Публикувано на

Топ 100 на бестселърите за 2016г.

Топ 100 на бестселърите за 2016г.

Класацията „Топ 100 на бестселърите за 2016г.″ отразява покупките на нашите клиенти и най-продаваните от нас книги през годината.

Тайните на пълната самоувереност1. Тайните на пълната самоувереност

„Тайните на пълната самоувереност” от Робърт Антъни показва, че ако искаме да променим живота си, трябва да разберем в какво се коренят проблемите ни. А те са в собствените ни погрешни убеждения, включително в самоувереността ни.

Никога вече излъган2. Никога вече излъган

В „Никога вече излъган“ психологът Дейвид Либерман показва как да спрете лъжите и да откриете истината при всякакъв разговор и ситуация.

Фитнес за ума 23. Фитнес за ума 2

„Фитнес за ума 2“ разкрива как да бъдете обичани, уважавани и да впечатлявате с авторитета си; само за няколко мига да изградите доверие, устойчиво с години; да превърнете проблемните си взаимоотношения в неразрушими връзки; да се разбирате с хора, с които никой друг не се разбира, да възстановите прекъснатите си връзки и да ги направите по-здрави от преди.

Богат татко, беден татко4. Богат татко, беден татко

„Богат татко, беден татко“ от Робърт Кийосаки е може би най-известната книга в света за финансова грамотност. Тя е посветена на уроците за парите, на които богатите учат децата си, но бедните и средната класа – не.

Гарантираната продажба. Как да продадем всичко на всеки5. Гарантираната продажба. Как да продадем всичко на всеки

„Гарантираната продажба. Как да продадем всичко на всеки“ от Фредрик Еклунд е книга за продажбите, написана от един от най-успешните брокери на недвижими имоти в Ню Йорк.

Изяж жабата: 21 начина да избегнете пилеенето на време и да вършите повече по-бързо6. Изяж жабата! 21 начина да избегнете пилеенето на време и да вършите повече по-бързо

„Изяж жабата! 21 начина да избегнете пилеенето на време и да вършите повече по-бързо“ от Брайън Трейси е една от най-полезните книги за управление на времето, по-висока ефективност и постигане на целите.

Размерът има значение (размерът на талията)7. Размерът има значение (размерът на талията)

„Размерът има значение (размерът на талията)“ от Александра Иванова представя начин за отслабване на жените без изтощителни диети и лекарства, позовавайки се на личния опит на авторката, която отслабва с 42кг. за 9 месеца.

Когато всичко се променя, промени всичко8. Когато всичко се променя, промени всичко

Пpoмeнитe cа за нашe дoбpo и вcъщнocт в cъpцeтo cи ниe иcкамe тe да ce cлучат. Нийл Доналд Уолш анализиpа дeвeт пpoмeни, кoитo мoгат да пpeвъpнат живoта в чудecнo пpиключeниe и иcтинcкo пътуванe към ceбe cи.

Питай и ще успееш. 1001 необикновени въпроса за постигане на преломни резултати и отключване на интуицията9. Питай и ще успееш. 1001 необикновени въпроса за постигане на преломни резултати и отключване на интуицията

„Питай и ще успееш“ от Кенет Фостър и Джак Канфийлд е книга за начина, по който можем да открием своята вътрешна сила, за да постигнем преломни резултати.

Времето е живот. Как да контролираме времето и живота си10. Времето е живот. Как да контролираме времето и живота си

„Времето е живот. Как да контролираме времето и живота си“ от Алън Лакейн представя практична и забавна система от техники за ефективно оползотворяване на времето, с която можем да подобрим живота си.

Квантово лечение: Всеки го може, вие също!11. Квантово лечение

Всеки може да приложи квантовото лечение за решаване на проблеми, за преодоляване на конфликти, за разгръщане на своя скрит и досега неизползван творчески потенциал.

Идеалните екипи. Тайни за бизнеса от военноморските тюлени12. Идеалните екипи. Тайни за бизнеса от военноморските тюлени

„Идеалните екипи. Тайни за бизнеса от военноморските тюлени” от анонимен офицер от Военоморските сили на САЩ e книга за невероятната мощ и възможности на екипа и екипния дух.

