Общи условия

Настоящите общи условия представляват споразумение между теб (като потребител и/или посетител), от една страна, и нас (като онлайн книжарница и доставчик), от друга страна. За да направиш поръчка в UmniKnigi.com, следва да приемеш общите ни условия.

Ако не си съгласен с тези условия или ако нямаш навършени 16 години – не използвай UmniKnigi.com.

За нас

UmniKnigi.com е собственост на „Сита Мениджмънт Консулт“ ООД. Това е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, с адрес на регистрация ул. „Васил Друмев“ 47А, 9000 Варна, ЕИК 103752128, МОЛ Тодор Христов. За контакти с UmniKnigi.com влез във връзка с нас.

Поръчка

Като клиент на UmniKnigi.com се задължаваш да предоставиш вярна, точна и актуална информация за себе си при попълване на данните за поръчка – име и фамилия, адрес за доставка, телефон и имейл за връзка.

Доставка

Доставките на поръчки в UmniKnigi.com се изпълняват от „Буктрейдинг“ ЕООД – наш ексклузивен логистичен партньор. Това е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, с адрес бул. Цариградско шосе 7-ми км., офис сграда High Tech Park, София. МОЛ – Красимир Александров. Телефон за контакт – 0882 907 212. Това е дружеството, която ще ти издаде касов бон за поръчката, а стига да желаеш и фактура.

Стараем се да обслужваме всички поръчки в рамките на до 3-4 работни дни от датата на поръчката. За дата на поръчка приемаме деня, в който е направена поръчката до 13,00ч. След 13,00ч. за дата на поръчката считаме следващия работен ден.

Използваме експресна куриерска доставка от куриерска фирма „Европът“, което означава доставка на следващия работен ден след изпращане на пратката от наша страна за Зона 1 по тарифата на куриерска фирма „Европът“. За населените места от останалите зони доставката е според графика на куриерската фирма.

Цена на доставката за всички населени места, до които доставя „Европът“:

 • За пратки до 1кг. (това са една или няколко книги) цената на доставка е 2,90лв.
 • За пратки от 1кг. до 2кг. (това са няколко книги) цената на доставка е 3,90лв.
 • За пратки от 2кг. до 3кг. (това са много книги) цената на доставката е 4,90лв.
 • За пратки от 3кг. до 4кг. (това са адски много книги) цената на доставката е 5,90лв.
 • За пратки над 4кг. (това са ужасно много книги) цената на доставката е 6.70лв. + 0,70лв. за всеки килограм над 4кг.
 • При поръчки над 49,99лв. получаваш безплатна доставка.

UmniKnigi.com доставя пратки до онези населени места, до които доставя куриерска фирма „Европът“. Обикновено доставките се правят на ежедневна основа – от Понеделник до Петък, както и в Събота до обяд. Някои по-малки или по-отдалечени населени места обаче се обслужват по специален график само в определени дни от седмицата. Това означава, че съществува възможност сроковете за доставка да се удължат, в зависимост от конкретното населено място и график за доставка на „Европът“ за него.

В сайта на куриерска фирма „Европът“ можеш да провериш дали се доставят пратки до твоето населено място и ако да – в кои дни от седмицата и от кой точно офис/представителство на „Европът“. Кликни тук и в полето за търсене въведи населено място или пощенски код, за да направиш проверката.

В случай, че в деня на доставката клиентът отсъства от адреса, който е указал в поръчката си, от куриерска фирма „Европът“ ще го посетят отново в следващия работен ден (за по-малките населени места – съгласно седмичния график), без това да оскъпява доставката.

В случай, че клиентът системно не осигурява достъп и условия за предаване на продуктите на посочения от него адрес, UmniKnigi.com се освобождава от задължението си да изпълни заявената поръчка. В тези случаи поръчката се анулира и се връща обратно.

UmniKnigi.com на този етап не доставя книги извън страната, но приема плащания извън страната за доставки в България.

Плащане

Предлагаме два начина на плащане:

 • Заплащане в брой на куриера при получаване на пратката (т.нар. „наложен платеж“). Това е предпочитаният от над 95% от клиентите ни начин на плащане, който е и по-бърз, също така.
 • Заплащане по банков път. В този случай се налага първо да изчакаме потвърждение от банката, че преводът е постъпил в сметката ни и едва тогава да изпратим книгите.

За плащане по банков път използвай следната банкова сметка:

Фирма: „Буктрейдинг“ ЕООД
Банка: УниКредит Булбанк – София
IBAN: BG59UNCR70001521100337
BIC: UNCRBGSF

Ако избереш да заплатиш по банков път, преди да направиш своя превод най-напред изчакай представител на UmniKnigi.com да влезе във връзка с теб, за да потвърди изрично, че наличности от поръчаната книга/книги има и че поръчката може да бъде изпълнена безпроблемно. Едва тогава направи банковия си превод.

