Сбогом, NovaVizia.net! Здравей, UmniKnigi.com!

Сбогом, NovaVizia.net! Здравей, UmniKnigi.com!

Всичко тече, всичко се променя.

След пет и половина години вярна служба интернет книжарницата за професионално и личностно развитие NovaVizia.net затваря врати.

На нейно място идва нейната наследничка и по-добра версия UmniKnigi.com – книжарница за умни хора.

Нека обясним.

Защо е тази промяна в името?

По-старите ни клиенти знаят, че NovaVizia.net бе създадена през 2010г. с цел да популяризира и продава бизнес литература – книги по управление, лидерство, маркетинг, продажби, предприемачество, икономика, финанси и най-различни професионални умения.

Неслучайна бе и приликата в имената между книжарницата NovaVizia.net и сайта NovaVizia.com, посветен също на бизнеса и професионалното развитие.

В периода 2010-2015г. NovaVizia.net изгради сериозна клиентска база, най-вече от делови хора от цялата страна. Ежемесечно увеличавахме асортимента на предлаганите книги (към 2015г. той надмина 1400 заглавия) и непрекъснато добавяхме нови и нови авторски ревюта. Съумяхме да предложим атрактивна комбинация от плюсове и ползи за нашите клиенти, които през годините набъбнаха до над 6000 – физически лица и фирми.

Идеята за UmniKnigi.com се роди най-вече поради факта, че през годините на работа по NovaVizia.net евоюлира нашият собствен вкус към книгите.

Бяхме започнали като бизнес интернет книжарница, но през последните 2-3 години всъщност добавяхме (а и продавахме) все повече и повече книги за личностно развитие – за успех, щастие, самопомощ, хранене, здраве, духовност, взаимоотношения, общуване, семейство, деца…

Истината е, че един човек много трудно би бил максимално успешен и ефективен в професионално отношение, ако е неуспешен и неефективен по отношение на личностното си развитие. Няма как да си максимално полезен за себе си и за околните в работата и бизнеса, ако си с лошо здраве, неуправляеми емоции, нарушени взаимоотношения с важните за теб хора в семейството и т.н. Връзката между професионалното и личностното развитие е много тясна.

Ето как акцентът на първоначалната ни идея за NovaVizia.net малко или много се измести. От книги само за професионално развитие на практика бяхме започнали да предлагаме книги за личностно и за професионално развитие.

Това ни провокира да помислим за промяна, за ребрандиране, което по-точно да отразява какво правим. Роди се ново име – UmniKnigi.com. И ново мото – „Книжарница за умни хора“. Всъщност, това не са празни приказки, заставаме зад името и мотото, защото само умни хора биха посегнали към някое от заглавията, които популяризираме.

Освен името, какви други промени има?

С появата на новия сайт UmniKnigi.com се случват и редица други промени, при това, надяваме се, положителни:

  • Променяме изцяло софтуера. UmniKnigi.com се задвижва от WordPress и WooCommerce – комбинация от софтуер на световно ниво, който ще е в плюс както за нас, така и за всички клиенти.
  • Променяме изцяло дизайна. UmniKnigi.com залага на прост и максимално изчистен дизайн, в който основното е книгите да са представени ясно и конкретно, а клиентите да са улеснени да правят бързо своите поръчки. Редица елементи и функционалности, характерни за NovaVizia.net просто не присъстват в UmniKnigi.com.
  • Променяме изцяло мобилната версия. UmniKnigi.com предлага подобрено и опростено преживяване за хората, които ще ползват сайта с мобилни устройства (смартфони и таблети). Поръчките през мобилни устройства в UmniKnigi.com се правят много лесно.
  • Променяме клиентските профили. Важно е да се отбележи, че клиентските профили от NovaVizia.net НЕ се прехвърлят автоматично в UmniKnigi.com. Това означава, че при правене на поръчки в UmniKnigi.com ще е необходимо еднократно да се регистрира нов клиентски профил. Добрата новина е, че това става буквално за броени секунди. А ако някой не желае да се занимава с профили, ето още една промяна – вече приемаме поръчки и без регистрирани клиентски профили.
  • Променяме структурата на тематичните категории. UmniKnigi.com има три основни категории – „Личностно развитие“, „Професионално развитие“ и „Свободно време“. Всяка от тези три категории е допълнително разгърната в 5-6 тематични подкатегории. Запазена е специалната категория с „Актуални промоции“, в която и занапред ще се предлагат книги на изключително изгодни цени.

Налице са и редица други, по-дребни промени, които обаче оставяме всеки да открие сам, когато разгледа на спокойствие UmniKnigi.com.

Какво се запазва?

В UmniKnigi.com се запазват редица неща от излизащата в пенсия NovaVizia.net:

  • Запазва се комбинацията от плюсове, които правеха NovaVizia.net предпочитана онлайн книжарница за мнозина. UmniKnigi.com ще предлага професионална информация за книгите, видео ревюта, регулярни класации и препоръки за книги, богат асортимент, цени с отстъпки за всички заглавия, евтина куриерска доставка до врата, гаранция за удовлетвореност, персонално обслужване.
  • Запазва се безплатният имейл бюлетин за нови заглавия, класации и специални оферти. Всички текущи абонати на имейл бюлетина ще продължат да бъда абонати и занапред и регулярно ще получават актуална информация.
  • Запазва се екипът, който развиваше NovaVizia.net. Няма структурни, както и персонални промени. UmniKnigi.com е собственост на „Сита Мениджмънт Консулт“ ООД. Доставчиците и партньорите на UmniKnigi.com са същите като на NovaVizia.net.

Какво предстои в близко бъдеще?

В течение на следващите няколко седмици NovaVizia.net и UmniKnigi.com ще работят паралелно и ще приемаме поръчки и в двата сайта. Няма да върнем нито един клиент. 🙂

Продължаваме да прехвърляме към UmniKnigi.com базата си данни с предлагани книги, както и ще добавяме нови заглавия в някои от новите тематични подкатегории. Спираме актуализирането на информацията и предлагането на нови книги в NovaVizia.net. Започваме пренасочване на нейните продуктови страници към аналогичните й продуктови страници в UmniKnigi.com.

UmniKnigi.com е млад сайт, развиван от малък екип и не си правим илюзии, че всичко ще работи нормално от първия ден. Проблеми вероятно ще има, като се надяваме по-скоро да са малки, а не големи. При натъкване на проблем, моля свържи се с нас, за да ни го съобщиш.

Какво предстои в по-далечно бъдеще?

Откровено казано, в момента сме най-вече фокусирани върху предизвикателствата на прехода от NovaVizia.net към UmniKnigi.com, но това не значи, че не гледаме по-напред в бъдещето.

В средносрочен план сме планирали серия от стъпки, насочени към обогатяване на съдържанието на книжарницата. Но всяко нещо с времето си.

Стремежът ни с UmniKnigi.com е да сме от по-голяма полза за умните хора в България. Надяваме се, че повечето клиенти ще оценят положително развитието ни.

Искаш да поръчаш книга, но се нуждаеш от помощ?

Поръчките в UmniKnigi.com се правят много лесно и интуитивно – буквално от само себе си.

И все пак, ако не можеш да се ориентираш и имаш нужда от помощ, в страницата „Помощ“ ще откриеш отговори на някои от най-често срещаните въпроси, които могат да възникнат в теб относно поръчки на книги в онлайн книжарница UmniKnigi.com.

Сбогом, NovaVizia.net! Здравей, UmniKnigi.com!

Снимка: Windell Oskay, CC