Препоръчани книги за Декември 2017

Препоръчани книги за Декември 2017

Публикуваме нашата препоръка за три чудесни книги, с които се запознахме по-отблизо през Декември 2017 и които много ни допаднаха.

1. „Гладът – приятел и лекарство“


„Гладът – приятел и лекарство“ от Лидия Ковачева е богата на факти и практически насоки книга за профилактиката и лечението на болести чрез гладолечение с разтоварителен плодово-чаен режим, призната за „уникален метод“, включително и извън България.

Лидия Ковачева е необикновена личност, посветила се изцяло на мисията да помага на хората да се предпазват, лекуват и съхраняват здравето си по един лек и достъпен за всички начин.

„Гладът – приятел и лекарство“ е написано много увлекателно, на хубав български език, тематиката е систематизирана прекрасно, примерите са красноречиви, научните факти, събирани грижливо от Лидия Ковачева, са подредени изрядно. Книжното тяло е висококачествено.

2. „Да управляваш с лекота“


„Да управляваш с лекота“ от Хенри Минцбърг е силно мотивираща книга, която разкрива какво е това, което правят мениджърите и как биха могли да го правят с лекота в посока на постигането на определени резултати.

Хенри Минцбърг е професор по мениджмънт, изследовател и автор на книги-бестселъри, посветени на работата на мениджърите. В тази книга той отправя послание за преосмисляне на мениджмънта извън пределите на лидерството и в посока на колективната ангажираност (общностност). Авторът поощрява подобно мислене, подчертавайки, че това е необходимото просто, естествено и здравословно възприятие за работата на мениджърите.

„Да управляваш с лекота“ дава отговор на следните основни въпроси: кои са митовете за мениджмънта; вярно ли е, че лидерството е по-важно от мениджмънта; какво всъщност е мениджмънтът и какво не е; от какво се пораждат напрежението и трудностите в трудовото ежедневие на мениджърите; защо техните основни дейности следват винаги трите измерения – хора, информация и предприемане на действия; какво е това, което превръща мениджърите в ефективни; защо най-добрите мениджъри са трезво мислещите хора в добро емоционално здраве.

3. „2018. Астрологична прогноза“


„2018. Астрологична прогноза“ от Гал Сасон представя космически тенденции, зодиакални прогнози и насоки за различни насоки на живота ни през 2018 година – годината на Кучето и Господаря.

Гал Сасон е утвърден автор, духовен учител с многобройни последователи в САЩ, Европа и Близкия Изток – възприема астрологията като сложна система от символи, обясняващи миналото, описващи настоящето и помагащи ни помага да градим бъдещето.

„2018. Астрологична прогноза“ е малка, но интересна книга с ценни напътствия, които биха ни помогнали да направим своя личен избор за важните неща през 2018 година. Подходяща е за лична употреба, както и за подарък на близък човек.