Препоръчани книги за Ноември 2017

Препоръчани книги за Ноември 2017

Публикуваме нашата препоръка за три чудесни книги, с които се запознахме по-отблизо през Ноември 2017 и които много ни допаднаха.

1. „Гостоприемно лидерство“


„Гостоприемно лидерство“ от Марк Маккъргоу и Хелън Бейли представя една съвсем нова и по-различна идея от традиционните концепции за лидерство. Концепцията включва шест лидерски роли. Авторите ги обединяват под наименованието „гостоприемно лидерство“, използвайки метафората за лидера като домакин.

Д-р Марк Маккъргоу е лектор, консултант и автор на книги по темата как се реагира в сложни ситуации, а Хелън Бейли е управляващ директор в компания за коучинг и промяна. Изследвайки практиката на видни лидери на организации и различни общности, двамата автори откриват роли, които са близки до поведението на гостоприемния домакин.

„Гостоприемно лидерство“ е една от най-полезните книги по съвременно лидерство с ярките белези на помагало за ръководители на организации и общности. Съдържа интересни идеи, полезни насоки с практическа приложимост и множество възможности за преосмисляне на подходи и практически действия.

2. „Отсъстващи бащи, изгубени синове. По следите на изгубената мъжка идентичност“


„Отсъстващи бащи, изгубени синове. По следите на изгубената мъжка идентичност“ от Ги Корно е книга за тежките последици от липсата емоционална връзка „баща-син“.

Ги Корно е практикуващ психоаналитик, последовател на Карл Юнг и автор на книги със световна слава. Клиничните наблюдения върху живота и преживяванията на много мъже в ролите им на бащи и синове, събирани години наред, му дават основание да систематизира тежките проблеми и чувството на нещастие, изразени от „изгубените синове“ на „отсъстващите бащи“ по време на групови дискусии и терапии.

„Отсъстващи бащи, изгубени синове“ е важна книга за нашето съвремие, която поставя много сериозен психологически въпрос за създаването и откриването на мъжката идентичност.

3. „Източна философия. Големите мислители и мъдреци на Изтока от древността до наши дни“


„Източна философия. Големите мислители и мъдреци на Изтока от древността до наши дни“ от Кевин Бърнс е сборник, който представя на достъпен език творчеството на най-влиятелните източни философски традиции от древността до наши дни.

„Източна философия“ впечатлява с увлекателния и аналитичен разказ на Кевин Бърнс за философите на Индия, Близкия Изток и Далечния Изток. Сред имената на източните философи срещаме не само познати, но и непознати имена на философи.

„Източна философия“ е чудесна книга-сборник с аналитичен разказ за източната философия, който обогатява познанията ни за Изтока и неговите философски традиции от древността до наши дни.