Фън Шуей. Как да се прочистим от лошите енергии и се обградим с повече радост и хармония13. Фън Шуей. Как да се прочистим от лошите енергии и се обградим с повече радост и хармония

Животът в хармония с природата и нейните закони осигурява здраве и дълголетие, удовлетворение и преобразува отрицателните ситуации в положителни.

Предвидими резултати в непредвидими времена14. Предвидими резултати в непредвидими времена

„Предвидими резултати в непредвидими времена” е книга, която ни показва пътя за това как да побеждаваме независимо от сложните и непредсказуеми обстоятелства.

Практическото мислене15. Практическото мислене

„Практическото мислене“ от Едуард де Боно е книга за всекидневното мислене. Тя засяга теми като процесите на мислене, начините да разбираме ситуациите, да бъдем прави, да грешим и др.

Седемте навика на високоефективните хора16. Седемте навика на високоефективните хора

„Седемте навика на високоефективните хора” от Стивън Кови е може би най-известната в света книга за личностно развитие. Тя е посветена на фундаментите на високата ефективност.

Съкровища на мъдростта. Безсмъртни крилати фрази в човешката история17. Съкровища на мъдростта. Безсмъртни крилати фрази в човешката история

„Съкровища на мъдростта. Безсмъртни крилати фрази в човешката история“ от Тери Бревъртън е книга, събрала на едно място паметни крилати фрази. Тя не само предлага цитати, но и посочва от кого са те, кога и по какъв повод са изречени.

Тайните на семейството. Революционен начин да опознаеш себе си18. Тайните на семейството. Революционен начин да опознаеш себе си

Джон Брадшоу се съсредоточава върху динамиката на семейството и разкрива по какъв начин правилата, усвоени в детството, се закодират във всеки един от членовете на семейството.

Развиване на интуицията19. Развиване на интуицията

„Развиване на интуицията“ от Шакти Гауейн е книга за мъдростта на интуицията и възможностите да я развием.

Супер работа, супер кариера20. Супер работа, супер кариера

„Супер работа, супер кариера“ от Дженифър Колосимо и Стивън Кови е книга, която разкрива как бихме могли да създадем най-добрата и стойностна работа – за нас и за другите.

Промяната. Преходът от амбицията към смисъла21. Промяната. Преходът от амбицията към смисъла

„Промяната. Преходът от амбицията към смисъла“ от Уейн Дайър – книга-спътник на едноименния филм – илюстрира как и защо да направим прехода от амбицията към смисъла, като загърбим амбицията и заживеем смислено и целеустремено.

Книгата на живота. Епиктет22. Книгата на живота. Епиктет

Настоящото издание е новa интepпpeтaция нa „Hapъчникa“ нa Eпиктeт.

Женските страхове, женските болести, женските болки23. Женските страхове, женските болести, женските болки

„Женските страхове, женските болести, женските болки“ от д-р Винфрийд Вебер е книга в малък формат, в която се прави преглед на различни женски здравословни проблеми и оплаквания.

Творческа визуализация. Използвайте силата на въображението, за да осъществите своите желания24. Творческа визуализация. Използвайте силата на въображението, за да осъществите своите желания

Идеите, вложени в „Творческа визуализация. Използвайте силата на въображението, за да осъществите своите желания“ ще ви накарат да погледнете на света с нови очи.

Как да използваме силата на своето подсъзнание25. Как да използваме силата на своето подсъзнание

Едно от основните послания на „Как да използваме силата на своето подсъзнание“ от Джоузеф Мърфи е, че ако се научим да контролираме подсъзнанието си, ще можем да контролираме всичко в живота си.

Лесният начин за отслабване26. Лесният начин за отслабване

„Лесният начин за отслабване“ на Алън Кар ни учи как да контролираме теглото си и да се освободим от излишните килограми, като следваме наръчника с упътвания на Майката Природа.

Някога, когато бях...27. Някога, когато бях…

„Някога, когато бях…“ от Лавиния Бейкър е любопитна творческа книга, в която читателят не е читател, а всъщност се превръща в автор и изготвя сам своята автобиография.

