Публикувано на

Топ 100 на бестселърите за 2018г.

Топ 100 на бестселърите за 2018г.

Класацията „Топ 100 на бестселърите за 2018г.″ отразява покупките на нашите клиенти и най-продаваните от нас книги през 2018г.

Никога вече излъган1. Никога вече излъган

В „Никога вече излъган“ психологът Дейвид Либерман показва как да спрете лъжите и да откриете истината при всякакъв разговор и ситуация.

Принципът 80/20 и още 92 силови закона на природата2. Принципът 80/20 и още 92 силови закона на природата

„Принципът 80/20 и още 92 силови закона на природата“ от Ричард Кош е интригуваща книга за невероятните възможности, които дават на бизнеса и хората 92 универсални, научни, силови закона.

Как да постигнете успех чрез позитивна психическа нагласа3. Как да постигнете успех чрез позитивна психическа нагласа

„Как да постигнете успех чрез позитивна психическа нагласа“ от Наполеон Хил и Клемънт Стоун е книга за самопомощ чрез позитивна нагласа в случаите, когато имаме нужда от успешна промяна на живота ни към по-добро.

Предвидими резултати в непредвидими времена4. Предвидими резултати в непредвидими времена

„Предвидими резултати в непредвидими времена” е книга, която ни показва пътя за това как да побеждаваме независимо от сложните и непредсказуеми обстоятелства.

Богат татко, беден татко5. Богат татко, беден татко

„Богат татко, беден татко“ от Робърт Кийосаки е може би най-известната книга в света за финансова грамотност. Тя е посветена на уроците за парите, на които богатите учат децата си, но бедните и средната класа – не.

Кой ми взе сиренцето?6. Кой ми взе сиренцето?!

„Кой ми взе Сиренцето?!” от Спенсър Джонсън е световен бестселър, в който под формата на приказка-разказ за четири мишлета се анализира темата за успеха в живота и нагласата ни към работата и живота.

Всичко може да се договори. Как винаги да постигате най-добрата сделка7. Всичко може да се договори. Как винаги да постигате най-добрата сделка

„Всичко може да се договори. Как винаги да постигате най-добрата сделка“ от Гевин Кенеди е забележителна книга за преговорите и продажбите. Наричат я „Библията на търговеца“, тъй като правилата в нея водят до сключване на добра сделка.

Типология на личността. Седемте роли8. Типология на личността. Седемте роли

„Типология на личността. Седемте роли” разкрива древна могъща система за себепознание, състояща се от седемте основни архетипа.

Продължавай напред. Изкуството на постоянството9. Продължавай напред. Изкуството на постоянството

„Продължавай напред. Изкуството на постоянството“ от Джоузеф Маршал ІІІ е книга със стари индиански мъдрости и поуки за отношението на хората към живота.

Развиване на интуицията10. Развиване на интуицията

„Развиване на интуицията“ от Шакти Гауейн е книга за мъдростта на интуицията и възможностите да я развием.

Съкровища на мъдростта. Безсмъртни крилати фрази в човешката история11. Съкровища на мъдростта. Безсмъртни крилати фрази в човешката история

„Съкровища на мъдростта. Безсмъртни крилати фрази в човешката история“ от Тери Бревъртън е книга, събрала на едно място паметни крилати фрази. Тя не само предлага цитати, но и посочва от кого са те, кога и по какъв повод са изречени.

Фън Шуей. Как да се прочистим от лошите енергии и се обградим с повече радост и хармония12. Фън Шуей. Как да се прочистим от лошите енергии и се обградим с повече радост и хармония

Животът в хармония с природата и нейните закони осигурява здраве и дълголетие, удовлетворение и преобразува отрицателните ситуации в положителни.

Изяж жабата. 21 начина да избегнете пилеенето на време и да вършите повече по-бързо13. Изяж жабата! 21 начина да избегнете пилеенето на време и да вършите повече по-бързо

„Изяж жабата! 21 начина да избегнете пилеенето на време и да вършите повече по-бързо“ от Брайън Трейси е една от най-полезните книги за управление на времето, по-висока ефективност и постигане на целите.

Как да използваме силата на своето подсъзнание14. Как да използваме силата на своето подсъзнание

Едно от основните послания на „Как да използваме силата на своето подсъзнание“ от Джоузеф Мърфи е, че ако се научим да контролираме подсъзнанието си, ще можем да контролираме всичко в живота си.

