Препоръчани книги за Февруари 2019

Препоръчани книги за Февруари 2019

Публикуваме нашата препоръка за три чудесни книги, с които се запознахме по-отблизо през Февруари 2019 и които много ни допаднаха.

1. „Клуб „5 сутринта“


„Клуб „5 сутринта“ от Робин Шарма е книга, която провокира мотивация за по-голяма организираност, разгръщане на потенциала, постижения, усещане за лична свобода и щастие, вместо безцелно пилеене на времето и живот без стремежи и цели.

Робин Шарма е един от най-добрите консултанти по лидерство и творчество. Автор е на интересни и поучителни книги. В книгата си той обяснява правилата на т. нар. „Клуб „5 сутринта“, чийто водещ принцип е „Грабни утрото, извиси живота си“.

Насоките, които откриваме на всяка страница на „Клуб „5 сутринта“, са повод за размисъл и активни действия в посока на смислен и пълноценен живот на всеки, независимо от възрастта, професия и статуса в обществото.

2. „Буда в работата. В търсене на цел, баланс и щастие на работното място“


„Буда в работата. В търсене на цел, баланс и щастие на работното място“ от Гийтанджали Пандит е книга с будистки мъдрости, които могат да помогнат в търсенето и създаването на вдъхновяваща работа и работна среда.

Гийтанджали Пандит е специалист по човешки ресурси в известни компании и предприемач в областта на управление на знанието. Прилагането на будистки мъдрости на работното място, според нея, създава по-позитивна работна среда, в която хората виждат смисъл и работят с вдъхновение.

Книгата е написана в интересен формат – разговори с въображаем ментор, който разяснява как будистките принципи могат да бъдат в помощ на работната среда и личните позитивни усещания в посока на повече баланс и удовлетворение.

3. „Книгата за религиите“


„Книгата за религиите“ е дело на колектив от автори и специалисти по религии, митология, философия, специалисти по графичен дизайн, редактори и др. Книгата разкрива основните религии в света, техните идеи, понятия, обща философия, роля и влияние върху обществата в хронологичен ред.

„Книгата за религиите“ е част от поредицата „Големите идеи, обяснени просто“. Текстът е структуриран и написан на високо професионално ниво, а богатата цветна визуализация, плюс луксозното книжно с твърди корици, качествена хартия и цветен печат, доставят много приятни емоции.

Накратко, „Книгата за религиите“ е една чудесна книга, която би следвало да присъства във всеки дом.