние и успех е открит за всички, независимо от произхода, професията или стремежите ви.

Кой ми взе сиренцето?26. Кой ми взе сиренцето?!

„Кой ми взе Сиренцето?!” от Спенсър Джонсън е световен бестселър, в който под формата на приказка-разказ за четири мишлета се анализира темата за успеха в живота и нагласата ни към работата и живота.

Маркетинг без бюджет27. Маркетинг без бюджет

„Маркетинг без бюджет“ от Игор Ман е прекрасен сборник с упражнения за размисъл и 50 практически маркетингови идеи, които увеличават приходите напълно безплатно или с много малки разходи.

Изяж жабата. 21 начина да избегнете пилеенето на време и да вършите повече по-бързо28. Изяж жабата! 21 начина да избегнете пилеенето на време и да вършите повече по-бързо

„Изяж жабата! 21 начина да избегнете пилеенето на време и да вършите повече по-бързо“ от Брайън Трейси е една от най-полезните книги за управление на времето, по-висока ефективност и постигане на целите.

Наръчник за живота. Беседи29. Наръчник за живота. Беседи

„Наръчник за живота. Беседи“ от Епиктет включва избрани афоризми и беседи на известния стоически философ и мъдрец от времето на Римската империя.

На първо място в Google 201930. На първо място в Google 2019

„На първо място в Google“ е книга за спечелване на челни позиции в резултатите от търсене в най-популярната търсачка в света (и България) – Google.

Още един ден31. Още един ден

„Още един ден“ е разказ за майка и син и за връзка, продължила през живота и смъртта.

Пътят на Вълка. Пряка линия на продажби32. Пътят на Вълка. Пряка линия на продажби

„Пътят на Вълка. Пряка линия на продажби“ от Джордан Белфърт представя система от няколко елемента и последователни стъпки за успешно убеждаване и въздействие.

Тиролското колело на числата33. Тиролското колело на числата

„Тиролското Колело на числата“ разкрива знание, предавано от поколение на поколение, което може да бъде полезно във всички сфери на живота.

Фън Шуей за тялото. Балансиране на тялото и ума за по-здравословен живот34. Фън Шуей за тялото. Балансиране на тялото и ума за по-здравословен живот

Новаторска книга, в която Даниел Сантос, майстор-акупунктурист, лечител и доктор по източна медицина, прилага принципите на Фън шуей, древното китайско изкуство на енергийния поток, спрямо най-интимния дом, който обитаваме – човешкото тяло.

Завръщане към светлината35. Завръщане към светлината

„Завръщане към светлината“ от Барбара Рен представя механизма, чрез който функционира здравият човешки организъм, разглежда основните фактори, които причиняват болестта и препоръчва техники за възстановяване на равновесието и поддържане на тялото в хармония.

Да прецакаш Дявола. Тайната за постигане на свобода и успех36. Да прецакаш Дявола. Тайната за постигане на свобода и успех

„Да прецакаш Дявола. Тайната за постигане на свобода и успех“ от Наполеон Хил и Шарън Лехтър е невероятна книга за преодоляване на страха, за вярата, за убедеността в собствените сили и за успеха, който идва след вътрешната победа.

Както на Земята, така и на небето. Визия за живота след смъртта37. Както на Земята, така и на небето. Визия за живота след смъртта

„Както на Земята, така и на небето. Визия за живота след смъртта“ е изключителна творба, създадена от вдъхновението и прозрението на един от най-забележителните и най-проникновени мислители – Морган Скот Пек.

Трансцендентална медитация. Най-важното от учението на Махариши Махеш Йоги38. Трансцендентална медитация. Най-важното от учението на Махариши Махеш Йоги

„Трансцендентална медитация. Най-важното от учението на Махариши Махеш Йоги“ от Джак Форем е книга, посветена на учението по трансцедентална медитация на Махариши Махеш Йоги.

Бъди господар на живота си39. Бъди господар на живота си

„Бъди господар на живота си“ от Уейн Дайър не просто обяснява „защо“, но и ни учи“как“ да гледаме на себе си и на околния свят, за да престанем да бъдем жертви на другите и да поемем в ръце юздите на собствения си живот.

Медицината на св. Хилдегард за жени40. Медицината на св. Хилдегард за жени

Публикувани за първи път оригинални рецепти и съвети от св. Хилдегард за всички оплаквания от А до Я.

Творческа визуализация. Използвайте силата на въображението, за да осъществите своите желания41. Творческа визуализация. Използвайте силата на въображението, за да осъществите своите желания

Идеите, вложени в „Творческа визуализация. Използвайте силата на въображението, за да осъществите своите желания“ ще ви накарат да погледнете на света с нови очи.

