Препоръчани книги за Февруари 2018

Препоръчани книги за Февруари 2018

Публикуваме нашата препоръка за три чудесни книги, с които се запознахме по-отблизо през Февруари 2018 и които много ни допаднаха.

1. „Ние сме нашият мозък. От утробата до Алцхаймер“


„Ние сме нашият мозък. От утробата до Алцхаймер“ от Дик Сваб е книга, която дава отговор на въпроса защо мозъкът – най-сложно устроеният орган на човешкото тяло – определя толкова мощно кои сме и защо сме такива.

Дик Сваб е уважаван професор по невробиология към Амстердамския университет, директор на Нидерландския институт за мозъчни изследвания в продължение на 30 години и основател на Нидерландската мозъчна банка. В книгата си той разкрива, че всички наши мисли, постъпки, решения, черти на характера, таланти, ограничения и болестни състояния, са заложени генетично, но едновременно са и програмирани в майчината утроба.

„Ние сме нашият мозък. От утробата до Алцхаймер“ е много увлекателно написана, изяснява ролята на родителските грижи и околната среда за развитието на мозъка, обяснява връзката на мозъка с детските години, пубертета, влюбването, сексуалността, съзнанието, илюзията за свободна воля, нарушенията в мозъчното развитие.

2. „100 начина да променим живота си. Част 2“


„100 начина да променим живота си. Част 2“ от Лариса Парфентиева е продължение на първата книга на авторката – „100 начина да променим живота си“.

В книгата си Лариса Парфентиева – експерт по личностно развитие, водеща семинари и лекции – развива детайлно темата за смисления и пълноценен живот, описвайки своите четири концепции за осъществяване на замислените житейски цели – Колелото на призвание, Ерата на натрупване, Магистралата на промените, Системата на Паяка.

„100 начина да променим живота си. Част 2“ е истинско практическо ръководство с много примери, насоки, препоръки, елементи за осмисляне и преценка на собственото поведение. Това я прави ценно допълнение към идеята за смислен и пълноценен живот, разгледана в първата част на „100 начина да променим живота си“.

3. „Завинаги млади. Практически съвети как да победим старостта“


„Завинаги млади. Практически съвети как да победим старостта“ от Джералдин Митън е чудесна книга с практически съвети от изкуството за красиво остаряване и запазване на младостта.

Джералдин Митън – лекар с дългогодишен опит в болници и спа и уелнес центрове в различни държави – счита, че младостта не е нито период от живота, нито състояние на духа, а изкуство, на което можем да се научим, за да го прилагаме през целия си живот. Нарича го „антиейджинг“ – комплекс от активни действия забавя часовника на старостта, за да стареем красиво.

„Завинаги млади. Практически съвети как да победим старостта“ е богато илюстрована и предлага задълбочени отговори за 10-те хронични здравословни проблеми на третата възраст, какво става с тялото, когато остарява, нужните лабораторни изследвания и наблюдения, начина на хранене и пречистване на организма, грижи за кожата, ролята на витамините, минералите и билковите добавки, спа терапиите и физическите упражнения, поддържането на мозъка в активно и жизнено състояние, изпитаните средства за помъдряване и духовно израстване.