Откъс от “Изцеляване на отрицателните енергии” на Ан Джоунс

Откъс от “Изцеляване на отрицателните енергии” на Ан Джоунс
Откъсът е от книгата “Изцеляване на отрицателните енергии” на Ан Джоунс. Книгата обяснява как да се защитим от отрицателната енергия, да й се противопоставим и да я пречистим. Aн Джoунс e свeтoвнoизвeстeн opaтop и пpизнaт лeчитeл.

Какво усещане предизвиква отрицателната енергия?

Когато започнах да се занимавам с лечителство изобщо не умеех да разпознавам блокажите и негативизмът в енергийния поток на хората. Извършвах лечението единствено с вярата, че от това трябва да излезе нещо добро.

Постепенно обаче започнах да долавям отделните отрицателни енергии. Бих ги описала най-точно като „лепкави“ и „тежки“. Често усещам как ме обвиват паяжини, а понякога и цялата настръхвам от усещането за мрак и зло, все едно гледам филм на ужасите.

Когато се съчетаят отрицателните енергии, те се превръщат в могъща сила. Сама се убедих в това по време на гостуването си при една приятелка от Куала Лумпур в Малайзия. Цяла седмица се забавлявахме с новата й придобивка – комплект от малки парченца кристал и с размери от 30 до 60 сантиметра в диаметър. Когато по ръба им се прекара увита в кожа пръчица, те издават удивителни трептения, които влияят чудесно за повишаване на енергията и за лечение.

Цяла седмица изпълвахме къщата с невероятни звуци. Една вечер поканихме местната група на „Сърца и ръце“ – организацията, която създадох за популяризиране на естественото лечение. Срещахме се редовни на групи, за да предаваме лечение едни на други, за когото знаем, че е болен.

Когато приключихме с медитацията и аз приключих с изчистването на блокажи и отрицателни енергии, решихме да си починем. Една от жените се заигра с кристалните купи. След тридесетина секунди се чу трясък и купата се разби на парчета.

Всички замръзнаха, смаяни от силата на звука. Купата ме теглеше към себе си. Наведох се над нея и усетих как нещо ме блъска в гърдите. Полетях назад, а силата обиколи цялата стая, събаряйки и завъртайки още едно момиче. След това излетя през прозореца.

Всички се втурнаха към мен, заразпитваха ме дали не съм получила сърдечен пристъп. Това беше силата на отрицателната енергия, която се беше събрала в купата в резултат на лечението. Обикновено в помещението, където лекувам енергии, държа купа със солена вода, защото солта попива отрицателните енергии, но този ден бях забравила да направя това. Кристалната купа беше привлякла негативното и го беше задържала, но когато жената бе започнала да свири на нея, купата се беше претоварила до пръсване, а енергията бе отлетяла.

Дни наред носех синина на гърдите от удара. Научих се да се отнасям с респект към силата на отрицателната енергия. Все пак нека ви уверя, че такива неща се случват извънредно рядко. Но има и начини да се предпазите от отрицателната енергия.

Енергия

Преди да се задълбочим в темата за положителните и отрицателните енергия и тяхното въздействие върху хората, нека изясним какво представлява енергията и енергийното поле.

Като ученичка не внимавах много в часовете по физика. Започнах да изоставам по този предмет още когато взехме урока за плътността с първите формули и уравнения. Изобщо не умея да запаметявам числа – и до ден днешен ми е трудно да помня телефонни номера и сметки.

Баща ми обаче ме научи на нещо важно: когато не разбирам нещо, но трябва да го науча, да си купувам книга. Така се сдобих с „Шест лесни лекции по физика“ от Ричард Файмън. Книжката е съвсем малка и аз много й се зарадвах.

След първите страници и тази книга взе да става твърде научна, пълна с формули, но на мен сега ми беше приятно, че авторът потвърждава фактите, че макар да изглеждат плътни, човешките същества са съставени от малки частици, всяка обградена от определено енергийно поле. Всъщност и ние изцяло сме изградени от енергия и представляваме променяща и движеща се маса.

