Откъс от “2018. Астрологична прогноза” на Гал Сасон

Откъс от “2018. Астрологична прогноза” на Гал Сасон
Откъсът е от книгата „2018. Астрологична прогноза“ на Гал Сасон. Kнигата дава възможност за самопомощ на всеки, който иска да състави собствена програма в синхрон със Слънцето и Луната през 2018 година – Годината на планетата Венера.

2018 обещава да бъде експлозивна. Тя няма да бъде нито мирна, нито спокойна. Прилича на постоянно превъзбудено куче, което не може да стои мирно и се нуждае от дълги разходки в парка. Така по-оптимистично можем да погледнем на прогнозата за годината на Земното куче, в която ни очакват пет вместо обичайните четири затъмнения, три пъти ретрограден Меркурий, ретрограден Марс в продължение на два месеца (26 юни – 27 август) и ретроградна Венера (6 октомври – 16 ноември).

И за да се усложнят нещата още повече, последният ретрограден Меркурий „застъпва“ в деня, в който Венера приключва ретроградното си движение. Последното означава повече от два месеца на объркване и безпорядък. Освен това второто затъмнение тази година се пада точно на китайската Нова година (15 февруари). Съвпадението на затъмнение с рождения ден или с началото на годината винаги прави следващата година много по-нестабилна. Отгоре на всичко годината започва с пълнолуние – знайно е, че е много по-добре при пълнолуние да приключваме, отколкото да започваме нещо.
Така че ако 2018 е годината на Кучето, то ще бъде по-скоро питбул, отколкото хрисим пудел.

Какво разказват числата?

В много езици откриваме думи с общ корен, свързани едновременно с числата и словото. Ако съм англоговорящ, се обръщам към accountant (счетоводител) да движи финансите ми, а после споделям с партньора си account (разказ) за изминалия ден в службата. На испански искам la cuenta (сметката) от сервитьора, с после contar (разказвам) история. На иврит число е Mispar (с корен spr), а разказ – Sipur (същият корен). На български смятам се употребява и при операции с числа, и когато се изразява мнение; същото важи и за руския глагол считатъ.

Тези древни истини, залегнали в лексиката на много езици, показват, че числата се отнасят не само до количеството, но и до качеството. Те разказват истории, които са в основата на нумерологията. От нейна гледна точка 2018 (2+0+1+8=11) отговаря на 11. В нумерологията числата над 9 обикновено се свеждат до по-малки. 2017 например е 10, което свеждаме до 1 (1+0=1). Някои числа обаче, като 22 и 11, не се редуцират. Те се наричат Господарски числа и носят голяма символна натовареност.

11 се състои от две единици. В кабала – мистичното учение на юдаизма, творението се разглежда като огледален образ на Бога. Иначе казано, Бог ни е създал по Свой образ и подобие. Ето защо 11 е 1, гледащо към себе си в огледалото. С други думи, 11 е 1, отразено в 1. Представете си как се гледате в огледалото. В действителност вие сте само един, но всеки, който стои наблизо, ще види два образа: вашия и вашето отражение. 11 ни учи, че дори всичко да изглежда различно и многообразно, всъщност има само Едно. Тъй като 11 е 1, гледащо себе си, това се смята за най-интуитивното и мистично число. Направете услуга на всички ни тази година: доверете се на интуицията си!

Нека разгледаме по-внимателно въпросното 11. Виждате, че то се състои от две единици, което говори за дуалност. 11 е свързано с 2 и следователно с взаимоотношенията – „ти“ и „аз“. 2018 е много важна година за отношенията и любовта. Мнозина от нас ще преоценят взаимоотношенията си в служебен и/или личен план. Това е година, в която ще се вглеждаме внимателно и ще преоценяваме „важните други“. Мнозина ще преживеят раздели, особено около затъмненията (31 януари, 15 февруари, 13 юли, 27 юли, 11 август), в периода на ретроградния Марс (26 юни – 27 август) и ретроградната Венера (6 октомври – 16 ноември). В същото време обаче други ще възстановят връзките си със стари партньори или ще намерят нови. А трети ще се разделят със сегашната и ще открият нова любов. За това има четири причини:

Затъмненията винаги ускоряват процесите, а през 2018 имаме едно допълнително затъмнение, което е предимно в Лъв – знака на любовта. Затъмнението на 27-28 юли всъщност съвпада с Ту Б‘Ав – библейския Ден на любовта, празнуван от времето на храма в Йерусалим.

През следващата година имаме ретроградни Венера (планетата на любовта) и Марс (планетата на страстта и конфликтите). Като правило по време на ретроградни движения нараства броят на разделите и свадите.
Нумерологията на 2018 година (11 и 2) поставя енергийния фокус върху взаимоотношенията и противопоставянето на „аз“ срещу „ти“, „моето“ срещу „твоето“ и „аз“ срещу „ние“.

Според китайската астрология 2018, която започва на 15 февруари, е годината на Кучето. Кучето има по-дълга и дълбока връзка с човека от всяко друго животно. Проучванията сочат, че кучетата са първите одомашнени животни (според някои учени те сами са дошли при човека). Не се учудвайте, ако партньорът ви направи опити да ви превърне в послушно кутре.

И така, 2018 със своето Господарско число е Господарска година. От друга страна, кучето се нуждае от водач на глутницата и господар. Това е година, в която имате шанса да привличате, хармонизирате и разбирате взаимоотношенията си – било в любовта, бизнеса или свободното време (партньори в йога, хоби, колоездене или пазаруване). Освен това годината ви предлага възможността да станете господари – в смисъл да усъвършенствате – на някои аспекти от живота си. Изисква се да упорствате, да повтаряте, да бъдете дисциплинирани, да се упражнявате и репетирате своите 10 000 часа за усъвършенстване.

В края на годината, когато се погледнете в огледалото – също както 1 се оглежда в числото 11 – ще видите, че сте променили и развили себе си, че сте израснали. Но помнете, че за да станете господари, трябва да преминете през Тъмната гора, да се потопите в Подземния свят и да опитомите дивите зверове – своите вътрешни „бродници“ (справка – сериалът „Игра на тронове“).

Към книгата