Откъс от “Цялостен план за вашия успех” на Тамара Джейкъбс

Откъс от “Цялостен план за вашия успех” на Тамара Джейкъбс
Откъсът е от книгата “Цялостен план за вашия успех” на Тамара Джейкъбс. Книгата учи на прости, но ефективни начини сами да спрем да блокираме желанията и стремежите си и да получим признанието, наградите и повишенията, които заслужаваме.

Често задавани въпроси за всеки, който изпитва съмнение

Преди да поставим началото на това пътуване, което би могло да ви отведе по пътя на успеха отвъд най-смелите ви мечти, може да се наложи да зададем някои въпроси. Разбирам. Наистина. Ето някои от тях, които биха могли да пресекат ума ви.

Трябва ли да се върна в училище?

Не. Много от онова, което трябва да знаете, е вече вътре във вас.

Ние не говорим за постигане на перфектна CAT-оценка или да научите как да се изчисли обиколката на луната с помощта на речни камъни и клони.

Ние говорим за преформулиране, фокусиране и развитие на съществуващите ви умения, така че да заблестят и да се развиват в бизнес среда.

Въпреки че често се усеща по подобен начин, това не е ракетна наука. По-скоро това е поредица от прости стъпки, повишено внимание и модификации на поведението, които ако бъдат приложени от вас, ще ви отведат по-близо до реализирането на някои от вашите силно желани, но не лесно постижими цели.

Трябва ли да имам цели, за да проработи това?

Разбира се, всеки има нужда от цели, но вашите могат да са уникални за вас самите. Вие не се нуждаете от изгарящо желание, за да се вмъкнете в „управленското кресло” или се опитате да стартирате свой собствен отдел, или да притежавате неконтролируема фиксация, за да водите екипа си по пътя да открие следващото голямо лекарство за микоза.

Просто трябва да ви бъде ясно: каквото си пожелаете – то ще ви направи щастливи в акта на неговото получаване; и каквото и да ви отблъсква – то ще стои на пътя на това, което желаете.

Ние ще се стремим да променяме вашите поведения и да увеличаваме вашата информираност и умения, така че способността ви да възприемате и да регулирате игралното поле на бизнеса да се подобряват измеримо!

Има ли крайна игра, за която трябва да знам?

Разбира се, винаги има!

Ние ще ви представим някои понятия и практики, които могат, да се надяваме (няма гаранции, в края на краищата), да елиминират разликата между очакванията и резултатите, така че вашият поглед към мястото, където си представяте кариерната си траектория, и това, където всъщност тя приключва, да бъде едно и също!

Ако насочите и изпълните правилно това, което предлагам, вие ще започнете да виждате резултатите от отключването на някои по-рано заключени врати. Това нещо работи. То е базирано въз основата на познания и методи, които съм споделила в моите семинари и в треньорчеството си очи в очи с висши мениджъри в продължение на години. Други са използвали моите идеи, тактика и прозрения, положени заедно тук със значим, измерим ефект.

Повярвайте ми, можете да направите това.

Трябва ли да бъда по-съвременен и млад, за да получа признание, награди и повишение?

Не. Няма начин.

Тази програма е за всеки. Независимо дали сте в самото начало на кариерата си, наскоро са започнали вашата средна фаза на управленска позиция или сте по-близо до позицията да бъдете шеф, отколкото може би си мислите, или сте хвърлили камък по стъкления таван и сте започнали да мислите за живота след сегашния момент, уменията, които задава тази книга, ще ви служат на всяко ниво, като важни допълнения към вашите способности.

Друга бележка по отношение на това да сте млади професионалисти: Ние живеем в епоха, в която никога, както сега, не е било така подходящо да бъдете млади. Младежката култура сега е почитана повече от всякога и много медийни компании, „дот комове”, дори и старата гвардия, преди закостенели институции и области, като автомобилната, банковото дело, застраховането и фармацевтичните гиганти, се стремят към по-млада, разнообразна, отрасла с интернет, технически грамотна работна сила.

Но опитът, талантът и професионализмът все още се трансформират в рентабилни умения! Това означава, че всеки, без значение на каква възраст е, с какъв произход е, какви са му вярванията или личната история, има възможност да получи призвание, награди и повишение.

Просто трябва да знаеш кой си и какво се очаква от теб на всяка стъпка от пътя.

Аз съм много зает човек. Колко време ще отнеме това?

Аз съм много зает човек и сигурно и вие сте такива. Най-малко ние сме толкова заети, колкото мислим, че сме!

Разбирам, че трябва да получа и задържа вниманието ви, преди животът ви да застане на пътя ни. Но ние си освобождаваме време за това, което е важно.

В тази светлина, тази книга е предназначена да ви ангажира с информация от самото начало, което може да ви помогне да започнете да трансформирате своите навици, възприятието и фокуса си, което в крайна сметка ще има отражение върху вашия професионален опит.

Поднесеният материал има за цел да гарантира, че във всеки един етап по пътя, ако спрете, ще има съвети, статистики и „храна за вкъщи”, които ще може да приложите на практика веднага. Но вие няма да искате да спрете.

Ако сте като другите, които са били тренирани от мен, които са идвали на семинарите ми и са чели първата ми книга, вие ще се позовавате на тази книга често и ще се обръщате към нея с течение на времето, отново и отново. Като добър наставник, аз ще бъда тук за вас, когато имате най-много нужда от мен.

В действителност, вие дори ще искате и ще имате възможност да търсите допълнително съдъражние онлайн. Този материал е твърде важен и желанието ми да ви помогна при отключването на вашия пълен потенциал е твърде голямо за мен, за да не използвам всеки възможен инструмент в моя инструментариум, за да ви помогна в постигането на целите ви.

Какво става, ако не искам да получа призвание, награди и повишение?

Това е голям въпрос. Страхът от успех е почти толкова широко разпространен, колкото страха от провал. Нашите ограничаващи поведения понякога представляват по-голямо предизвикателство за премахване, защото сме посветили живота си, за да ги отглеждаме.

Не се притеснявайте! Независимо дали сте настървени ударници, приели присърце задачата да вземете офис с гледка или сте по-кротък си човек, който се чувства уплашен от успеха, ние ще се опитаме да ви помогнем да бъде най-добрия вариант на себе си, без да очакваме натиск върху вас, за да се превърнете в някой, който не сте.

Някъде между само-помощта и само-рекламата лежат само-съзнанието и напредъкът. „Цялостен план за вашия успех” е книга, която осигурява лесни за приложение стратегии за бизнес по отзивчив, действен и автентичен начин, като ви насърчава да намерите вашия глас и да реализирате своя потенциал.

Помнете: Животът е постоянна агитация за покупка. Купи от мен, излез с мен, избери мен, повиши мен.

В тази книга ще научите как да:

  • Изградите своя марка (да получите призвание).
  • Договорите своята цена, като същевременно повишите вашата себестойност (да получавате награда).
  • Да преминете в друг статус, да се издигнете (да бъдете повишени).

Към книгата