Откъс от “Сексът. Пътeвoдитeл в тaйнитe нa любoвтa” на Джуди Бастира и Ниша Лакроа

Откъс от “Сексът. Пътeвoдитeл в тaйнитe нa любoвтa” на Джуди Бастира и Ниша Лакроа
Откъсът е от книгата „Сексът. Пътeвoдитeл в тaйнитe нa любoвтa“ на Джуди Бастира и Ниша Лакроа. Kнигата е изключително полезна за вечно актуалната тема за сексуалния живот в любовта.

Въведение

Настоящата вдъхновяваща поредица е незаменимо четиво за всеки, който възнамерява да постигне наистина осъществен и удовлетворен любовен живот. Тя обхваща всички аспекти на сексуалната връзка, от първите дни на ухажването и романтиката, до подържането и разгарянето на искрата при дългосрочната връзка. Живеем в епохата на сексуалната освободеност, но все още често ни е трудно да обсъждаме открито секса и въпросите и опасенията, които той поражда у нас.

Първите страници на този том задават темата на останалата част от него, подчертавайки важността на положителната представа за собственото „аз“ и необходимостта от любов и грижа за себе си. Тази тема е продължена нататък със съвети за добра физическа форма, диета и самомасаж, които ви карат да се чувствате добре в собственото си тяло и в сексуално отношение. Преди да започнете нова връзка трябва да разберете деликатните знаци на външния вид и езика на тялото, които са така важни през първите дни, когато срещнете и сте привлечени от някого. И отново, доверието и прекият приятелски начин на общуване са най-добрият подход към изкуството на ухажването. Първата среща и пораждащата се интимност, когато се държите ръка за ръка, пораждат ценни спомени, към които ще се връщате по-късно.

Развитието на сексуалността е проследено от пубертета до сексуалния пик, който се различава при мъжете и при жените. На този етап телата на мъжа и жената са подробно описани и илюстрирани, включително често загадъчните вътрешни полови органи. Въоръжени с това познание, сега е време да изследвате тялото на партньора си, като откриете неговите или нейните ерогенни зони на удоволствие и се насладите на сексуалната игра, включително вълнението от първото ви взаимно разсъбличане. Съблазняването е нещо, с което не трябва да се бърза при нова връзка, но и което не трябва да създава измъчващи разкрития и очаквания. То също така е ценно при една дългосрочна връзка, когато имате време да се впуснете в дълги целувки и предварителна игра, като че ли правите любов с партньора си за първи път.

Вторият том от поредицата описва в подробности богата палитра от сексуални пози, с които може да експерементирате в и извън спалнята, което дава възможност на всяка двойка да намери най-добрите рецепти за постигане на блаженството на оргазъма и да добави вкус и разнообразие в живота си, така че сексът никога да не се превръща в рутина. Текстът разглежда откровено всички аспекти на правенето на любов, като описва първо основните пози и илюстрира техните разновидности. Отделен раздел е посветен на оргазма и мастурбацията, както и индивидуално, така и заедно, преди да се върнем към сексуалните пози за напреднали, за по-приключенски настроените. Дадени са и указания, които имат за цел да ви помогнат да станете по-добри любовници.

Следващият том описва еротиката, като например споделянето на сексуални фантазии, обличането, взаимното събличане, доминирането и свързването. Описанието проследява последователно, стъпка по стъпка дългия, бавен стриптийз, за пълно привличане на вниманието на партньора. Средствата за дискретно въздействие върху кожата, като пера и копринени тъкани, ще добавят допълнително измерение към любовния ви живот, както и секс играчките и съвместното четене или гледане на порнографски материали. Чувственият масаж може да бъде прелюдия към правенето на любов – отделен раздел представя подробни указания за масаж на различни части от тялото. Този прелестен начин на докосване на партньора отнема стреса от всекидневието, едновременно с това действайки като предварителна игра. Главата „Божествен секс“ разкрива изкуството на тантричния секс и мястото на медитацията в интимната връзка, с отварянето на енергийните канали на тялото и почитането на тялото на партньора като свещено. Обяснени са и техниките на Ananga ranga. Следва кратък раздел, посветен на афродизиаците и връзката между храната и секса.

Дългата интимна връзка преминава през различни етапи, при което може да ви се наложи са се адаптирате към променящи се нужди и обстоятелства, като създаването на семейство или остаряването ви заедно с партньора. Специални упражнения, разгледани в четвъртия том, ще подпомогнат заздравяването на важни части на тялото, като таза например. Обърнато е надлежно внимание на сексуалното здраве и хигиена, включително безопасния секс и контрацепцията.

Томът приключва със съвети по всякакви сексуални проблеми, които можете да срещнете. Експерементирането с пози и техники може да съживи една връзка, но е важно партньорите да говорят заедно и да се изслушват взаимно. Комуникацията е ключов фактор. Всъщност, посланието на цялата поредица е, че сексът е нещо, което трябва да бъде споделено и да доставя еднакво удоволствие както на мъжете, така и на жените. Различните обстоятелства ще изискват различни подходи, но тук има по нещо за всяка ситуация, което може да спомогне за вашите емоционални и сексуални връзки и за вашия живот.

Към книгата