Тихи хора - силно въздействие. Как да бъдем успешни интроверти42. Тихи хора – силно въздействие. Как да бъдем успешни интроверти

От „Тихи хора – силно въздействие“ ще разберете как да приложите в личен или професионален план вашите силни страни – концентрация, аналитично мислене или упоритост.

Женските страхове, женските болести, женските болки43. Женските страхове, женските болести, женските болки

„Женските страхове, женските болести, женските болки“ от д-р Винфрийд Вебер е книга в малък формат, в която се прави преглед на различни женски здравословни проблеми и оплаквания.

Смърт на свещените крави! Как успелите бизнесмени разбиват старите правила44. Смърт на свещените крави! Как успелите бизнесмени разбиват старите правила

Авторите на “Смърт на свещените крави!” не просто демонстрират как да разпознаете и да убиете Свещените крави на работното си място. Те разказват за организации и хора, които са успели, защото са пренебрегнали общоприето мнение и са казали „майната им“ на десетилетни правила.

Съкровища на мъдростта. Безсмъртни крилати фрази в човешката история45. Съкровища на мъдростта. Безсмъртни крилати фрази в човешката история

„Съкровища на мъдростта. Безсмъртни крилати фрази в човешката история“ от Тери Бревъртън е книга, която разкрива силата и мощта на словото да вдъхновява в посока на истинските човешки ценности и добродетели.

Чуй своето тяло. Хранене, йога, медитация и практически съвети по сезони46. Чуй своето тяло. Хранене, йога, медитация и практически съвети по сезони

„Чуй своето тяло. Хранене, йога, медитация и практически съвети по сезони“ от Сара Стоувър предлага стотици малки стъпки – лесно изпълними, но и достатъчно задълбочени, за да намалим стреса, да се избавим от неразположенията и болестите, като сме в синхрон с четирите годишни времена, с циклите в живота на жената и с фазите на Луната.

Вие знаете. Научете се да следвате интуицията си още на мига47. Вие знаете. Научете се да следвате интуицията си още на мига

„Вие знаете. Научете се да следвате интуицията си още на мига“ от Беки Уолш е книга, която обяснява давата вида интуиция и как можем да ги използваме, за да осъществим значими промени в живота си или в живота на другите.

Да се чувстваш добре. Клинично доказано лечение на депресията без медикаменти48. Да се чувстваш добре. Клинично доказано лечение на депресията без медикаменти

„Да се чувстваш добре. Клинично доказано лечение на депресията без медикаменти” от д-р Дейвид Бърнс разкрива успешен и изпробван от хиляди хора метод да се чувстваме добре без медикаменти, в случай на депресивни състояния.

Мотивацията. Изненадващата истина за това, което ни движи напред49. Мотивацията. Изненадващата истина за това, което ни движи напред

„Мотивацията. Изненадващата истина за това, което ни движи напред“ от Даниъл Пинк е световен бестселър, базиран на резултатите от голям брой класически и съвременни социално-психологически открития за човешката мотивация.

Принципи50. Принципи

„Принципи“ от Рей Далио е книга, която разкрива важната роля на принципите и тяхното приложение в живота и работата.

Речник на езика на тялото51. Речник на езика на тялото

„Речник на езика на тялото“ от Джо Наваро е чудесно практическо ръководство за тълкуване на човешкото поведение с 400 модела на поведение, изразени чрез езика на тялото.

Фън шуей. Кухнята на петте първоелемента52. Фън шуей. Кухнята на петте първоелемента

„Фън шуей. Кухнята на петте първоелемента“ от Йона Пурти и Адриана Ортемберг представя балансирани рецепти, изцяло природосъобразни и много апетитни, които съчетават добрия вкус с най-полезните за организма вещества за постигане на отлично здраве на тялото, ума и духа.

Даровете на гнева. Уроците на моя дядо Махатма Ганди53. Даровете на гнева. Уроците на моя дядо Махатма Ганди

„Даровете на гнева. Уроците на моя дядо Махатма Ганди“ от Арун Ганди е книга, в която авторът предава уроците на своя дядо Махатма Ганди, които са особено актуални днес и са основани на това как да изразяваме собствените си чувства и да впрягаме силата на гнева за добри цели.

Защо точно ти? 101 въпроса, задавани на интервю за работа, от които никога вече няма да се боите54. Защо точно ти? 101 въпроса, задавани на интервю за работа, от които никога вече няма да се боите

„Защо точно ти? 101 въпроса, задавани на интервю за работа, от които никога вече няма да се боите“ от Джеймс Рийд е книга за хората, на които им предстои да се явят на важно интервю за работа, но също така и за собствениците, мениджърите и служителите, които провеждат интервюта с кандидати за вакантни длъжности.

