Публикувано на

Препоръчани книги за Януари 2019

Препоръчани книги за Януари 2019

Публикуваме нашата препоръка за три чудесни книги, с които се запознахме по-отблизо през Януари 2019 и които много ни допаднаха.

1. „Принципи“


„Принципи“ от Рей Далио е уникална по тематика и съдържание книга с житейски и работни принципи.

Рей Далио е един от най-влиятелните личности в САЩ и създател на уважаваната инвестиционна компания „Бриджуотър“ с уникалната фирмена култура. За него принципите са фундаментални истини, които определят поведението ни и в живота, и в бизнеса, и в работата.

Голямата идея на книгата е връзката между жизнения път, жизнените и работните принципи, логиката на тяхното създаване и влияние, принципите на пълна откровеност и пълна прозрачност във фирмената култура на компанията „Бриджуотър“, насоките за изграждане на фирмена култура, принципи в работата с хора и усъвършенстването на управленския механизъм.

Книгата е внушителна – обем от 558 страници, солидно и луксозно книжно тяло с твърди корици, качествена хартия, стилно оформление, качествен превод от английски език на български език.

2. „Просто Рич. За Amway, живота и житейските уроци“


„Просто Рич. За Amway, живота и житейските уроци“ от Рич Девос е книга за живота и житейските уроци на Рич Девос – създателя на „Амуей“ и един от най-успешните предприемачи в цял свят.

Книгата не е биографична, въпреки че съдържа събития от личния живот на Рич Девос. Акцентът е върху това каква е и как работи „Амуей“ – как е създадена, какви са били стратегиите, партньорите, отношенията с хората, как са се разширявали пазарите.

Основното послание на „Просто Рич“ са житейските уроци – изводите, поуките, наученото от едно или друго събитие, както и веруюто на Рич, че успелите хора се съсредоточават не върху своето благо, а върху благото на другите.

3. „Да получиш любовта, която искаш. Наръчник за двойки“


„Да получиш любовта, която искаш. Наръчник за двойки“ от д-р Харвил Хендрикс е наръчник за двойки, които се стремят към интимна, топла връзка, усещане за свързаност спазване на уважителна дистанция и признаване на „другостта“ на всеки един в двойката.

Д-р Харвил Хендрикс – бакалавър по богословие и докторска степен по психология и религия – е пастор и клиничен терапевт, основател на Институт за терапии на двойки „Имаго“, който подготвя терапевти и лектори по методите на терапията „Имаго. Автор е на много статии, книги, телевизионни и радио предавания.

Основното послание на книгата е, че любовта и любовните взаимоотношения са осъзнато партньорство, но точно затова изискват конкретни усилия от страна на двамата партньори. Любовта, според д-р Хендрикс отразява като огледало Вселената. В нея също има взаимна свързаност.

Без всякакво съмнение „Да получиш любовта, която искаш“ е една от най-нужните и най-полезните книги за хора от всички възрасти.