Как да превърнем идела в реалност28. Как да превърнем идела в реалност

„Как да превърнем идеала в реалност“ от Крисчън Ларсън е книга, която ни разкрива възможните начини за превръщане на лични идеали и съкровени мечти в реалност.

Изкуството на щастливия живот на работното място29. Изкуството на щастливия живот на работното място

Далай Лама за работата, кариерата, призванието и откровението на истинското щастие на работното място.

Кодът на душата. В търсене на характера и призванието30. Кодът на душата. В търсене на характера и призванието

„Кодът на душата. В търсене на характера и призванието“ от Джеймс Хилман представя идеята, че от самото ни раждане в нас е заложена уникална и напълно завършена душевност, която ни оформя по свой образ и подобие.

Тайните на И-Дзин31. Тайните на И-Дзин

„Тайните на И-дзин“ от Джоузеф Мърфи е книга-ръководство за промените, които можем да постигнем в моменти на житейска криза или душевен смут, като създадем вътрешна хармония.

Трябва да имаш яки топки32. Трябва да имаш яки топки

„Трябва да имаш яки топки“ от Лари Уингет е книга, която подтиква към характерен начин на мислене и поглед към живота, а именно – да се живее целенасочено, честно, интересно и уверено.

Фитнес за ума. Съвети, тактики и техники за по-добър живот33. Фитнес за ума. Съвети, тактики и техники за по-добър живот

„Фитнес за ума. Съвети, тактики и техники за по-добър живот” от Октавиус Блек и Себастиан Бейли е книга за избора на подходящ начин на мислене, който ни помага да се самоусъвършенстваме.

Шифърът на Мойсей. Най-могъщият инструмент на проявлението в историята на света34. Шифърът на Мойсей. Най-могъщият инструмент на проявлението в историята на света

„Шифърът на Мойсей. Най-могъщият инструмент на проявлението в историята на света“ от Джеймс Туайман е книга за духовния копнеж, благодарение на който можем да постигнем желанията си.

Когато на добри хора се случват лоши неща35. Когато на добри хора се случват лоши неща

„Когато на добри хора се случват лоши неща“ е класическо произведение върху голямата тема за човешкото страдание и духовното оцеляване пред лицето на връхлитащи ни бедствия.

Епикур. За щастието36. Епикур. За щастието

„Епикур. За щастието“ е книга с избрани текстове от Епикур, посветени на щастливия живот.

Типология на личността. Седемте роли37. Типология на личността. Седемте роли

„Типология на личността. Седемте роли” разкрива древна могъща система за себепознание, състояща се от седемте основни архетипа.

Продължавай напред. Изкуството на постоянството38. Продължавай напред. Изкуството на постоянството

„Продължавай напред. Изкуството на постоянството“ от Джоузеф Маршал ІІІ е книга със стари индиански мъдрости и поуки за отношението на хората към живота.

Грижа за сетивата. Съвети за запазване и подобряване на зрението, слуха, вкуса и обонянието39. Грижа за сетивата. Съвети за запазване и подобряване на зрението, слуха, вкуса и обонянието

„Грижа за сетивата. Съвети за запазване и подобряване на зрението, слуха, вкуса и обонянието“ е луксозна книга на „Рийдърс Дайджест“ със съвети за запазване и подобряване на четири човешки сетива – зрение, слух, вкус и обоняние.

Стъпка по стъпка към идеалното тегло40. Стъпка по стъпка към идеалното тегло

Нужни са ви само 12 седмици, през всяка от които ще правите само една малка промяна в живота си, за да победите постепенно излишните килограми.

Едноминутен мениджър41. Едноминутен мениджър

„Едноминутен мениджър“ от Кен Бланчард и Спенсър Джонсън е световен бестселър, в който се представя изключително ефикасен модел за управление на хора с три прости техники – определяне на цели, отправяне на похвали и отправяне на порицания.

Да се справим с артрита42. Да се справим с артрита

Да се справим с артрита ви дава не само необходимата информация, но и нужното вдъхновение да преодолеете ограниченията, наложени ви от болестта.

Молитви. Вдъхновение и насочени медитации за щастлив и изпълнен с любов живот43. Молитви. Вдъхновение и насочени медитации за щастлив и изпълнен с любов живот

В тази малка по обем книга Дон Мигел Руис разкрива могъщата сила на молитвата, способна да пробуди любовта и радостта в сърцето на всеки човек и да го поведе към единение със Създателя.