Бъди господар на живота си15. Бъди господар на живота си

„Бъди господар на живота си“ от Уейн Дайър не просто обяснява „защо“, но и ни учи“как“ да гледаме на себе си и на околния свят, за да престанем да бъдем жертви на другите и да поемем в ръце юздите на собствения си живот.

Как да увеличим благосъстоянието и успеха си16. Как да увеличим благосъстоянието и успеха си

„Как да увеличим благосъстоянието и успеха си“ показва как пътят към постигането на благосъстояние и успех е открит за всички, независимо от произхода, професията или стремежите ви.

Изкуството на щастливия живот на работното място17. Изкуството на щастливия живот на работното място

Далай Лама за работата, кариерата, призванието и откровението на истинското щастие на работното място.

Медицината на св. Хилдегард за жени18. Медицината на св. Хилдегард за жени

Публикувани за първи път оригинални рецепти и съвети от св. Хилдегард за всички оплаквания от А до Я.

Супер работа, супер кариера19. Супер работа, супер кариера

„Супер работа, супер кариера“ от Дженифър Колосимо и Стивън Кови е книга, която разкрива как бихме могли да създадем най-добрата и стойностна работа – за нас и за другите.

Яж мазнини и отслабвай20. Яж мазнини и отслабвай

„Яж мазнини и отслабвай“ от Марк Хаймън представя последните открития за мазнините в 21-дневен хранителен режим, който енергетизира и детоксикира организма.

Абсолютната неограниченост21. Абсолютната неограниченост

„Абсолютната неограниченост“ от Джо Витале и д-р Хю Лен е книга за древна хавайска система за лечение, здраве, благополучие и хармония – хоопонопоно.

Гарантираната продажба. Как да продадем всичко на всеки22. Гарантираната продажба. Как да продадем всичко на всеки

„Гарантираната продажба. Как да продадем всичко на всеки“ от Фредрик Еклунд е книга за продажбите, написана от един от най-успешните брокери на недвижими имоти в Ню Йорк.

Милионерът, който се пробуди за духовното23. Милионерът, който се пробуди за духовното

„Милионерът, който се пробуди за духовното“ от Джо Витале е книга за мотивацията да създаваме и следваме мисия, която служи на колективното човечество.

Четирите потока на парите24. Четирите потока на парите

„Четирите потока на парите“ е изключително важна книга за финансова грамотност и постигане на финансова свобода, написана от Робърт Кийосаки – автор на световния бестселър „Богат татко, беден татко“.

Женските страхове, женските болести, женските болки25. Женските страхове, женските болести, женските болки

„Женските страхове, женските болести, женските болки“ от д-р Винфрийд Вебер е книга в малък формат, в която се прави преглед на различни женски здравословни проблеми и оплаквания.

Новият едноминутен мениджър26. Новият едноминутен мениджър

„Новият едноминутен мениджър“ от Кен Бланчард и Спенсър Джонсън очертава основните начини, с които всеки ръководител може да подобри ефективността на своето управление и взаимоотношения с преките си подчинени.

Творческа визуализация. Използвайте силата на въображението, за да осъществите своите желания27. Творческа визуализация. Използвайте силата на въображението, за да осъществите своите желания

Идеите, вложени в „Творческа визуализация. Използвайте силата на въображението, за да осъществите своите желания“ ще ви накарат да погледнете на света с нови очи.

Великолепната четворка. Уроците по лидерство на Лудия кон от племето лакота28. Великолепната четворка. Уроците по лидерство на Лудия кон от племето лакота

„Великолепната четворка. Уроците по лидерство на Лудия кон от племето лакота“ от Джоузеф Маршал ІІІ е книга за най-важните лидерски качества и жизнени принципи – така, както считат индианците от племето лакота.

10 природни лекарства, които могат да спасят живота ви29. 10 природни лекарства, които могат да спасят живота ви

Вслушайте се в съветите на д-р Балч, авторът на „10 природни лекарства, които могат да спасят живота ви“ и подобрете качеството на живота си.

Имай вяра. Една истинска история30. Имай вяра. Една истинска история

Мич Албом ни предлага един красив и нежен разказ за своето забележително осемгодишно пътуване между два свята – двама мъже, две вери, две общности.

