Публикувано на

Откъс от “Вашият безкраен потенциал да забогатявате” на Джоузеф Мърфи

Откъс от “Вашият безкраен потенциал да забогатявате” на Джоузеф Мърфи
Откъсът е от книгата „Вашият безкраен потенциал да забогатявате“ на Джоузеф Мърфи. Книгата предлага простички и практични начини за пълноценен и щастлив живот чрез придобиване на духовно, емоционално и материално богатство.

Съкровищницата на безкрая

В Библията се казва: Аз дойдох, за да имат живот и да го имат изобилно (Йоан 10:10).

Вие сте тук, за да водите пълноценен и щастлив живот, да славите Бога и да Му се наслаждавате вечно. Всички духовни, емоционални и материални богатства във вселената са дарове от бога – добри сами по себе си и предназначени за добра употреба.

Бог дава и е дар, човек получава. Бог обитава в човека и това значи, че съкровищницата на безкрайните богатства е вътре в нас и навсякъде около вас. Опознавайки законите на ума, вие можете да извлечете от този безкраен запас всичко, което ви е нужно, за да живеете в слава, радост и изобилие.

Ваше право е да бъдете богати

Вие сте родени да бъдете богати. Човек забогатява като използва дадените му от Бога способности и се хармонизира с Безкрая. И когато умът ви стане по-продуктивен и изпълнен с добри идеи, трудът ви също ще бъде по-производителен и ще ви донесе всевъзможни материални богатства.

Богати ни прави чувството за единство с Бога в сърцето, богати сме според нагласата на ума си и вярата си във всичко добро. Всички богатства на Безкрая – в нас и извън нас – са наши, за да им се радваме.

Бедността няма никакви достойнства – по същество тя е психическо заболяване и трябва да бъде изтрита от лицето на земята. Вие сте тук, за да намерите истинското си място в живота и да дадете своите таланти на света. Тук сте, за да се развивате и разгръщате по прекрасен начин., в съзвучие с дадения ви от бог потенциал и да извлечете духовни, емоционални и материални богатства, които ще облагодетелстват човечеството в безброй отношения. Научете се как се обгръщате с красота и лукс и осъзнайте неотменимото си право на живот, свобода и вътрешно спокойствие.

Ваше божествено право е да драматизирате, разкривате, обрисувате и изразявате силата, изяществото и богатството на Безкрайното.

Науката за забогатяването

Във вселената съществуват ред и закони, според които се случват всички наши преживявания, условия и събития. Има ясен закон за причина и следствие. Във всичко. Науката за забогатяването почива на закона за вярата. Ако можеш да повярваш! Всичко е възможно за този, който вярва (Марко 9:23).

Законът за живота е законът за вярата. Да вярваш означава искрено да приемаш нещо за истина. Вярвайте в изобилния живот, в щастливия живот, живейте в радостно очакване на най-доброто и то неминуемо ще дойде при вас. От вярата на човека се определя разликата между богатство и бедност, между успех и провал, между здраве и болест.

Космичен закон е, че сходните мисли винаги предизвикват сходни резултати, затова и всеки човек, който дръзко пожелае богатствата на Безкрая, ще ги получи.

Родени сте да бъдете богати

Вие сте родени с всичко необходимо, за да водите пълноценен, щастлив и успешен живот. Родени сте да побеждавате, да завладявате, да надмогвате всички препятствия и да изявявате величието и красотата в себе си. Всички сили, качества, атрибути и аспекти на Бога са в самите вас. Бог винаги успява във всичко, което създава независимо дали е дърво или космос. Вие сте едно с безкрая и не можете да се провалите.

Не сте тук само да изкарвате насъщния си. Животът е дар. Вие сте тук, за да раздавате скритите си таланти и способности чрез ума, тялото и душата си. Вашите желания за здраве, изобилие, щастие, покой и истинско място в живота са израз на поривите, подбудите и внушенията на Безкрайния живот., който търси изява чрез вас. Пожелайте да сътворите максималното от себе си и то сега!

Трите стъпки към богатството на един бизнесмен

Мой приятел, бизнесмен ми каза следното в магазина си в Бевърли Хилс:

– Брат ми върти същия бизнес като мен, само на три пресечки оттук. Преуспява и тъне в богатство. Неотдавна нае още двама продавачи. А аз едва свързвам двата края. Не е заради мястото и търговията не е по-различна, значи причината е в мен!

Отбелязах, че забогатяването и напредването в живота не е въпрос на определен бизнес и локация, че богатството е в съзнанието на човека и че някои хора с огромен талант остават бедни и неудовлетворени, а други, с много малко талант и образование, просперират отвъд най-смелите си мечти. Казах му за трите стъпки към неизчерпаемото богатство.

Той ги последва и преуспя.

Първа стъпка: Никога не изказвайте негативни твърдения относно финансите си, като например: „Не мога да си плащам наема“, „Не мога да свържа двата края“, „Бизнесът върви много зле“, „Не мога да си плащам сметките“ и пр.

Веднага щом в ума ви възникне отрицателна мисъл, заменете я веднага с утвърждение: „Аз съм едно с безкрайната съкровищница вътре с мен самия и всички мои нужди мигновено се задоволяват.“

Може да се наложи да го повтаряте по петдесет пъти на час, но упорствайте и рано или късно негативната мисъл ще спре да ви тормози.

Втора стъпка: Създайте си навик през деня да привиквате ума си към богатствата на Безкрая като утвърждавате: „Бог винаги помага в труден момент“ и „Бог е незабавният и непосредствен източник на всичко, , което ми е нужно и ми дава всички идеи, които са ми необходими в който и да е момент, в която и да е точка от пространството.“

Трета стъпка: Всяка вечер се приспивайте с великата истина: „Аз съм вечно признателен за Божиите богатства, които винаги са активни, винаги налични, неизменни и вечни.“

Моят приятел старателно изпълни тази духовна рецепта и започна да напредва с големи скокове. А на бюрото си постави в рамка следния цитат от Библията: „Пустото и безводно място ще се развеселят и пустинята ще се зарадва и ще разцъфне като крем.“ (Ис. 35:1)

Неотдавна ми каза:

– Съзнанието ми приличаше на пустиня и суха земя. Нищо не растеше в него, освен плевелите на невежеството, страха, самоомаловажането и ниското самочувствие. А сега вървя към победи, успехи и просперитет.

Към книгата