Какво искат жените? По следите на науката за женското желание55. Какво искат жените? По следите на науката за женското желание

С „Какво искат жените?“ Даниел Бергнър преобръща представите за женското сексуално желание.

Мъдростта на Джеймс Алън56. Мъдростта на Джеймс Алън

Книгата „Мъдростта на Джеймс Алън“ включва пет книги, сред които е и неговият шедьовър „Каквото мисли човек“.

Нарисувай бъдещето57. Нарисувай бъдещето

„Нарисувай бъдещето“ от Луиз Хей и Лин Лобър е вдъхновяваща книга, която под формата на роман представя истини и покуки за живота на обикновените хора, които се сблъскват с трудни за решаване проблеми.

Самолечение с ПайдаЛаджин58. Самолечение с ПайдаЛаджин

„Самолечение с ПайдаЛаджин“ от Хончи Шао е книга, която представя метода ПайдаЛаджин за самолечение чрез упражнения за разтягане и шляпане, които всеки може да практикува.

Събудете великана в себе си59. Събудете великана в себе си

„Събудете великана в себе си“ от Антъни Робинс е книга с идеи и стратегии да променим менталната, емоционалната и физическа съдба със собствени сили, за да живеем пълноценен живот.

Бизнес школа за хора, които обичат да помагат на другите60. Бизнес школа за хора, които обичат да помагат на другите

„Бизнес школа за хора, които обичат да помагат на другите” e книга за ценностите в мрежовия маркетинг като бизнес.

Клуб "5 сутринта"61. Клуб „5 сутринта“

„Клуб „5 сутринта“ от Робин Шарма е книга, която провокира мотивация за повече организираност, разгръщане на потенциала, производителност, постижения и усещане за лична свобода и щастие, вместо безцелно пилеене на времето и живот без цели и стремежи.

Най-важното от "Как да познаем Бога"62. Най-важното от „Как да познаем Бога“

Най-важното от „Как да познаем Бога“ от Дипак Чопра включва предлага брилянтен, научен и лирически синтез от неврология, квантова физика, лични спомени, източна и западна духовна мисъл.

Протоколът Хашимото63. Протоколът Хашимото

„Протоколът Хашимото“ от Изабела Уенц предлага на болните от болестта на Хашимото 90-дневен план, с който да обърнат тиреоидните симптоми и да си възвърнат живота обратно.

Първият телефонен разговор с небето64. Първият телефонен разговор с небето

„Първият телефонен разговор с небето“ от Мич Албом е роман, посветен на темите за любовта, историята и вярата.

7-те навика на високоефективните семейства65. 7-те навика на високоефективните семейства

„7-те навика на високоефективните семейства“ от Стивън Кови е книга за създаването и поддържането на една красива семейна култура.

Най-доброто лекарство сте вие!66. Най-доброто лекарство сте вие!

„Най-доброто лекарство сте вие!“ от френски лекар и кардиолог Фредерик Салдман е книга, посветена на човешкото здраве и причините за болестите, както и на начините, чрез които всеки може да ги неутрализира и да минимизира техния ефект.

Окото на мъдростта. Историята на развитието на Будизма в Тибет67. Окото на мъдростта. Историята на развитието на Будизма в Тибет

„Окото на мъдростта. Историята на развитието на Будизма в Тибет“ е едно вълнуващо докосване до извора на будистката философско-нравствена система – не само поради усещането за автентичност, но и поради изключителната простота и човечност на посланието.

Още за Четирите Споразумения. Как да използваме Четирите споразумения, за да овладеем съня на живота си68. Още за Четирите Споразумения. Как да използваме Четирите споразумения, за да овладеем съня на живота си

„Още за Четирите Споразумения. Как да използваме Четирите споразумения, за да овладеем съня на живота си“ от Дон Мигел Руис и Джанет Милс е своеобразно продължение на „Четирите споразумения“ и разкрива как да постигнем осъзнаваме и мъдрост на истинската ни същност.

Пет звезди. Тайните, които ще ни помогнат да станем не просто добри, а страхотни комуникатори69. Пет звезди. Тайните, които ще ни помогнат да станем не просто добри, а страхотни комуникатори

„Пет звезди. Тайните, които ще ни помогнат да станем не просто добри, а страхотни комуникатори“ от Кармайн Гало е книга за умението да се убеждава – едно фундаментално умение още от дълбока древност, което днес има особена важност.