Мисли като милионер и ще станеш милионер31. Мисли като милионер и ще станеш милионер

За pазлика oт дpуги автopи пo темата, T. Xаpв Eкъp не пише „Мисли като милионер и ще станеш милионер”, за да cтане милиoнеp. Далеч пpеди тoва тoй вече е такъв!

Най-добрата книга на пазара за пазара32. Най-добрата книга на пазара за пазара

Ако сте се чудили защо опитите на правителствата да „оправят“ пазара обикновено завършват с влошаване на положението, какво предизвиква черните пазари или как вашият учебник по икономика греши за всичко, нуждаете се от „Най-добрата книга на пазара за пазара“.

Наръчник за живота. Беседи33. Наръчник за живота. Беседи

„Наръчник за живота. Беседи“ от Епиктет включва избрани афоризми и беседи на известния стоически философ и мъдрец от времето на Римската империя.

Необятният свят на билките34. Необятният свят на билките

„Необятният свят на билките“ е подробен справочник за билките, който разкрива тайните на чудодейните растения, като предоставя подробна информация за тяхната история, отглеждане, размножаване и събиране.

Молитви. Вдъхновение и насочени медитации за щастлив и изпълнен с любов живот35. Молитви. Вдъхновение и насочени медитации за щастлив и изпълнен с любов живот

В тази малка по обем книга Дон Мигел Руис разкрива могъщата сила на молитвата, способна да пробуди любовта и радостта в сърцето на всеки човек и да го поведе към единение със Създателя.

Фън Шуей за тялото. Балансиране на тялото и ума за по-здравословен живот36. Фън Шуей за тялото. Балансиране на тялото и ума за по-здравословен живот

Новаторска книга, в която Даниел Сантос, майстор-акупунктурист, лечител и доктор по източна медицина, прилага принципите на Фън шуей, древното китайско изкуство на енергийния поток, спрямо най-интимния дом, който обитаваме – човешкото тяло.

Седемте навика на високоефективните хора37. Седемте навика на високоефективните хора

„Седемте навика на високоефективните хора” от Стивън Кови е може би най-известната в света книга за личностно развитие. Тя е посветена на фундаментите на високата ефективност.

Вие знаете. Научете се да следвате интуицията си още на мига38. Вие знаете. Научете се да следвате интуицията си още на мига

„Вие знаете. Научете се да следвате интуицията си още на мига“ от Беки Уолш е книга, която обяснява давата вида интуиция и как можем да ги използваме, за да осъществим значими промени в живота си или в живота на другите.

Променете думите, променете света39. Променете думите, променете света

Посланието на „Променете думите, променете света“ е, че всички заедно, човек по човек, можем да създадем мирен и процъфтяващ свят. Защото сме длъжни. Защото е време.

15-те безценни закона за израстването40. 15-те безценни закона за израстването

„15-те безценни закона за израстването“ от Джон Максуел разкрива 15 принципа за развитие на личния потенциал, които очертават пътя на нещо много специално – израстването.

Правилният начин на готвене за вашата кръвна група41. Правилният начин на готвене за вашата кръвна група

„Правилният начин на готвене за вашата кръвна група“ от Питър Д`Адамо разкрива методика за хранене според кръвната група, свързвайки усвояемостта на храната, ефективността й за организма и генетичните особености на човека.

Умни пари. Твоят наръчник по лични финанси и инвестиране в България42. Умни пари. Твоят наръчник по лични финанси и инвестиране в България

„Умни пари. Твоят наръчник по лични финанси и инвестиране в България“ от Стойне Василев е отлично ръководство с принципи и техники за управление на личния финансов успех.

Шаманът в теб. Как да лекуваме себе си и другите43. Шаманът в теб. Как да лекуваме себе си и другите

В „Шаманът в теб. Как да лекуваме себе си и другите“ майстор-лечителката Дебора Кинг споделя своя опит в изучаването и прилагането на източни и западни концепции и лечебни техники – от най-ранните описани практики отпреди 5 000 години до собствения си мощен авангарден подход.

Girl Code. Тайните на успеха, мъдростта и щастието за жените предприемачи44. Girl Code. Тайните на успеха, мъдростта и щастието за жените предприемачи

„Girl Code. Тайните на успеха, мъдростта и щастието за жените предприемачи“ от Кара Алвил Лейба е книга-пътеводител за жените, които се занимават с бизнес и имат известна нужда да повярват още по-силно в себе си, за да отключат своя потенциал.