Това важи за всички обекти в природата, вкючително за растенията и камъните. Ще цитирам Файмън:

„Всеки обект е изграден от атоми – малки частици, намиращи се в постоянно движение… С малко въображение и мисъл ще се убедите, че в това единствено изречение се крие огромно количество информация за света.“

Ричард Файмън казва още: „Ние не знаем какво точно е енергията.“ Но обяснява, че тя може да бъде измерена във ватове, в топлинни единици и т.н., както и че може да промени формата си. Например между топлина и светлина, но никога не изчезва. Ако в началото имаме шест единици енергия, накрая ще имаме пак толкова.

Нека вземем тези два основни факта – материята е енергия и енергията се променя, но не изчезва.

Аура

Тъй като всяка частица, всеки атом и всяка клетка от човешкото тяло е обградено от енергийно поле, то и цялото тяло има енергийно поле. Нарича се „аура“ и се простира приблизително на една ръка разстояние покрай цялото тяло. Енергията се движи по специални меридиани в нашето тяло.

Аурата има няколко тела или пластове – духовен, ментален, емоционален и физически. Всички, с изключение на последния, са етерни – по-малко плътни от тялото и съответно невидими за човешкото око, но въпреки това напълно реални. Оказват силно влияние един на друг и за да се чувстваме истински добре и изцелени, трябва да гледаме на тях като на едно цяло.

Меридианите – това са каналите, по които тече енергията, захранват всички важни органи и части на тялото. За доброто здраве е от първостепенно значение този поток да бъде силен и чист, защото в момента, в който дадена област от тялото остане лишена от достатъчно енергия, вероятно там и възниква проблем. Той може да се прояви като физически, ментален, емоционален. Духовното състояние се отразява на менталното, менталното на емоционалното, а емоционалното – на физическото. Така че благополучието ни се движи отгоре надолу и отвътре навън.

Една от причините хората често пъти да се разочароват от посещението си при лекар е, че той не е в състояние да ги лекува холистично (цялостно). Разполагайки с пет минути време на пациент, лекарят е склонен да предписва лечение, с което се надява да коригира баланса на физическото тяло. За съжаление това разрешава само повърхностно проблема и ако човек не се изцели в дълбочина, много е възможно скоро да се разболее отново.

За щастие през последните години на Запад станаха популярни древни лечителски практики. Те имат холистичен подход, защото лекуват всички тела едновременно, а повечето се фокусират и върху пречистването и освобождаването на потока на аурата.

Шиацу, рефлексология, акупунктура, акупресура, краниосакрална терапия, рейки, индуски масаж на главата – всички тези техники работят пряко или непряко върху меридианите, за да поддържат протичането на жизнена сила през и около тялото.

Цветовете на аурата се променят

Нека сега обърнем внимание на аурата, тъй като тя служи за барометър на нашето духовно здраве и емоционално благополучие. Аурата постоянно се променя и всяка мисъл и емоция влияят на нейната форма и цвят.

Когато сме потиснати, аурата ни има тинест цвят, отразяващ мрачното ни настроение. Когато сме радостни и щастливи, аурата е ярка и светла. Лилавият цвят на аурата около главата говори за духовна съзнателност. Жълтият цвят на аурата разкрива енергичността. Червеното е знак за гняв или страст. Сивото – за инициативност.

Някои хора притежават способността да виждат аурата и как тя се променя в зависимост от настроението и емоционалното състояние. За повечето от нас обаче тя си остава невидима и ако искате да видите своята аура, предлагам ви да си направите снимка по метода на Кирлиановата фотография. Тя е била разработена в Русия с цел да се регистрира енергийното поле върху филм.

Кирлианови апарати ще намерите в множество езотерични магазини. Те вървят в комплект с описание на отделните цветове. Не забравяйте, че цветовете, които виждате на снимката, не са постоянните цветове на вашата аура, а са моментни. Цветовете на аурата се променят успоредно с настроението ви.

Аурата и вибрациите

Енергията може да бъде възприемана като слаба или плътна. Ниските вибрации са по-плътни от високите вибрации. Светлината е с висока вибрация, а тъмнината – с ниска вибрация. Затова и аурата ни е по-светла, когато се намираме в състояние на по-висока вибрация. Любовта е с висока вибрация. Омразата – с ниска вибрация.

