Публикувано на

Препоръчани книги за Юли 2018

Препоръчани книги за Юли 2018

Публикуваме нашата препоръка за три чудесни книги, с които се запознахме по-отблизо през Юли 2018 и които много ни допаднаха.

1. „45 татуировки на мениджъра. Правилата на съвременния ръководител“


„45 татуировки на мениджъра. Правилата на съвременния ръководител“ от Максим Батирев е книга с 45 конкретни и практични правила за ефективно управление на хора в съвременни условия.

Максим Батирев – един от най-добрите мениджъри на висша позиция в голяма руска компания и носител на награди – споделя своите принципи за управление на хора. Те са плод на неговия дългогодишен опит. Нарича ги „татуировки“, защото са дълбоко запечатани в съзнанието и притежават свойството никога да не избледняват, така както и татуировките остават вечни.

Може би големият принос на книгата се състои в това, че изпитаните управленски принципи на един успешен мениджър са придружени с препоръчителни действия какво следва се направи и какви са крайните резултати.

2. „Не се предавайте!“


„Не се предавайте!“ от Сузана Медоус е книга с истински истории за хора с тежки диагнози, които не спират да се борят и намират необходимите лечебни практики.

Когато синът на Сузана Медоус – Шепърд, е малък, лекарите установяват, че е тежко болен и това може да доведе до забавяне на растежа, недъгавост и дори ослепяване. Благодарение на своята воля и упоритост Сузана открива алтернативни лечебни практики, успоредно с традиционните медицински. Синът й оздравява.

Науката не е напреднала достатъчно, за да осигури нашето здраве – счита Сузана Медоус, но ако не се предаваме, имаме реалния шанс да се излекуваме. Такова е и основното послание на Сузана Медоус.

3. „Бог не е велик. Как религията отравя всичко“


„Бог не е велик. Как религията отравя всичко“ от Кристофър Хичънс е книга с авторски аргументи и тези, доказващи как религията отравя и убива – и преди, а и сега – хората, съзнанието и живота им.

Кристофър Хичинс обвинява организираните религиозни вярвания в това че са склонни към насилие, ирационална и нетолерантна омраза, фанатизъм, нетърпимост към свободната мисъл, презрение към жените и насилие към децата, че обричат хората на невежество и сляпо преклонение към бог. Авторът ги нарича „престъпления“ и счита, че някой от „организаторите“ им трябва да поеме отговорност. Той вярва в новата епоха на Просвещение, основана върху разбирането, че истинският предмет на човешкото познание е самият човек.

Една чудесна книга, подкрепена с авторски доказателства и тези, която е подходяща не само за убедените атеисти, но и за дълбоко вярващите в бог хора – това е накратко книгата „Бог не е велик. Как религията отравя всичко“ от Кристофър Хичънс.