Здрави кости, мускули и стави44. Здрави кости, мускули и стави

„Здрави кости, мускули и стави“ е богат наръчник, в който ще откриете лесноизпълними физически упражнения, съвети за здравословно хранене, както и практически насоки за лечението на десетки заболявания.

Вдъхновението. Вашето висше призвание45. Вдъхновението. Вашето висше призвание

„Вдъхновението. Вашето висше призвание“ от Уейн Дайър е книга за вдъхновението като силно и важно преживяване, благодарение на което откриваме себе си и своята мисия в живота.

Излекувай се. Прости стъпки към изцелението на емоциите, ума и душата46. Излекувай се. Прости стъпки към изцелението на емоциите, ума и душата

„Излекувай се. Прости стъпки към изцелението на емоциите, ума и душата“ за първи път разкрива пред широка аудитория невероятните лечебни техники на Ан Джоунс.

Да се чувстваш добре. Клинично доказано лечение на депресията без медикаменти47. Да се чувстваш добре. Клинично доказано лечение на депресията без медикаменти

„Да се чувстваш добре” от д-р Дейвид Бърнс е книга, която описва как можем да се чувстваме добре без медикаменти, в случай, че имаме проблем с депресивно състояние.

Образованието и смисълът на живота48. Образованието и смисълът на живота

„Образованието и смисълът на живота“ от Джиду Кришнамурти е един от по-ранните трудове на големия духовен учител, написан преди повече от 50 години.

Да овладеем алергиите и астмата49. Да овладеем алергиите и астмата

Настоящата книга ще ви помогне да подобрите състоянието си и да придобиете увереност, че контролирате живота си дори и при наличието на здравословни проблеми като алергии или астма.

Асът на продаването50. Асът на продаването

„Асът на продаването” от Джон Фентън е безценна книга в професионалната библиотека на всеки търговец-продавач, която си струва всеки лев и всеки час, вложен в изучаването й.

Как да увеличим благосъстоянието и успеха си51. Как да увеличим благосъстоянието и успеха си

„Как да увеличим благосъстоянието и успеха си“ показва как пътят към постигането на благосъстояние и успех е открит за всички, независимо от произхода, професията или стремежите ви.

Изкуството да се храним здравословно в ХХІ век. Натуропатия, Биохрани, Гастрономия52. Изкуството да се храним здравословно в ХХІ век. Натуропатия, Биохрани, Гастрономия

„Изкуството да се храним здравословно в ХХІ век. Натуропатия, Биохрани, Гастрономия“ предлага теория и практика за здравословно хранене в 80-те рецепти за прекрасни салати на Кристиан Барбиш.

Великолепната четворка. Уроците по лидерство на Лудия кон от племето лакота53. Великолепната четворка. Уроците по лидерство на Лудия кон от племето лакота

„Великолепната четворка. Уроците по лидерство на Лудия кон от племето лакота“ от Джоузеф Маршал ІІІ е книга за най-важните лидерски качества и жизнени принципи – така, както считат индианците от племето лакота.

Изкуството да бъдем баба и дядо54. Изкуството да бъдем баба и дядо

„Изкуството да бъдем баба и дядо“ предлага безценни напътствия за едно от най-важните, но и пренебрегвани звена във веригата на детското развитие – ролята на дядото и бабата.

Променете думите, променете света55. Променете думите, променете света

Посланието на „Променете думите, променете света“ е, че всички заедно, човек по човек, можем да създадем мирен и процъфтяващ свят. Защото сме длъжни. Защото е време.

Малък наръчник по йога на смеха56. Малък наръчник по йога на смеха

Йога на смеха съчетава йога с положителното въздействие на смеха. Благодарение на тази практика сърцето и душата се разведряват.

Говори като на TED. 9 тайни от водещи умове в света как да говорите пред публика57. Говори като на TED. 9 тайни от водещи умове в света как да говорите пред публика

„Говори като на TED. 9 тайни от водещи умове в света как да говорите пред публика“ от Кармайн Гало е книга за увереното и авторитетно говорене.