С отворено сърце. Как да привличаме повече любов в живота си70. С отворено сърце. Как да привличаме повече любов в живота си

Ан Джоунс ни води по тайните пътеки на вътрешния живот, за да открием преградите, които сме издигнали пред сърцето си още в детството или дори по-рано – в предишен живот.

Твоето тяло казва: Обичай се!71. Твоето тяло казва: Обичай се! Най-пълната енциклопедия за метафизичните причини на всички болести

„Твоето тяло казва: обичай се” е оформена като речник-справочник, в който всички болести са подредени по азбучен ред. Всяка болест се разглежда на три нива – физическо, емоционално и умствено, като се разкриват скритите душевни послания, които тялото ни изпраща чрез конкретно заболяване.

Умни пари. Твоят наръчник по лични финанси и инвестиране в България72. Умни пари. Твоят наръчник по лични финанси и инвестиране в България

„Умни пари. Твоят наръчник по лични финанси и инвестиране в България“ от Стойне Василев е отлично ръководство с принципи и техники за управление на личния финансов успех.

Абсолютната неограниченост73. Абсолютната неограниченост

„Абсолютната неограниченост“ от Джо Витале и д-р Хю Лен е книга за древна хавайска система за лечение, здраве, благополучие и хармония – хоопонопоно.

Внимание! Деца пред екрана. Как да предпазим детето си от вредно медийно влияние74. Внимание! Деца пред екрана: Как да предпазим детето си от вредно медийно влияние

„Внимание! Деца пред екрана. Как да предпазим детето си от вредно медийно влияние” е книга, от която родителите ще получат ценни практически съвети как да избегнат физическите и психологическите вреди от дългите часове, прекарани в гледане на телевизия, чатене, сърфиране в интернет и работа с компютър.

Годжи бери, семена чиа и зърна киноа75. Годжи бери, семена чиа и зърна киноа

„Годжи бери, семена чиа и зърна киноа“ от Александра Годуа е книга, посветена на три от най-популярните в наши дни храни, известни и като „суперхрани“.

Добрите лидери задават страхотни въпроси76. Добрите лидери задават страхотни въпроси

„Добрите лидери задават страхотни въпроси“ от Джон Максуел е книга, която ще подобри лидерството ви и и ще обогати живота ви на всички нива.


Код за успех: Опростявай77. Код за успех: Опростявай

„Код за успех: Опростявай“ от Ричард Кош и Грег Локууд е чудесна бизнес книга за принципа на опростяване с помощта на две основни стратегии – опростяване на цената и опростяване на предложението.

Любов, медицина и чудеса78. Любов, медицина и чудеса. Уроци по самоизцеление от опита на един хирург с необикновените му пациенти

„Любов, медицина и чудеса. Уроци по самоизцеление от опита на един хирург с необикновените му пациенти“ от д-р Бърни Сийгъл е книга, пълна с примери за силата на любовта в случаите на сериозни здравословни проблеми.

Мисли и забогатявай79. Мисли и забогатявай

„Мисли и забогатявай“ от Наполеон Хил е една от най-вдъхновяващите мотивационни книги, публикувани някога, посветена на тайните на парите и големия професионален успех.

Променете думите, променете света80. Променете думите, променете света

Посланието на „Променете думите, променете света“ е, че всички заедно, човек по човек, можем да създадем мирен и процъфтяващ свят. Защото сме длъжни. Защото е време.

Син океан. Преход отвъд конкуренцията81. Син океан. Преход отвъд конкуренцията

„Син океан. Преход отвъд конкуренцията“ от У. Чен Ким и Рене Моборньо е книга-ръководство с пет доказани стъпки за преход отвъд конкуренцията – пазарно стопанство, в което не действат безмилостни и разрушителни закони, а иновации със стойност за потребителя.

Тайните на И-Дзин82. Тайните на И-Дзин

„Тайните на И-дзин“ от Джоузеф Мърфи е книга-ръководство за промените, които можем да постигнем в моменти на житейска криза или душевен смут, като създадем вътрешна хармония.

Целта. Процес на постоянно усъвършенстване83. Целта. Процес на постоянно усъвършенстване

„Целта. Процес на постоянно усъвършенстване“ на д-р Елиаху Голдрат е книга за основните принципи на управление на производството и по-конкретно за огромната роля на целта и определянето на цели.

Човекът, който измерваше времето84. Човекът, който измерваше времето

„Човекът, който измерваше времето“ е вдъхновяващ роман-притча за първия човек на земята, комуто е хрумнало да брои часовете и превърнал се в Бащата на времето.