Мотивацията. Изненадващата истина за това, което ни движи напред45. Мотивацията. Изненадващата истина за това, което ни движи напред

„Мотивацията. Изненадващата истина за това, което ни движи напред“ от Даниъл Пинк е световен бестселър, базиран на резултатите от голям брой класически и съвременни социално-психологически открития за човешката мотивация.

Пътят към истинското благоденствие46. Пътят към истинското благоденствие

Ключът към постигането на благоденствието е в разбирането, че то е вътрешно преживяване.

Здрави кости, мускули и стави47. Здрави кости, мускули и стави

„Здрави кости, мускули и стави“ е богат наръчник, в който ще откриете лесноизпълними физически упражнения, съвети за здравословно хранене, както и практически насоки за лечението на десетки заболявания.

Човекът, който измерваше времето48. Човекът, който измерваше времето

„Човекът, който измерваше времето“ е вдъхновяващ роман-притча за първия човек на земята, комуто е хрумнало да брои часовете и превърнал се в Бащата на времето.

Добрите лидери задават страхотни въпроси49. Добрите лидери задават страхотни въпроси

„Добрите лидери задават страхотни въпроси“ от Джон Максуел е книга, която ще подобри лидерството ви и и ще обогати живота ви на всички нива.

Защо точно ти? 101 въпроса, задавани на интервю за работа, от които никога вече няма да се боите50. Защо точно ти? 101 въпроса, задавани на интервю за работа, от които никога вече няма да се боите

„Защо точно ти? 101 въпроса, задавани на интервю за работа, от които никога вече няма да се боите“ от Джеймс Рийд е книга за хората, на които им предстои да се явят на важно интервю за работа, но също така и за собствениците, мениджърите и служителите, които провеждат интервюта с кандидати за вакантни длъжности.

Както на Земята, така и на небето. Визия за живота след смъртта51. Както на Земята, така и на небето. Визия за живота след смъртта

„Както на Земята, така и на небето. Визия за живота след смъртта“ е изключителна творба, създадена от вдъхновението и прозрението на един от най-забележителните и най-проникновени мислители – Морган Скот Пек.

Когато всичко се променя, промени всичко52. Когато всичко се променя, промени всичко

Пpoмeнитe cа за нашe дoбpo и вcъщнocт в cъpцeтo cи ниe иcкамe тe да ce cлучат. Нийл Доналд Уолш анализиpа дeвeт пpoмeни, кoитo мoгат да пpeвъpнат живoта в чудecнo пpиключeниe и иcтинcкo пътуванe към ceбe cи.

Смърт на свещените крави! Как успелите бизнесмени разбиват старите правила53. Смърт на свещените крави! Как успелите бизнесмени разбиват старите правила

Авторите на “Смърт на свещените крави!” не просто демонстрират как да разпознаете и да убиете Свещените крави на работното си място. Те разказват за организации и хора, които са успели, защото са пренебрегнали общоприето мнение и са казали „майната им“ на десетилетни правила.

Шифърът на Мойсей. Най-могъщият инструмент на проявлението в историята на света54. Шифърът на Мойсей. Най-могъщият инструмент на проявлението в историята на света

„Шифърът на Мойсей. Най-могъщият инструмент на проявлението в историята на света“ от Джеймс Туайман е книга за духовния копнеж, благодарение на който можем да постигнем желанията си.

Новата икономика. За индустрията, правителството и образованието55. Новата икономика. За индустрията, правителството и образованието

„Новата икономика. За индустрията, правителството и образованието“ от Уилям Деминг е книга за трансформирането на мениджмънта в епохата на знанието.

Щастието като цел56. Щастието като цел

Според Едуард де Боно няма причини да бъдем пасивни по отношение на щастието. Можем да полагаме съзнателни усилия да го ценим, да развиваме чувствителността си към него и да подпомагаме обстоятелствата, които ни правят щастливи.

За родителите. Въпроси и отговори57. За родителите. Въпроси и отговори

В „За родителите. Въпроси и отговори“ Гипенрейтер отговаря на най-актуалните въпроси на родителите и показва как да разговаряме с децата, за да създадем с тях истински близки отношения.

