Публикувано на

Препоръчани книги за Март 2019

Препоръчани книги за Март 2019

Публикуваме нашата препоръка за три чудесни книги, с които се запознахме по-отблизо през Март 2019 и които много ни допаднаха.

1. „Третата врата или необичайният път към успеха“


„Третата врата или необичайният път към успеха“ от Алекс Бананян е книга за чудесните възможности по пътя към успеха.

Алекс Бананян е син на ирански бежанци в САЩ. Написва „Третата врата“, когато е на 19 години и именно тази книга му „отваря вратите“ за кариера. Според него „третата врата“ е това, което сами следва да открием в себе си и да го използваме умно, настойчиво и продължително, за да успеем. Тази теза е провокирана от личните срещи и интервюта на Алекс Банаян с известни личности.

„Третата врата“ е чудесно четиво за хора, които търсят своя път, както и за тези, които се нуждаят повече вяра в собствените сили.

2. „Код затлъстяване. Как да отслабнем и задържим свалените килограми“


„Код затлъстяване. Как да отслабнем и задържим свалените килограми“ от д-р Джъстин Фънг е книга, която разкрива същността на затлъстяването като многофакторно заболяване.

Д-р Джъстин Фънг е практикуващ лекар-нефролог, изследовател и основател на Клиника за интензивен диетологичен контрол в Торонто, Канада. Според него борбата с затлъстяването се нуждае от една обща рамка за разбиране на това заболяване и за неговото лечение, която той нарича „кодът на затлъстяване“.

„Код затлъстяване. Как да отслабнем и задържим свалените килограми“ предлага богат доказателствен материал от дългогодишните изследвания и практическата работа на д-р Фънг. Представлява интерес не само за медицинските среди, но и за хора и техните близки с подобни проблеми.

3. „Книгата за литературата“


„Книгата за литературата“ разкрива дългия и сложен път на литературата от древни времена до наши дни. Дело е на голям колектив от автори и сътрудници. Предлага интересно и вълнуващо хронологично пътешествие, което използва за ориентири не повече от 100 книги от различни култури, подбрани по определени критерии.

Всеки раздел в „Книгата за литературата“ включва описание на епохата, цветни фотографии, пиктограми, биографични данни за писатели и поети, техните велики творби, мисли на известни хора за литературата, особени акценти на литературата, които са обособени в цветни „карета“, важни термини и понятия. В края на книгата има изчерпателен списък с литературни източници, речник и показалец.

„Книгата за литературата“ е луксозно издание с твърди цветни корици, цветен печат, качествена хартия и добър превод от английски на български език.