И нека танцът не спира. Още тридесет истини, които трябва да знаете58. И нека танцът не спира. Още тридесет истини, които трябва да знаете

„И нека танцът не спира. Още тридесет истини, които трябва да знаете“ е книга за важните неща в живота, написана от автора на „Остаряваме бързо, помъдряваме късно“ Гордън Ливингстън.

Как да бъдем щастливи (или поне по-малко тъжни)59. Как да бъдем щастливи (или поне по-малко тъжни)

„Как да бъдем щастливи (или поне по-малко тъжни)“ от Лий Кръчли помага на читателите да погледнат на живота си от друг ъгъл и да преоткрият простите удоволствия и чувството на радост и спокойствие.

Имай вяра. Една истинска история60. Имай вяра. Една истинска история

Мич Албом ни предлага един красив и нежен разказ за своето забележително осемгодишно пътуване между два свята – двама мъже, две вери, две общности.

Медитации. Творческа визуализация и медитация61. Медитации. Творческа визуализация и медитация

Медитациите в това издание предлагат лесно приложим подход към откриването и следваннето на вътрешния глас.

Lean мислене. Как да печелим повече с по-малко усилия62. Lean мислене. Как да печелим повече с по-малко усилия

В книгата „Lean мислене. Как да печелим повече с по-малко усилия“ Джеймс Уомак и Даниел Джоунс очертават основните принципи на „Lean“ компаниите, т.е. на „стройните“ компании с оптимизирани процеси за производство.

4-часовата работна седмица63. 4-часовата работна седмица

„4-часовата работна седмица” е книга за всички, които искат да работят по-малко, да печелят повече и да се наслаждават на живота си с нещата, които най-много от всичко обичат да правят.

Мисли и забогатявай за жени64. Мисли и забогатявай за жени

„Мисли и забогатявай за жени“ от Шарън Лехтър е полезна и мотивираща книга за жените, които разчитат на собствените си сили, енергия, познания и увереност по пътя на успеха в личния, професионалния и обществения живот.

Мотивацията. Изненадващата истина за това, което ни движи напред65. Мотивацията. Изненадващата истина за това, което ни движи напред

„Мотивацията. Изненадващата истина за това, което ни движи напред“ от Даниъл Пинк е световноизвестна книга, в която се анализират тънкостите на човешката мотивация през призмата на научни доказателства за нейната природа и за начина, по който работи тя.

Милионер без образование66. Милионер без образование

„Милионер без образование“ от Майкъл Елсберг показва, че повечето неща, които са ви необходими за да успеете в бизнеса и живота трябва да усвоите самостоятелно, извън училището.

Късчета злато67. Късчета злато

В „Късчета злато“ Сър Джон Темпълтън cподеля мъдpоcттa cи – финaнcовa и личнa, като поcтaвя aкцент въpxу някои оcновни теми – блaгодapноcттa, пpизнaтелноcттa, молитвaтa, пpошкaтa и положителното миcлене.

Чудото на магнезия68. Чудото на магнезия

„Чудото на магнезия“ от Димитър Пашкулев съчетава научната достоверност с популярното обяснение на терминологията и е предназначена за широк кръг читатели.

Още един ден69. Още един ден

„Още един ден“ е разказ за майка и син и за връзка, продължила през живота и смъртта.

Мисли и забогатявай70. Мисли и забогатявай

„Мисли и забогатявай“ от Наполеон Хил е една от най-вдъхновяващите мотивационни книги, публикувани някога, посветена на тайните на парите и големия професионален успех.

Смърт на свещените крави! Как успелите бизнесмени разбиват старите правила71. Смърт на свещените крави! Как успелите бизнесмени разбиват старите правила

Авторите на “Смърт на свещените крави!” не просто демонстрират как да разпознаете и да убиете Свещените крави на работното си място. Те разказват за организации и хора, които са успели, защото са пренебрегнали общоприето мнение и са казали „майната им“ на десетилетни правила.

Писма до моя син. Един баща споделя мъдростта си за мъжеството, живота и любовта72. Писма до моя син. Един баща споделя мъдростта си за мъжеството, живота и любовта

Посрещната с овации от критиката и публиката, книгата „Писма до моя син“ е чудесен сборник от красиви писма, тълкуващи най-трудните въпроси в живота.

