Препоръчани книги за Септември 2019

Препоръчани книги за Септември 2019

Публикуваме нашата препоръка за три чудесни книги, с които се запознахме по-отблизо през Септември 2019 и които много ни допаднаха.

1. „Помощ! Дванайсет книги за самопомощ, събрани в една“


„Помощ! Дванайсет книги за самопомощ, събрани в една“ от Мариан Пауър е уникална книга за това как да превъзмогнем себе си, да съберем кураж и да приложим прочетеното от книгите за самопомощ, за да живеем по-пълноценно.

Мариан Пауър е британска журналистка. Когато е на 36 години, си дава сметка, че животът й е в криза и трябва да го промени. Изпробва съветите на 12 книги за самопомощ в продължение на една година. Споделя, че най-важното е решението да се действа и да не се отлага.

Книгата на Мариан Пауър е преведена на 20 езика, предстои и филмирането й.

2. „Гостоприемно лидерство“


„Гостоприемно лидерство“ от Марк Маккъргоу и Хелън Бейли е книга, която представя съвсем нова концепция за лидерството.

Д-р Марк Маккъргоу е лектор, консултант и автор на книги, а Хелън Бейли е управляващ директор на компания за коучинг и промяна. Изследвайки практиката на видни лидери, двамата автори открояват шест лидерски роли, близки до поведението на гостоприемния домакин, който умее да въвлича, приобщава и ангажира другите.

Книгата изобилства с примери, конкретни практически насоки и съвети и е една от най-полезните книги по съвременно управление на хора.

3. „Пет звезди. Тайните, които ще ни помогнат да станем не просто добри, а страхотни комуникатори“


„Пет звезди. Тайните, които ще ни помогнат да станем не просто добри, а страхотни комуникатори“ от Кармайн Гало е книга за умението да се убеждава.

Кармайн Гало е писател, експерт, водещ на обучения и журналист в областта на комуникациите. Той използва термина „пет звезди“, за да опише блестящите умения на бизнес лидери и професионалисти от различни области.

Книгата разглежда уменията за комуникация на известни учени, предприемачи, професионалисти в различни области, бизнес лидери и представя важни техники за убедителна комуникация. Изисканото книжно тяло, „облечено“ с твърди корици, подходящият дизайн и отличният превод от английски език на български, са чудесно допълнение към авторския текст.