Емоционалните вибрации се свързват с менталното и духовното състояние. Ако се чувстваме духовно свързани с любовта на вселената, аурата ни ще грее ярко. По тази причина ореолите на духовните учители, на светците, на ангелите се изобразяват със златни и светли цветове.

Аналогично, ако съзнанието ни възприема нещо като препятствие, това може да се отрази на емоциите ни, да ни накара да се чувстваме обезпокоени и съответно аурата ни да се помрачи. Положителната енергия води до положителни реакции в аурата, а отрицателните – до отрицателни реакции.

Отрицателната енергия се свързва с мрака, ниските вибрации и плътността. Когато лекувам някого, аз долавям негативизма с допир. Ниските вибрации за мен са „лепкави“, „тежки“.

Аурата променя формата си

Обикновено аурата ни заобикаля на разстояние около метър и осемдесет и има формата на яйце. Формата и размерът й също се влияят от настроението. Ако сме имали лош ден и се чувстваме потиснати, аурата се свива към тялото и става по-малко жизнена. Когато сме вглъбени в себе си, аурата отново се смалява. Когато обаче сме вдъхновени и открити, аурата се разширява. Актьорът, който дава всичко от себе си на сцената и певецът, който влага цялото си сърце в песента, имат пълна, ярка аура около себе си.

Когато се почувствате предадени от някого, енергията ни се понижава, а аурата ни се свива – също като спукан балон. Когато чуем лоши новини или преживеем шок (като удар в корема) аурата ни се свива в слънчевия сплит. Ако се почувстваме застрашени, се опитваме да се защитим, като прибираме аурата към себе си и ментално укрепваме външния й слой, изпращайки навън стрели от енергия.

Енергийното ни поле, тоест нашата аура се влияе и от здравословното състояние и цялостно благополучие. Когато сме болни, аурата се изчерпва заедно с общия запас от енергия. Когато сме здрави, тя нараства. Когато сме разконцентрирани и позволяваме на ума ни да скача от една тема към друга, аурата отразява този факт и става оскъдна и разпръсната. В такова състояние е и когато сме под стрес и напрежение и не успяваме да се съсредоточим. Но най-зрелищна е аурата ни, когато изпаднем в истерия – тя пръска енергия във всички посоки като фойерверк.

И така, преживяванията, мислите, емоциите влияят върху размера, формата и цвета на енергийното поле, което макар и невидимо с просто око може да бъде доловено с „вътрешното“ око или чрез интуицията. В ежедневието ни често пъти се налага да разбираме дали хората около нас са с положително или с отрицателно настроение, без да казват каквото и да е. Ние можем интуитивно да усетим тяхната аура.

Упражнение за призоваване на светлината, от което аурата ще стане по-светла

Намерете си тихо и спокойно място. Настанете се удобно. Ако сте седнали на стол, стъпете добре на пода.

Вдишайте дълбоко няколко пъти.

Представете си как от небето към главата ви се спуска ярък сноп светлина.

Почувствайте как светлината изпълва цялото ви тяло.

Вижте как светлината изпълва цялото ви тяло.

Постойте така няколко минути осъзнавайки, че от всички страни сте заобиколени от златна светлина.

Упражнение за енергия

Застанете под душа и си представете, че водата отмива целия негативизъм и ви изпълва със светлина.

Вижте как всички ваши страхове и тревоги се отичат в канала.

Постойте така няколко минути и се наслаждавайте на усещането като цялото ви същество става по-чисто и по-свежо.

Почувствайте аурата си чиста и искряща.

Упражнение за „приглаждане“ на аурата

Това упражнение също както и останалите две е за пречистване на аурата и за кратко време ще се почувствате по-спокойни и по-уравновесени.

Представете си, че ръцете ви са гребени, с които разресвате аурата, като започнете от главата.

Продължете така около цялото тяло.

Процесът трябва да ви отнеме около две минути.

Към книгата