Магията на мащабното мислене73. Магията на мащабното мислене

„Магията на мащабното мислене” е една от най-добрите книги, издавани някога в областта на литературата за постигане на успех в бизнеса, работата и живота.

Вторници с Мори. Един старец, един младеж и най-великият урок на живота74. Вторници с Мори. Един старец, един младеж и най-великият урок на живота

Може би и вие като Мич сте прекъснали връзката с наставника си, докато сте търсили своя път, прозренията са избледнели, а светът е започнал да ви изглежда студен.

Залезът на Forbes75. Залезът на Forbes

Увлекателният разказ на книгата „Залезът на Forbes“ за дисфункцията на тази могъща фамилия е притча за капитализма с най-хубавите и най-лошите му страни, както и метафора за днешния дигитален смут в света на медиите.

Как да отгледате удивително дете. Методът "Монтесори"76. Как да отгледате удивително дете. Методът „Монтесори“

„Как да отгледате удивително дете. Методът „Монтесори“ от Тим Селдин е наръчник за развитие на децата по метода „Монтесори“, предназначен за родители и учители. Авторът е председател на фондация „Монтесори“ в САЩ.

Четирите потока на парите77. Четирите потока на парите

„Четирите потока на парите“ е изключително важна книга за финансова грамотност и постигане на финансова свобода, написана от Робърт Кийосаки – автор на световния бестселър „Богат татко, беден татко“.

Like a virgin. Тайни за бизнеса, които не се преподават в училище78. Like a virgin. Тайни за бизнеса, които не се преподават в училище

Завладяваща и достъпна, „Like a virgin. Тайни за бизнеса, които не се преподават в училище“ от Ричард Брансън е книга за всеки предприемач, пълна със съвети, интересни резултати от проучвания и автобиографични бележки, които грабват от първата страница.

Философия на щастието. От Йов до Фройд79. Философия на щастието. От Йов до Фройд

„Философия на щастието. От Йов до Фройд“ от Лудвиг Маркузе е книга за историята на идеята за щастие като човешко преживяване.

Какво значи да си татко. Как истинският мъж става истински баща80. Какво значи да си татко. Как истинският мъж става истински баща

Някъде между строгата дисциплина и безусловната любов се крие истината за тайнството да си татко.

Завръщането на инката81. Завръщането на инката

„Завръщането на инката“ от Елизабет Дженкинс е книга, описваща дванадесетдневното поклонение на авторката в храмовете на инките и вълнуващите й преживявания там.

Ангели в косите ми82. Ангели в косите ми

„Ангели в косите ми“ от Лорна Бърн е автобиографичен роман, в който авторката разказва за своите вътрешни преживявания от срещите с ангели. Това може и да звучи странно, но Лорна Бърн описва много случки, диалози и конкретни ситуации от общуването си с тях.

Страх или любов? Вие избирате!83. Страх или любов? Вие избирате!

Имате две основни емоции – страх и любов. Те управляват всичките ви действия. Сами изберете една от двете.

Кой си бил ти? Пътеводител за авторегресия към минали животи84. Кой си бил ти? Пътеводител за авторегресия към минали животи

„Кой си бил ти? Пътеводител за авторегресия към минали животи“ обхваща голям кръг от въпросите, свързани с регресията към минали животи. Тя дава задълбочена информация и подробни указания, необходими преди, по време и след регресията.

Както на Земята, така и на небето. Визия за живота след смъртта85. Както на Земята, така и на небето. Визия за живота след смъртта

„Както на Земята, така и на небето. Визия за живота след смъртта“ е изключителна творба, създадена от вдъхновението и прозрението на един от най-забележителните и най-проникновени мислители – Морган Скот Пек.

Любов, медицина и чудеса86. Любов, медицина и чудеса. Уроци по самоизцеление от опита на един хирург с необикновените му пациенти

„Любов, медицина и чудеса. Уроци по самоизцеление от опита на един хирург с необикновените му пациенти“ от д-р Бърни Сийгъл е книга, пълна с примери за силата на любовта в случаите на сериозни здравословни проблеми.