Влиянието. Психология на убеждаването85. Влиянието. Психология на убеждаването

„Влиянието. Психология на убеждаването“ с подзаглавие „Как да получаваме съгласието на другите и да се противопоставяме на чуждото влияние“ е книга от най-цитирания съвременен социален психолог в света – Робърт Чалдини. В книгата става дума за това кое и какво влияе на хората в днешно време.

Емоционалната интелигентност86. Емоционалната интелигентност

„Емоционалната интелигентност“ от Даниъл Голман е книга за интелигентността на емоциите и начините да успеем в това начинание. Книгата е световен бестселър, преведена е на 30 езика с над 5 милиона продадени копия.

Златните уроци за лидерството87. Златните уроци за лидерството

„Златните уроци на лидерството“ от Джон Максуел разкрива богатия опит на автора като лидер, обобщен в 26 златни урока за ефективно лидерство.

Откъснати деца88. Откъснати деца

„Откъснати деца“ от Робърт Мелило представя революционна програма за балансиране на мозъка при деца с аутизъм, СДВХ, дислексия и други неврологични разстройства.

Похватите на титаните89. Похватите на титаните

„Похватите на титаните“ от Тимъти Ферис, с подзаглавие „Тактиките, принципите и навиците на милиардери, легендарни фигури и велики хора от всички сфери на живота“, е книга с интервюта на личности от световна величина, сред които бизнес предприемачи, мениджъри, инвеститори, кинозвезди, спортисти, шахматисти, блогъри и генерали.

Тайната на успешните преговори. Скритите оръжия на един експерт90. Тайната на успешните преговори. Скритите оръжия на един експерт

„Тайната на успешните преговори“ е фокусирана върху умението да се преговаря. А умението да преговаряте ви е необходимо независимо каква е ситуацията, пред която сте изправени.

Lean мислене. Как да печелим повече с по-малко усилия91. Lean мислене. Как да печелим повече с по-малко усилия

В книгата „Lean мислене. Как да печелим повече с по-малко усилия“ Джеймс Уомак и Даниел Джоунс очертават основните принципи на „Lean“ компаниите, т.е. на „стройните“ компании с оптимизирани процеси за производство.

Да управляваш с лекота92. Да управляваш с лекота

„Да управляваш с лекота“ от Хенри Минцбърг разказва за това какво правят мениджърите и как могат да го правят още по-добре.

Как да използваме силата на своето подсъзнание93. Как да използваме силата на своето подсъзнание

Едно от основните послания на „Как да използваме силата на своето подсъзнание“ от Джоузеф Мърфи е, че ако се научим да контролираме подсъзнанието си, ще можем да контролираме всичко в живота си.

Маркетинг 4.094. Маркетинг 4.0
„Маркетинг 4.0“ от Филип Котлър, Хермаван Картаджая и Айвън Сетиваван с подзаглавие „От традиционното към дигиталното“ е книга за новия маркетинг, наречен „Маркетинг 4.0“.

Новата икономика. За индустрията, правителството и образованието95. Новата икономика. За индустрията, правителството и образованието

„Новата икономика. За индустрията, правителството и образованието“ от Уилям Деминг е книга за трансформирането на мениджмънта в епохата на знанието.

Очаровайте околните96. Очаровайте околните. Как да усъвършенствате социалните си умения

„Очаровайте околните. Как да усъвършенствате социалните си умения“ от Ванеса ван Едуардс е книга с малки и ефектни трикове за излъчване на повече чар в междуличностно общуване – умение, което някои безспорно притежават и благодарение на него имат повече и по-трайни успехи в различни жизнени ситуации.

Първите 90 дни. Успешни стратегии за лидери97. Първите 90 дни. Успешни стратегии за лидери

„Първите 90 дни. Успешни стратегии за лидери” е книга от Майкъл Уоткинс, която показва най-подходящите начини за новоназначения ръководител да успее и покаже своята професионална компетентност в рамките на 90 дни.

Съдба срещу свободна воля. Кой държи кормилото на живота ни?98. Съдба срещу свободна воля. Кой държи кормилото на живота ни?

„Съдба срещу свободна воля. Кой държи кормилото на живота ни” от Мари Джоунс е книга, която насочва към вечния въпрос предопределена ли е нашата лична съдба или сме свободни да избираме какъв да е животът ни.

Щастието като цел99. Щастието като цел

Според Едуард де Боно няма причини да бъдем пасивни по отношение на щастието. Можем да полагаме съзнателни усилия да го ценим, да развиваме чувствителността си към него и да подпомагаме обстоятелствата, които ни правят щастливи.

Започни със защо100. Започни със защо

„Започни със защо“ от Саймън Синек e книга за модела „Златният кръг“ или начина, по който бихме могли да мислим, действаме и общуваме, но така, че да вдъхновяваме другите.