Залезът на Forbes58. Залезът на Forbes

Увлекателният разказ на книгата „Залезът на Forbes“ за дисфункцията на тази могъща фамилия е притча за капитализма с най-хубавите и най-лошите му страни, както и метафора за днешния дигитален смут в света на медиите.

Изкуството да говорим пред другите59. Изкуството да говорим пред другите

„Изкуството да говорим пред другите” e книга, за умението да говорим пред други хора. Написана е Дейл Карнеги през 1926г. и е обогатена със съвременни примери, пояснения и други допълнения от Артър Пел от „Дейл Карнеги и партньори“.

Какво значи да си татко. Как истинският мъж става истински баща60. Какво значи да си татко. Как истинският мъж става истински баща

Някъде между строгата дисциплина и безусловната любов се крие истината за тайнството да си татко.

Лесният начин да контролираш алкохола61. Лесният начин да контролираш алкохола

„Лесният начин да контролираш алкохола“ от Алън Кар е книга, посветена на ограничаването и дори скъсването с един от най-тежките пороци на съвременния човек – алкохолизма.

Маркетинг без бюджет62. Маркетинг без бюджет

„Маркетинг без бюджет“ от Игор Ман е прекрасен сборник с упражнения за размисъл и 50 практически маркетингови идеи, които увеличават приходите напълно безплатно или с много малки разходи.

Още един ден63. Още един ден

„Още един ден“ е разказ за майка и син и за връзка, продължила през живота и смъртта.

Пътят на Вълка. Пряка линия на продажби64. Пътят на Вълка. Пряка линия на продажби

„Пътят на Вълка. Пряка линия на продажби“ от Джордан Белфърт представя система от няколко елемента и последователни стъпки за успешно убеждаване и въздействие.

Тайната. Да открием източника на радостта и удовлетворението65. Тайната. Да открием източника на радостта и удовлетворението

Започнете ли да живеете според тайната, истинската цел, с която сте тук, на земята, ще ви се разкрие.

Успешният бранд. Защо силните брандове печелят повече66. Успешният бранд. Защо силните брандове печелят повече

„Успешният бранд. Защо силните брандове печелят повече“ от Найджъл Холис разкрива какви финансови резултати може да добавя маркетингът с помощта на брандове. Книгата е носител на първа награда за 2015г. на Американската маркетингова асоциация и е определена като отлично съвременно ръководство за маркетолози.

Да се чувстваш добре. Клинично доказано лечение на депресията без медикаменти67. Да се чувстваш добре. Клинично доказано лечение на депресията без медикаменти

„Да се чувстваш добре. Клинично доказано лечение на депресията без медикаменти” от д-р Дейвид Бърнс разкрива успешен и изпробван от хиляди хора метод да се чувстваме добре без медикаменти, в случай на депресивни състояния.

Да управляваш с лекота68. Да управляваш с лекота

„Да управляваш с лекота“ от Хенри Минцбърг разказва за това какво правят мениджърите и как могат да го правят още по-добре.

Тайните на И-Дзин69. Тайните на И-Дзин

„Тайните на И-дзин“ от Джоузеф Мърфи е книга-ръководство за промените, които можем да постигнем в моменти на житейска криза или душевен смут, като създадем вътрешна хармония.

Великото дело на живота ти. Пътешествието към истинското ти призвание70. Великото дело на живота ти. Пътешествието към истинското ти призвание

Във „Великото дело на живота ти. Пътешествието към истинското ти призвание“ Стивън Коуп описва процеса на отключване на уникалната възможност, заложена във всяка човешка душа.

Код за успех: Опростявай71. Код за успех: Опростявай

„Код за успех: Опростявай“ от Ричард Кош и Грег Локууд е чудесна бизнес книга за принципа на опростяване с помощта на две основни стратегии – опростяване на цената и опростяване на предложението.

Още за Четирите Споразумения. Как да използваме Четирите споразумения, за да овладеем съня на живота си72. Още за Четирите Споразумения. Как да използваме Четирите споразумения, за да овладеем съня на живота си

„Още за Четирите Споразумения. Как да използваме Четирите споразумения, за да овладеем съня на живота си“ от Дон Мигел Руис и Джанет Милс е своеобразно продължение на „Четирите споразумения“ и разкрива как да постигнем осъзнаваме и мъдрост на истинската ни същност.

