Препоръчани книги за Януари 2018

Препоръчани книги за Януари 2018

Публикуваме нашата препоръка за три чудесни книги, с които се запознахме по-отблизо през Януари 2018 и които много ни допаднаха.

1. „15-те безценни закона за израстването“


„15-те безценни закона за израстването“ от Джон Максуел е чудесна практическа книга-ръководство за развитие на личния потенциал чрез израстване с помощта на 15 ключови закона.

Джон Максуел – един от световнопризнатите автори и лектори по лидерство – нарича израстването „растеж на самоосъзнаването“ и счита, че то ни прави по-добри, по-умели, по-духовни, по-стабилни в кариерното си развитие, по-целеустремени към истинското ни призвание.

„15-те безценни закона за израстването“ е много увлекателна, чете се лесно. Изобилства на примери, сравнения, конкретни насоки, препоръки, упражнения. Дава отговор на вълнуващи въпроси като как да открием кои сме, нужно ли е да забелязваме ценното в себе си, как да поддържаме мотивация и самодисциплина, помагат ли ни грешките и провалите и др.

2. „Отговорът. Как да вземете съдбата си в ръце и да се превърнете в човека, който искате да бъдете“


„Отговорът. Как да вземете съдбата си в ръце и да се превърнете в човека, който искате да бъдете“ от Барбара и Алън Пийз е книга, която дава пълен отговор на важния въпрос защо някои хора постигат това, което искат и бележат забележителни успехи, в сравнение с други.

Алън и Барбара Пийз са семейство-писатели с повече от 18 бестселъра, а така също и водещи на ежегодни семинари в над 30 държави по света. Позовавайки се на научно откритие, авторите разкриват как съзнателното програмиране на мисли, точни послания, интуиция и мисловни картини, генерира силна вътрешна мотивация за изпълнение на желания и мечти. Успехът в живота според тях е по-скоро въпрос на планиране и организация, отколкото на таланта.

Сложната тематика за вътрешната мотивация е представена по един невероятно интригуващ начин. „Отговорът. Как да вземете съдбата си в ръце и да се превърнете в човека, който искате да бъдете“ е приятно освежена със забавни картинки и схеми, включени са възможности за водене на бележки, всяка глава има обобщение от авторите.

3. „Сънища. Тайните на подсъзнанието“


„Сънища. Тайните на подсъзнанието“ от Роуз Инсера е изключително интересна и полезна книга за тези, които искат да узнаят себе чрез сънищата си и да използват това знание в своето ежедневие в посока на по-добро.

Роуз Инсера – една от най-популярните австралийски изследователи на сънища, автор на книги, водеща на семинари и обучения – счита, че сънищата са израз на нашето собствено „Аз“ и средство за самопознание. Тяхното вълшебство се състои в това, че ни развеждат из тайнствения лабиринт на нашето подсъзнание. Трудната задача оттам насетне е да пренесем нашите страхове, блянове и надежди, породени от сънищата, в светлата и достъпна зона на обикновеното съзнание.

„Сънища. Тайните на подсъзнанието“ изобилства с примери, има тълковен справочник и отговори на най-често задаваните въпроси. Преводът от английски на български език, както и книжното тяло на книгата, са качествени.