Помощ

Следват отговори на някои от най-често срещаните въпроси, които могат да възникнат в теб относно поръчки на книги в онлайн книжарница UmniKnigi.com. Ако не откриеш отговора на въпроса си по-долу, влез във връзка с нас и ще ти помогнем.

 1. Как да направя поръчка?
 2. Мога ли да направя поръчка по телефона?
 3. Как да правя промени в поръчката си?
 4. Как мога да заплатя за поръчката си?
 5. В какъв срок ще пристигне поръчката?
 6. Какво представлява гаранцията ви за удовлетворение?
 7. С коя куриерска фирма работите?
 8. Какво струва доставката?
 9. До кои места в България доставяте пратки и в кои дни?
 10. Мога ли да получа пратката си в офис на куриерската фирма, до поискване?
 11. Мога ли да правя поръчки с адрес на доставка извън страната?
 12. Когато правя поръчка, трябва ли да си регистрирам клиентски профил?
 13. Каква е ползата да си регистрирам профил?
 14. Как да възстановя забравената парола за профила си?
 15. Издавате ли фактури за поръчките?
 16. Какви отстъпки мога да ползвам при вас?
 17. Мога ли да купя книги от вас „на място“ във ваш търговски обект?
 18. Какво друго важно трябва да знам?

Как да направя поръчка?

Поръчката на книги при нас се прави по стандартен за онлайн магазините начин и не отнема повече от минута-две.

Всичко става в няколко лесни стъпки:

 1. Най-напред, за да поръчаш една или повече книги, е нужно да ги добавиш в пазарската си кошница. Добавянето на книги става чрез кликване на зеления бутон „Добави в кошницата“. Колкото книги искаш да поръчаш, толкова пъти следва да кликнеш този бутон за всяка една отделна книга, за да я добавиш в кошницата си.
 2. Следващата стъпка е да прегледаш съдържанието на кошницата си, за да се увериш, че това именно желаеш да поръчаш. Можеш да разгледаш съдържанието на твоята кошница по всяко време чрез кликване на иконката, изобразяваща кошница в горната дясна част на навигацията на сайта ни (или най-долу за мобилна версия). Когато всичко с прегледа на кошницата е наред, премини към следващата стъпка, като кликнеш зеления бутон „Поръчай“ най-долу в страницата на твоята кошница. Ще се отвори страница „Поръчка“.
 3. В страницата „Поръчка“ следва да въведеш твоите данни – имена, телефон и имейл за връзка, адрес за доставка. Можеш да избереш да си регистрираш клиентски профил (ако вече имаш такъв – влез в него), за да не се налага да въвеждаш тези данни всеки следващ път при нови поръчки. Следва да избереш начин на плащане и да се съгласиш с Условията за ползване на сайта ни. За финал, трябва да изпратиш цялата тази информация към нас чрез кликване върху зеления бутон „Да, поръчвам!“.

Това е всичко.

Съвет: Когато искаш да поръчаш две или повече книги – не забравяй, че трябва да ги добавиш една по една в пазарската си кошница и едва тогава да оформиш поръчката си. Така всички книги ще пътуват в една пратка и ще заплатиш само веднъж за доставка. Ако оформяш всяка книга като отделна поръчка, към всяка поръчка ще ти се начислява и съответната сума за доставка.

Обратно горе

Мога ли да направя поръчка по телефона?

По принцип не. Но можеш да ни се обадиш по телефон, в случай, че имаш проблем с правенето на поръчката си.

Правилно е да направиш поръчката си самостоятелно в сайта ни, тъй като ще можеш спокойно да попълниш всички необходими данни – име и фамилия, адрес за доставка, телефон и имейл адрес за връзка с теб и т.н. Освен това, когато правиш поръчка, ти трябва лично да потвърдиш, че приемаш нашите „Общи условия“.

Ако обаче изпитваш някакви технически трудности с поръчката си или просто се опасяваш, че няма да се справиш с нея, влез във връзка с нас и ще се опитаме да ти помогнем.