Твоето тяло знае отговора. Ръководство за осъзнато фокусиране73. Твоето тяло знае отговора. Ръководство за осъзнато фокусиране

„Твоето тяло знае отговора. Ръководство за осъзнато фокусиране“ от Дейвид Роум е ръководство за усвояване на умението за осъзнато фокусиране с помощта на ум, тяло и сърце, което играе ключова роля за разрешаването на проблеми и справяне с предизвикателства.

Тихи хора - силно въздействие. Как да бъдем успешни интроверти74. Тихи хора – силно въздействие. Как да бъдем успешни интроверти

От „Тихи хора – силно въздействие“ ще разберете как да приложите в личен или професионален план вашите силни страни – концентрация, аналитично мислене или упоритост.

Чудото на магнезия75. Чудото на магнезия

„Чудото на магнезия“ от Димитър Пашкулев съчетава научната достоверност с популярното обяснение на терминологията и е предназначена за широк кръг читатели.

Chanel. Животът й отблизо76. Chanel. Животът й отблизо

„Chanel. Животът й отблизо“ на Лиза Чани е книга за живота на Коко Шанел (Габриел Шанел) – известната в цял свят модна дизайнерка.

Знание от сърцето. Уроци за живота, любовта и вслушването77. Знание от сърцето. Уроци за живота, любовта и вслушването

„Какво означава да бъдеш човек?“ – пита забележителният психолог и радиоводещ Дан Готлиб и размишлява за предизвикателствата пред нас и неизявените чувства, на които твърде често не позволяваме да изплуват.

Изкуството на сделката78. Изкуството на сделката

„Изкуството на сделката“ от Доналд Тръмп и Тони Шварц е един от най-големите бизнес бестселъри в историята, написан от един от най-добрите майстори на сделките – Доналд Тръмп.

Какво искат жените? По следите на науката за женското желание79. Какво искат жените? По следите на науката за женското желание

С „Какво искат жените?“ Даниел Бергнър преобръща представите за женското сексуално желание.

Краят на болестите80. Краят на болестите

„Краят на болестите“ от д-р Дейвид Ейгъс е книга, която предизвиква общоприетите схващания и концепции за здравето и предлага нови методи за увеличаване на енергията, жизнеността и продължителността на живота ни.

Най-важното от "Как да познаем Бога"81. Най-важното от „Как да познаем Бога“

Най-важното от „Как да познаем Бога“ от Дипак Чопра включва предлага брилянтен, научен и лирически синтез от неврология, квантова физика, лични спомени, източна и западна духовна мисъл.

Наръчник за оцеляване на младата майка82. Наръчник за оцеляване на младата майка

„Наръчник за оцеляване на младата майка“ предлага изобилие от полезни съвети за добро здраве и самочувствие.

Осъзнай тялото, излекувай духа. Изцелението на чувствата като път към физическо и емоционално здраве83. Осъзнай тялото, излекувай духа. Изцелението на чувствата като път към физическо и емоционално здраве

„Осъзнай тялото, излекувай духа“ от Джоан Борисенко е книга-програма за изцеление на чувствата като път към физическото и емоционално здраве.

Просветление за всеки ден. Пътят към щастието в съвременния свят84. Просветление за всеки ден. Пътят към щастието в съвременния свят

„Просветление за всеки ден. Пътят към щастието в съвременния свят“ от Гялванг Друкпа е книга, чрез която човек може да се вгледа в себе си и за задълбочи връзката със себе си, както и с хората, които го заобикалят.

Спиралата на времето и ключът на синхронността85. Спиралата на времето и ключът на синхронността

„Спиралата на времето и ключът на синхронността” – шедьовър, който събира наука и духовност, история и политика.

Човекът е своето плацебо. Важната роля на ума, която не винаги осъзнаваме86. Човекът е своето плацебо. Важната роля на ума, която не винаги осъзнаваме

„Човекът е своето плацебо“ с подзаглавие „Важната роля на ума, която невинаги осъзнаваме“ от Джо Диспенза е книга за самоизлекуването благодарение на превръщането на мислите ни в емоции и убеждения, физиологически и биологически процеси.

5-те нива на лидерството87. 5-те нива на лидерството

„5-те нива на лидерството“ от Джон Максуел е книга, която на достъпен език обяснява какво е истинското лидерство и как работи то.

