Препоръчани книги за Август 2019

Препоръчани книги за Юли 2019

Публикуваме нашата препоръка за три чудесни книги, с които се запознахме по-отблизо през Август 2019 и които много ни допаднаха.

1. „Креативност. Психология на откривателството и съзидателността“


„Креативност. Психология на откривателството и съзидателността“ от Михай Чиксентмихай е книга за креативността.

Михай Чиксентмихай е един от най-влиятелните съвременни психолози, известен с концепцията за състоянието „поток“. Той е убеден, че креативността ни помага да живеем по-пълноценно, затова си заслужава и да я опознаем.

В този дух авторът разглежда творческия процес, профила на креативната личност, особеностите на творчески поток и среда. Привежда любопитни примери от живота на изявени творчески личности и дава ценни насоки за областите на съвременно творчество.

Книгата предлага една реалистична и достоверна концепция за креативността, подкрепена с ценни идеи и решения как да подпомогнем своята лична креативност.

2. „Peace Food. Миротворна храна“


„Peace Food. Миротворна храна“ от Рюдигер Далке и Доротея Ноймайер е книга за здравословното хранене, основано най-новите проучвания за духовните измерения на храната.

Авторите са известни експерти в областта на холистичната психоматика, включваща и храненето. Книгата им разкрива как да се справяме със съвременните болести, усвоявайки хранителни навици, изключващи употребата на месо и мляко. Приложените 30 вегански рецепти с цветни фотографии на ястията, са евтини апетитни, лесно изпълними и вкусни.

Важна, интересна и полезна книга за всеки, който търси начини да усъвършенства своята култура на хранене, за да бъде здрав и пълноценен.

3. „Трите въпроса. Как да открием и овладеем вътрешната си сила“


„Трите въпроса. Как да открием и овладеем вътрешната си сила“ от Дон Мигел Руис и Барбара Емрис е мъдра книга за хора, които искат да разберат истината за себе си, за живота, такъв какъвто е и да покажат най-доброто, на което са способни.

Дон Мигел Руис и Барбара Емрис са духовни учители, посветили се да разпространяват мъдростта на древни култури чрез книги и лекции.

Двамата автори считат, че всеки би могъл да получи по-голяма вътрешна сила и хармония с вселената (много важно условие!) като търси отговорите на три въпроса: кой съм аз, имам ли реалистични цели и какво е любовта.

Мъдра и полезна книга за всеки, който иска да намери своето достойно място в живота.