Обратно горе

Как да правя промени в поръчката си?

Можеш да правиш всякакви промени в поръчката си, но само преди да кликнеш върху финалния бутон „Поръчай“.

Веднъж, след като бутонът „Поръчай“ е кликнат, системата ни финализира поръчката и я изпраща за изпълнение към нас. Вече няма как да направиш промяна в поръчката си без наша помощ.

Ако искаш да промениш нещо в поръчката си, но тя вече е финализирана и изпратена за изпълнение към нас, влез във връзка с нас възможно най-скоро, за да ти съдействаме.

Обратно горе

Как мога да заплатя за поръчката си?

В момента предлагаме два начина на плащане:

 • Заплащане в брой на куриера при получаване на пратката (т.нар. „наложен платеж“). Това е предпочитаният от над 95% от клиентите ни начин на плащане, който е и по-бърз, също така.
 • Заплащане по банков път. В този случай се налага първо да изчакаме потвърждение от банката, че преводът е постъпил в сметката ни и едва тогава да изпратим книгите.

В случай на плащане по банков път, банковата сметка е:

Фирма: „Буктрейдинг“ ЕООД
Банка: УниКредит Булбанк – София
IBAN: BG59UNCR70001521100337
BIC: UNCRBGSF

Обратно горе

В какъв срок ще пристигне поръчката?

Стараем се да обслужваме всички поръчки в рамките на до 3-5 работни дни от датата на поръчката. За дата на поръчка приемаме деня, в който е направена поръчката до 13,00ч. След 13,00ч. за дата на поръчката считаме следващия работен ден.

Използваме експресна куриерска доставка, което означава доставка на следващия работен ден след изпращане на пратката от наша страна за Зона 1 по тарифата на куриерска фирма „Европът“. За населените места от останалите зони доставката е според графика на куриерската фирма.

Обратно горе

Какво представлява гаранцията ви за удовлетворение?

Ние сме толкова уверени, че книгите, които продаваме са качествени и ще ти бъдат от полза, че предоставяме гаранция за удовлетворение (или парите обратно!) в срок от 30 дни, считано от датата на получаване на книгите при теб.

Или, не рискуваш нищо, ако направиш поръчка при нас. Ако след като получиш доставката констатираш, че получената книга (или книги) не отговаря на описанието в сайта или че не ти върши работа, можеш да я върнеш в рамките на до 30 дни и ние ще ти възстановим парите на посочена от теб сметка.

Обратно горе

С коя куриерска фирма работите?

Всички наши пратки се доставят с помощта на куриерска фирма „Европът“.

Обратно горе

Какво струва доставката?

Доставката на книги при нас е на достъпна цена и е в зависимост от теглото на пратката.

 • За пратки до 1кг. (това са една или няколко книги) цената на доставка е 2,90лв.
 • За пратки от 1кг. до 2кг. (това са няколко книги) цената на доставка е 3,90лв.
 • За пратки от 2кг. до 3кг. (това са много книги) цената на доставката е 4,90лв.
 • За пратки от 3кг. до 4кг. (това са адски много книги) цената на доставката е 5,90лв.
 • За пратки над 4кг. (това са ужасно много книги) цената на доставката е 6.70лв. + 0,70лв. за всеки килограм над 4кг.

Важно: При поръчки над 49,99лв. получаваш безплатна доставка.

Стойността на доставката се изчислява автоматично в процеса на правене на поръчката.

Обратно горе

До кои места в България доставяте пратки и в кои дни?

Доставяме пратки до всички населени места, до които прави разнос куриерска фирма „Европът“. Това са абсолютно всички градове в страната и много голям процент от селата.

Макар и рядко, но някои населени места не се обслужват от „Европът“. Ако живееш именно в такова населено място имай предвид, че в подобен случай просто няма как да осъществим доставка. Ще се свържем обратно с теб, за да ти кажем за това, но ще се наложи и да отменим поръчката ти, освен ако не посочиш друг адрес за доставка, който се обслужва от куриерска фирма „Европът“.