Дзен и Стив Джобс. Изкуството да се създават компютри88. Дзен и Стив Джобс. Изкуството да се създават компютри

Под формата на оригинален комикс „Дзен и Стив Джобс. Изкуството да се създават компютри“ обръща поглeд към живота на Стив в cрeдата на 80-тe години на миналия вeк, когато напуcка АPPLE, за да cъздадe NEХТ – труден за нeго пeриод, в който се запознава с японcкия дзeнбудиcтки cвeщeник Кобун Чино Oтогава.

Монтен и вкусът на живота. Когато си играя с котката, откъде да знам дали тя не си играе с мен?89. Монтен и вкусът на живота. Когато си играя с котката, откъде да знам дали тя не си играе с мен?

Прослава на може би най-приятния и задълбочен ренесансов писател, Мишел дьо Монтен, чиито есета ни дават неповторими прозрения за простичкия факт, че живеем.

100-те абсолютни закона на бизнес успеха90. 100-те абсолютни закона на бизнес успеха

“100-те абсолютни закона на бизнес успеха” е една изключително полезна книга от Брайън Трейси, посветена на успеха в бизнеса, кариерата и живота.

ABC на инвестирането в злато. Как да запазите и умножите богатството си91. ABC на инвестирането в злато. Как да запазите и умножите богатството си

„ABC на инвестирането в злато. Как да запазите и умножите богатството си“ е книга-пътеводител с изчерпателни насоки за вземане на добри решения относно инвестирането в злато.

Lean мислене. Как да печелим повече с по-малко усилия92. Lean мислене. Как да печелим повече с по-малко усилия

В книгата „Lean мислене. Как да печелим повече с по-малко усилия“ Джеймс Уомак и Даниел Джоунс очертават основните принципи на „Lean“ компаниите, т.е. на „стройните“ компании с оптимизирани процеси за производство.

Голата маймуна. Изследването на един зоолог върху човека93. Голата маймуна. Изследването на един зоолог върху човека

„Голата маймуна. Изследването на един зоолог върху човека“ от Дезмънд Морис е предизвикателен световен бестселър с определен акцент върху секса и сексуалното поведение.

Завръщането на инката94. Завръщането на инката

„Завръщането на инката“ от Елизабет Дженкинс е книга, описваща дванадесетдневното поклонение на авторката в храмовете на инките и вълнуващите й преживявания там.

Изцеление от извора. Открий и излекувай скритата причина за болестта95. Изцеление от извора. Открий и излекувай скритата причина за болестта

„Изцеление от извора. Открий и излекувай скритата причина за болестта“ от Дейв Марковиц е книга, посветена на здравето и живота, която представя основните механизми на човешкото здраве от холистична гледна точка.

Любов, медицина и чудеса96. Любов, медицина и чудеса. Уроци по самоизцеление от опита на един хирург с необикновените му пациенти

„Любов, медицина и чудеса. Уроци по самоизцеление от опита на един хирург с необикновените му пациенти“ от д-р Бърни Сийгъл е книга, пълна с примери за силата на любовта в случаите на сериозни здравословни проблеми.

Малките данни. Дребните детайли, които разкриват мащабни тенденции97. Малките данни. Дребните детайли, които разкриват мащабни тенденции

„Малките данни. Дребните детайли, които разкриват мащабни тенденции“ от Мартин Линдстрьом е книга, която разкрива какво е това, което стои в основата на преуспяващия бранд.

Мисли и забогатявай98. Мисли и забогатявай

„Мисли и забогатявай“ от Наполеон Хил е една от най-вдъхновяващите мотивационни книги, публикувани някога, посветена на тайните на парите и големия професионален успех.

Сексът. Пътeвoдитeл в тaйнитe нa любoвтa99. Сексът. Пътeвoдитeл в тaйнитe нa любoвтa

„Сексът. Пътeвoдитeл в тaйнитe нa любoвтa“ от Джуди Бастира и Ниша Лакроа е изключително полезна книга за вечно актуалната тема за сексуалния живот в любовта.

Магията на мащабното мислене100. Магията на мащабното мислене

„Магията на мащабното мислене” от Дейвид Шуорц е написана преди повече от 50 години и е една от най-добрите книги, издавани някога в областта на литературата за постигане на успех в бизнеса, работата и живота.