Откъс от “Слушай своето тяло” на Лиз Бурбо

Откъс от “Слушай своето тяло” на Лиз Бурбо
Откъсът е от книгата „Слушай своето тяло“ на Лиз Бурбо. Книгата е разказ как да изпълним истинската си цел на хора – да се развиваме чрез своята вътрешна енергия и духовност.

Задавал ли си вече въпросът какво правиш тук, на Земята? Каква е целта на твоето съществуване? Всъщност, доста хора не знаят.

Отговорът обаче е прост. Ние всички имаме еднаква цел, еднаква причина да сме тук: ДА СЕ РАЗВИВАМЕ, ЗА ДА ОСЪЗНАЕМ КОИ СМЕ.

Всичко ЖИВО расте. Огледай се около себе си. Когато едно цвете или едно дърво спре да расте или цъфти, то умира. Така е и с хората. Всеки индивид трябва да расте и да върви напред в своята еволюция. Да расте, за човека означава да „израства вътрешно“. Душата ти израства през целия живот за разлика от физическото тяло, което спира, след като се превърнеш във възрастен.

Но как растем? ИСУС ни е научил на това и го е предал много просто с твърдението, че двете основни истини за човека са да ОБИЧА и да ВЯРВА. Това не изглежда никак сложно само по себе си, но тези два закона няма да бъдат разбрани, докато човекът си създава сам проблеми от всякакъв характер.

ИСУС, тов велико създание, е дошъл на Земята в началото на миналата ера, Ерата на Рибите и за нещастие неговото учение се е нуждаело от почти две хиляди годинии, за да започне да се приема. Ние всички трябва да умеем да обичаме, за да изживеем по-добре тази нова епоха, която започна, за да изживеем по-добре тази нова епоха, която започна в началото на това хилядолетие – Ерата на Водолея. Тя ни носи необходимата енергия, за да живеем интелигентно.

Казват, че когато човекът се научи да обича сам себе си, както и ближния си, той ще владее материята и съществуването му на Земята повече няма да е необходимо.

Земята трябва да се възприема като една същност, тоест като душа, като човек. Следователно, и нейната цел е да се развива. Всяко човешко същество се приема като клетка на Земята, така както неговото тяло има хиляди клетки. Ако всяка една от тези клетки е здрава, тялото ти ще е здраво и ще ти е приятно да живееш с него. Така е и с Земята.

Всеки индивид трябва да се пречиства, да се поддържа в добро физическо, ментално и емоционално здраве, което е характерно за интелигентния и духовен човек. Така на земята ще цари хармония и тя ще се превърне в мяскто, изпълнено с любов, мир и щастие.

Ти си тук на Земята, за да се погрижиш за собствената си еволюция, а не тази на другите. Следователно, излишно е да влагаш цялата си енергия в това да съдиш, да напътстваш ли да ръководиш живота на околните. В действителност, ти си на Земята единствено заради себе си.

В книгата ще откриеш начини и средства, които ще ти позволят да се превърнеш в ГОСПОДАР на живота си. Докато развиваш увереност в собствената си сила, а любовта в теб нараства, ти ще отделяш такава енергия, че реакциите ти към средата и към самия теб ще се променят напълно и животът ти ще се промени към добро.

Земята (или обществото) е толкова силна, колкото най-слабия индивид, така както една верига е толкова силна, колкото най-слабата й брънка.

Някои твърдят, че Земята в нейната цялост се е развила много през последните сто години. Това е така, но трябва да разберем, чи ние се развиваме основно физически, материално, но не и духовно. Накъде ни води всичко това? Нека се огледаме: изникват все повече аптеки, болници, затвори и приюти. Хората стадат от все повече болести, а всяка година се появяват все нови и нови. Информационните медии (телевизия, радио, вестници, кино) всекидневно ни показват жестокости, които са се случили… Това отражение на интелигентна еволюция ли е? Има защо да е недоволен човекът.

Именно това недоволство може би изпитваш и ти сега, в настоящия си живот. А това без съмнение е причината, поради която четеш тази книга. Дълбоко в себе си осъзнаваш, че има някаква празнина в теб, която постоянно се опитваш да запълниш. Но дали търсиш на правилното място? Въпросът не е да гледаш около себе си, а вътре в теб. Там е твоят голям приятел. Той е божествен. Това е твоят вътрешен БОГ, който е там само за теб, за да те води и да ти се притича на помощ.

Надявам се, че от тук до края на книгата ти ще го ОТКРИЕШ НАИСТИНА И ЩЕ усетиш НЕГОВИТЕ проявления чрез всички преживявания, които имаш. В този момент ти ще узнаеш, че с неговата вечна сила ще можеш да направиш всичко, което желаеш в живота.

Сигурно се питаш: „Но как така това е едновременно толкова просто и толкова непостижимо? Знаем, че човек може да направи всичко, тогава защо има толкова малко хора, които го правят?“

Всъщност въпросът ти е напълно уместен. В наши дни има много малко хора на Земята, които са пълни господари на живота си… Но не се отчайвай, защото постепенно хората започват да се пробуждат. Задават си все повече въпроси и искат да стигнат по-далече, тъй като сега осъзнават, че съществува и нещо друго. Това е ерата на духовността. Не е лесно обаче за човека да вникне в това. От една страна, егото му е твърде голямо и го доминира, а от друга страна изпитва страх – страх да не открие чудовище в себе си.

Откъде произтича този страх? Възможно е да идва от полученото образование, или е следствие от предишен живот. Няма значение, защото е време да оставиш миналото зад себе си. Миналото е минало, не можеш да го промениш днес. Най-ценният момент на света е този, който изживяваш днес. А бъдещето зависи само от теб и от това, което мислиш сега.

Държа да те предупредя, че е възможно да изпиташ чувство на объркване, докато четеш тази книга, ако си още в началото на твоето личностно израстване. Възможно е също така да изпиташ усещането, че основите на твоето съществуване се разклащат, че всичко ще се срути. Но не се безпокой. Това е само илюзия. Това разклащане е доказателство за това, което се случва в дъното на душата ти и че ти си решил да я изчистиш, за да подобриш качеството на своя живот.

Към книгата