Препоръчани книги за Май 2019

Препоръчани книги за Май 2019

Публикуваме нашата препоръка за три чудесни книги, с които се запознахме по-отблизо през Май 2019 и които много ни допаднаха.

1. „Картография на идеи“


„Картография на идеи“ от Джейми Наст е интересна и полезна книга-ръководство с 12 урока за картографирането на идеи – уникален метод за по-пълноценното използването на потенциала на човешкия мозък при по-малко влагани усилия.

Джейми Наст – една от най-търсените лектори и ментори по усвояване на този метод вече 20 години – представя картата на идеи като графично цветно изображение на даден въпрос, идея или проект. С помощта на картата на идеи мозъкът не само мисли, но и „вижда“.

„Картография на идеи“ е богато илюстрирана със схеми и примери. Предлага ценни практически насоки и картографски идеи за различни ситуации – екипна работа, проекти, индивидуални задачи, кариера, личен живот.

2. „Креативност. Психология на откривателството и съзидателността“


„Креативност. Психология на откривателството и съзидателността“ от Михай Чиксентмихай е книга за креативността през погледа на наши съвременници за начина, по който се поражда и развива като процес през целия живот и с ценни идеи и решения за личната креативност и живот в творчество.

Михай Чиксентмихай – учен и един от най-влиятелните съвременни психолози – е известен с концепцията за състоянието „поток“ (оптимално преживяване на пълна концентрация и отдаденост на конкретна дейност), разкрита в книгата му „Поток. Психология на оптималното преживяване“.

„Креативност. Психология на откривателството и съзидателността“ е плод на близо четири години труд на автора по разработката на цялостна концепция за креативността. Книгата представя една реалистична концепция за креативността, подкрепена с ценни идеи и решения как да подпомогнем личната си креативност, за да живеем по-пълноценно

3. „Плажът на мечтите“


„Плажът на мечтите“ от Серхио Бамбарен е чудесна малка книга-роман за нещата в живота, които носят радост и щастие, както и за личния избор в търсене на път към тях.

Серхио Бамбарен – инженер-химик по образование и ръководител по продажби в мултинационална компания – избира писателското поприще, когато е на 36 години. Книгите му са добре известни м цял свят и са преведени на 40 езика.

„Плажът на мечтите“ е разказ за Джон Уилямс – 40-годишен мъж, успял да постигне всичко, което е искал, освен едно единствено нещо – усещане за щастие. Книгата разкрива прозренията на Джон Уилямс за пътя към това велико усещане.