Гаранция за пълно удовлетворение

Съгласно Закона за защита на потребителите, потребителят има право в 14-дневен срок, считано от датата на получаване на продукта, да се откаже от него без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина. В такъв случай UmniKnigi.com се задължава да върне обратно получената сума.

Ние от UmniKNigi.com сме уверени, че книгите, които продаваме са качествени и ще ти бъдат от полза. Затова и нашата гаранция за връщане на книгите е не 14 дни, а 30 дни, считано от датата на получаване на книгите при теб.

Или, не рискуваш нищо, ако направиш поръчка при нас. Ако след като получиш доставката констатираш, че получената книга (или книги) не отговаря на описанието в сайта или че не ти върши работа, можеш да я върнеш в рамките на до 30 дни и ние ще ти възстановим парите.

Подобен отказ от поръчка се извършва писмено чрез формата за контакт на UmniKNigi.com, с упоменаване на номера на поръчката. Заплатената сума за поръчката (без куриерските разходи за нея) се превежда по сметката, която потребителят е посочил в отказа си, след като бъде получена книгата (книгите) на адреса на „Буктрейдинг“ ЕООД, посочен по-горе в тази страница, в срок не по-късно от 30 дни, считано от датата на упражняване правото на отказ.

Върнатата книга (книги) се приема само и единствено ако е в „неразличим от нов” търговски вид, т.е. без да е измачкана, изцапана, с прегънати страници или корици, с бележки от молив, химикал и т.н. Или, за да върнеш обратно книга при нас, тя следва да е във вида, в който е получена от теб, без да е ползвана.

Срокът за връщане на продукта е не повече от 14 работни дни от датата на изявяване на желанието за връщане. Разходите по връщане на закупения продукт са за сметка на клиента. За връщане на книга използвай куриерска доставка (изборът на куриер е изцяло твой) или върни книгата лично на адрес: UmniKnigi.com – Буктрейдинг ЕООД, София, бул. Цариградско шосе 7-ми км., офис сграда High Tech Park, телефон за контакт 0882 907 212, за Максим Добрев.

Парите се възстановяват на посочена от клиента банкова сметка в срок от 14 дни от получаване на върнатата книга (книги).

Рекламации и отказ от получаване на стоки

Клиент на UmniKnigi.com има право да откаже получаването на поръчката или на част от нея, след като тя вече му е доставена, само в един от следните случаи:

 • При транспортирането пратката или нейната опаковка са повредени;
 • Не е спазен предварително уговореният срок за доставка;
 • Доставената пратка явно не съответства на поръчката от клиента. В този случай сгрешената книга (книги) се подменя в рамките на 7 дни, считано от предявяването на рекламация от клиента или се възстановява платената сума, ако книгата вече не е налична.
 • Цената не съответства на първоначално оферираната;

Рекламации по гореизброените точки се извършват в момента на доставката или най-късно до 7 дни от получаване на доставката. Клиентът трябва да подаде сигнал писмено през формата за контакт на UmniKnigi.com, като в писмото си упомене номера на своята поръчка.

При основателни рекламации на книги, куриерските разходи се поемат от нас.

Извън изброените случаи, клиентът няма право да откаже получаването и заплащането на своята поръчка. В противен случай той дължи заплащане на извършените разходи за доставка до него и връщане на пратката обратно по официалната тарифа на куриерска фирма „Европът“.

Цени и наличности

UmniKnigi.com има правото да променя цените по свое усмотрение по всяко време и да променя наличностите, без да дължи предварително уведомяване на клиентите си.

Клиентът е длъжен да заплати цената, която е била посочена в сайта по време на извършване на поръчката, независимо дали е по-ниска или по-висока от настоящата. При допуснати технически грешки в публикуването на наличност или цена в сайта, UmniKnigi.com има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на клиента, освен да възстанови сумите, платени по банков път от клиента, ако има такива.

Лични данни

Защитата на твоите лични данни е от основно значение за нас. Събираме и използваме личната ти информация, за да управляваме UmniKnigi.com и да изпълняваме твоите поръчки.

Какви лични данни събираме и как ги използваме?

За да направиш поръчка в UmniKnigi.com не е необходима задължителна регистрация на онлайн профил. И в двата случая – при поръчка с регистрация и без регистрация, се изисква да предоставиш твоите имена, имейл адрес, телефон за връзка и адрес за доставка.