Думи, които даряват сила. Вдъхновение, смелост и увереност за всеки ден87. Думи, които даряват сила. Вдъхновение, смелост и увереност за всеки ден

В тези страници ще откриете богатство от идеи, цитати, съвети, хумор, поощрение и насърчение – бисери от истини.

Кратък наръчник за дълъг живот88. Кратък наръчник за дълъг живот

„Кратък наръчник за дълъг живот“ от Дейвид Ейгъс е книга с прости правила, които всеки трябва да следва, за да се радва на добро здраве и дълъг живот.

Тихи хора - силно въздействие. Как да бъдем успешни интроверти89. Тихи хора – силно въздействие. Как да бъдем успешни интроверти

От „Тихи хора – силно въздействие“ ще разберете как да приложите в личен или професионален план вашите силни страни – концентрация, аналитично мислене или упоритост.

Защо си Глупав, Болен и Беден... и как да станеш Умен, Здрав и Богат90. Защо си Глупав, Болен и Беден… и как да станеш Умен, Здрав и Богат!

„Защо си Глупав, Болен и Беден… и как да станеш Умен, Здрав и Богат!“ от Ранди Гейдж е книга за постигане на благоденствие, избягвайки от глупостта и състоянията на бедност и болести за сметка на придобиване на повече ум, здраве и богатство.

Просветление за всеки ден. Пътят към щастието в съвременния свят91. Просветление за всеки ден. Пътят към щастието в съвременния свят

„Просветление за всеки ден. Пътят към щастието в съвременния свят“ от Гялванг Друкпа е книга, чрез която човек може да се вгледа в себе си и за задълбочи връзката със себе си, както и с хората, които го заобикалят.

Мъдростта на Джеймс Алън92. Мъдростта на Джеймс Алън

Книгата „Мъдростта на Джеймс Алън“ включва пет книги, сред които е и неговият шедьовър „Каквото мисли човек“.

Монахът, който продаде своето ферари93. Монахът, който продаде своето ферари

„Монахът, който продаде своето ферари“ от Робин Шарма е наръчник за личностно развитие, описващ най-важните етапи и стъпки за постигане на щастлив и балансиран живот, осъществяване на мечтите и постигане на съдбата.

Източна лечебна гимнастика94. Източна лечебна гимнастика

„Източна лечебна гимнастика” от Джуан Линшуън е полезна книга за здравето и кондицията с чисто практическо приложение на системата лиенгун (цигун).

Как да постигнем мигновено доверие, вяра, влияние и рапорт!95. Как да постигнем мигновено доверие, вяра, влияние и рапорт!

„Как да постигнем мигновено доверие, вяра, влияние и рапорт!“ от Том Шрайтер е малка книжка, която помага на хората, които работят в директните продажби да грабват вниманието на клиентите и да ги слушат по-добре.

Архиви на бъдещето. История на следващите 50 години96. Архиви на бъдещето. История на следващите 50 години

В книгата Ричард Уотсън защитава реномето си на експерт по прогнозите и анализа на трендовете, като включва подробна диаграма на “времевия хоризонт на изчезване и отмиране” на различни обществени реалии, процеси и явления.

Пътят към истинското благоденствие97. Пътят към истинското благоденствие

Ключът към постигането на благоденствието е в разбирането, че то е вътрешно преживяване.

Целта. Процес на постоянно усъвършенстване98. Целта. Процес на постоянно усъвършенстване

„Целта. Процес на постоянно усъвършенстване“ от Елиаху Голдрат, която представя основите на Теорията на ограниченията е една от най-продаваните книги по мениджмънт за всички времена, прилагана от хиляди компании по света.

Стани суперзвезда в продажбите99. Стани суперзвезда в продажбите

„Стани суперзвезда в продажбите“ от Брайън Трейси представя 21 страхотни начина как да продавате много по-до­ре, по-бързо и по-лесно продуктите и услугите си, независимо от трудностите на пазара.

Яж, спортувай и обичай100. Яж, спортувай и обичай

„Яж, спортувай и обичай“ от Здравка Максурова е книга, посветена на упражненията, здравословното хранене и природосъобразния начин на живот.