Откъс от “Абсолютната неограниченост” на Джо Витале и Хю Лен

Откъс от “Абсолютната неограниченост” на Джо Витале и Хю Лен
Откъсът е от книгата „Абсолютната неограниченост“ на Джо Витале и Хю Лен. Книгата представя древна хавайска система за лечение, здраве, благополучие и хармония – хоопонопоно.

Нямаш никаква представа какво се случва в момента

Невъзможно е да възприемаш всичко, което се случва около теб съзнателно или несъзнателно. Тялото и умът ти се регулират от само себе си, без ти да го съзнаваш. А във въздуха летят безброй невидими сигнали, като се почне от радиовълни и се стигне до сигнали в мисловна форма, за които нямаш никакво възприятие. Ти всъщност си съавтор на собствената си реалност в даден момент, но това се случва несъзнателно, без твое знание и контрол. Затова може колкото искаш да мислиш за положителни неща и въпреки това да си на ръба на бедността.

Ти нямаш контрол върху всичко

Очевидно, ако не знаеш всичко, което се случва, ти не можеш да го контролираш. Егото ти те кара да мислиш, че можеш да накараш света да върви по твоята воля. Тъй като егото ти не може да види много от това, което става в заобикалящия те свят в даден момент, не е много мъдро да оставиш на него да реши какво е най-добре за теб. Ти имаш избор, но нямаш контрол. Можеш да използваш съзнателния си разум, за да започнеш да избираш какво е това, което предпочиташ да изживееш, но трябва да оставиш нещата да се развиват от само себе си, все едно дали го демонстрираш или не, или как, или кога. Пълното отстъпване е ключовата дума.

Можеш да излекуваш всичко, което ти се случва, застава на пътя ти и ти пречи

Каквото и да се появи в живота ти, независимо как е дошло, може да бъде излекувано просто защото е в обсега на твоя радар. Предполага се, че ако го изпитваш, то можеш и да го излекуваш. Ако го видиш у някого друг и това ти разтревожи, значи че е нещо за лекуване. Или, както чух, че Опра казала веднъж: „Ако го забележиш, ще го оправиш“. Може да нямаш никаква представа, че е в живота ти, или как е влязло там, но можеш да се освободиш от него, защото знаеш, че е там. Колкото повече чистиш всичко, което се появи в живота ти, толкова по-ясно можеш да заявиш предпочитанията си, защото ще освободиш много натлачена енергия, която ще използваш за други цели.

Ти си сто процента отговорен за всичките си преживявания

Това, което се случва в живота ти не е по твоя вина, но е твоя отговорност. Схващането за личната отговорност си простира далеч извън това, което казваш, вършиш и мислиш. То включва и показва в живота ти това, което другите казват, вършат и мислят. Ако поемеш пълна отговорност за всичко, което се появява в живота ти, ако някой изплува в съзнанието ти с негов проблем, то този проблем става и твой. Това е свързано с третия принцип, според който ти можеш да лекуваш всичко, което се изпречи на пътя ти. Накратко, не можеш да обвиняваш никого и нищо за настоящата си реалност. Можеш единствено да поемеш отговорност за нея, означава да си я присвоиш и да я обикнеш. Колкото повече лекуваш това, което ти се появява, толкова повече влизаш в хармония с първоизточника.

Повтарянето на фразата „Обичам те“ е билетът ти към абсолютната неограниченост

Паролата, която ти осигурява спокойствие отвъд разбираемото, от изцелението до проявлението е простата фраза „Обичам те“. Като я отправяш към божествената сила, ти изчистваш всичко в себе си, така че в един момент можеш да преживееш абсолютната неограниченост. Идеята е да обичаш всичко. Обичай наднорменото си тегло, дрогирането, проблемното дете, съседа или съпругата, обичай ги всеотдайно. Любовта раздвижва заседналата енергия и я освобождава. Изговарянето на думите „Обичам те“ магически отваря вратата и ти започваш да чувстваш божествената воля.

Вдъхновението е по-важно от намерението

Намерението е играчка на ума. Вдъхновението е директива от Бога. В един момент ще се подчиниш и ще започнеш да слушаш, вместо да се молиш и да чакаш. Намерението е опит да контролираш живота, базирайки се и на ограничения поглед на егото. Вдъхновението означава да получиш послание от Всевишния и да започнеш да го следваш с действие. Намерението работи и дава резултати, вдъхновението работи и прави чудеса. Кое от двете ще предпочетеш?

Към книгата