Обикновено доставките се правят на ежедневна основа – от Понеделник до Петък, както и в Събота до обяд. Някои по-малки или по-отдалечени населени места обаче се обслужват по специален график само в определени дни от седмицата.

В сайта на куриерска фирма „Европът“ можеш да провериш дали се доставят пратки до твоето населено място и ако да – в кои дни от седмицата и от кой точно офис/представителство на „Европът“. Кликни тук и в полето за търсене въведи населено място или пощенски код, за да направиш проверката.

Обратно горе

Мога ли да получа пратката си в офис на куриерската фирма, до поискване?

Да. В полетата за адрес на доставка отбележи изрично желанието си за доставка до офис, когато правиш поръчката си.

В сайта на куриерска фирма „Европът“ можеш да провериш дали в твоето населено място има офис/представителство на „Европът“, от където да получиш пратката. Кликни тук и в полето за търсене въведи населено място или пощенски код, за да направиш проверката.

Обратно горе

Мога ли да правя поръчки с адрес на доставка извън страната?

Не. За момента не предлагаме доставка извън България.

Обратно горе

Когато правя поръчка, трябва ли да си регистрирам клиентски профил?

Изборът е твой. Ние приемаме поръчки и по двата начина – от клиенти с регистрирани профили, както и от клиенти без регистрирани профили.

Все пак, препоръчваме ти да си регистрираш профил.

Обратно горе

Каква е ползата да си регистрирам профил?

Удобството да имаш регистриран профил се изразява в това, че ти спестява време всеки следващ път, когато правиш поръчка при нас. С клиентски профил няма да ти се налага да въвеждаш едни и същи данни – имена, адреси, телефон и имейл за контакт. Просто влизаш в профила си и всички твои данни ще се съхраняват и попълват автоматично за теб в новата ти поръчка.

Освен това, клиентите с регистрирани профили имат достъп до историята на поръчките си, както и до информация със статуса на изпълнение на техните текущи поръчки.

Обратно горе

Как да възстановя забравената парола за профила си?

Непрекъснато се случва човек да забрави паролата си. В подобни случаи не си регистрирай нов профил, а просто възстанови паролата.

В страницата Твоят профил има секция за възстановяване на забравена парола – кликни го. На имейл адреса, с който имаш регистриран профил при нас ще получиш линк за възстановяване на паролата.

Обратно горе

Издавате ли фактури за поръчките?

Естествено. Приложи фирмените данни за фактура в полето за коментари към поръчката, когато я правиш. Фактурата прилагаме вътре в пратката.

Ако забравиш да приложиш данните за фактура в момента на правене на поръчката, можеш да получиш фактура по имейл, ако се свържеш с нас до 5 дни от датата на поръчката.

Важно: Във фактурата описваме поименно заглавията на всяка книга. Софтуерът ни не ни дава възможност да пишем неща от типа на „Книги“, „Техническа литература“ или нещо друго, както са ни питали понякога някои клиенти.

Обратно горе

Какви отстъпки мога да ползвам при вас?

При нас много от книгите се предлагат с отстъпки от 5% или 10% намаление от коричните цени.

В допълнение, при поръчки над 49,99лв. предоставяме безплатна доставка.

Не на последно място, периодично провеждаме промоции с помощта на купони за отстъпка, с чиято помощ крайната цена се намалява допълнително с отстъпки в диапазона 7-10%.

В категорията ни с книги „Актуални промоции“ можеш да следиш кои са заглавията, които се предлагат с още по-големи отстъпки, обикновено в диапазона 50-90%.

Обратно горе

Мога ли да купя книги от вас „на място“ във ваш търговски обект?

Не. Ние сме онлайн книжарница и доставяме книги с куриерска доставка след поръчка в сайта ни. Разполагаме с физически склад, но в него не извършваме продажби.

Обратно горе

Какво друго важно трябва да знам?

Насочваме те към следните страници:

Обратно горе