При регистрация на онлайн профил е необходимо да избереш своя парола, с която да се идентифицираш като потребител. В случай че забравиш паролата си или желаеш да я промениш, ние ти осигуряваме тази възможност.

Данните, които ни предоставяш в хода на процедурата по правене на поръчка или при регистрация на онлайн профил, използваме за да ти доставяме твои поръчки и да се свързваме с теб в случай на нужда.

UmniKnigi.com може автоматизирано да събира информация за някои елементи на хардуера и софтуера на твоя компютър. Тази информация може да включва: IP адрес, браузър, час на правене на поръчка в сайта ни и др. UmniKnigi.com може да събира, автоматизирано и анонимно, демографски данни като например град, години, пол, интереси и предпочитания. Тази информация се използва за статистически цели, за поддръжка на услугите ни и най-вече за тяхното оптимизиране и подобряване.

Доставката на поръчки, направени в UmniKnigi.com става с помощта на трети страни, с които имаме споразумение за сътрудничество. Това са „Буктрейдинг“ ЕООД – наш логистичен партньор и „Европът-2000“ АД – куриерска фирма. Правейки поръчка в UmniKnigi.com, ти ни позволяваш да споделяме нужната информация със съответните трети страни. Информацията цели да допринесе за твоето качествено обслужване.

UmniKnigi.com може от време на време да ти предлага партньорски услуги с конкретни оферти, които биха били полезни на теб. В този случай твоите данни не са предоставени на третата страна без твоето изрично съгласие. UmniKnigi.com може да споделя твоята информация с платежни оператори, за нуждите на конкретната транзакция. Всички тези оператори нямат право да използват тази информация за нищо друго освен за изпълнение на плащането. Платежните оператори са задължени да използват най-съвременните и сигурни технологии за защита на личната ти информация.

Гарантираме ти, че информацията, която оставяш при правенето на поръчка при нас (имена, имейл адрес, парола, адрес за доставка) или при абонамент за имейл бюлетина ни се използва единствено във връзка с нормалното функциониране на UmniKnigi.com и не се предоставя на трети лица, освен когато това е необходимо, за да ти предоставим нашите услуги.

Бисквитки

UmniKnigi.com може да използва т.нар. „бисквитки“ (cookies), за да персонализира престоя ти в нашия сайт. Бисквитка е текстов файл, който се съхранява и поставя на твоя компютър от уеб сървър. Бисквитките не могат да бъдат използвани за зареждане на програми или вируси. Бисквитките са уникално разпределени към теб и могат да бъдат разчетени само от уеб сървъра, който ги е разпределил.

Основната причина да използваме бисквитки е да ти пестим време. Целта на бисквитките е да каже на уеб сървъра, че точно ти си се върнал на определена страница. Например, ако си се регистрирал в UmniKnigi.com и излезеш от сайта ни – бисквитката ще се задейства, когато влезеш отново и ще те разпознае. Така, когато се върнеш на UmniKnigi.com информацията, която си предоставил преди това ще бъде налична отново.

Имаш възможност да приемеш или да откажеш бисквитките. Повечето уеб браузъри автоматично приемат бисквитки, но ти винаги можеш да коригираш това от настройките си. Ако решиш да откажеш бисквитките, няма да можеш да използваш всички функционалности на UmniKnigi.com.

Ние и нашите доставчици на имейл услуги (в момента използваме услугите на реномираната световна фирма MailChimp) можем да използваме прозрачни GIF-файлове в имейл съобщения във формат HTML, за да отчитаме честотата на изпращаните отговори, да оценяваме ефективността на нашите имейл кампании (след изричен абонамент с двойно потвърждение – double opt-in), както и да получаваме информация, когато нашите имейли се отварят и препращат.

Сигурност на личните ти данни

Ти си отговорен за предпазването от неодобрен (неправомерен) достъп до потребителска информация и парола, с които използваш UmniKnigi.com. Съгласяваш се да не предоставяш паролата си на трети страни, както и поемаш отговорност за действията си в профила си. При засечена злонамерена употреба е важно веднага да уведомиш UmniKnigi.com.

UmniKnigi.com съхранява твоята информация от злонамерен достъп или използване. UmniKnigi.com съхранява предоставената информация върху компютърни сървъри в контролирана и защитена среда. Всяка лична информация (като имена, адреси, телефон, имейл адрес и т.н.) се защитава чрез криптиране и Secure Socket Layer (SSL) протокол.

Собственост на съдържанието

Съдържанието на UmniKnigi.com, изразено в текст, изображения и видео, е защитено от европейското и българското законодателство за интелектуална собственост, включително авторски права. © 2010-2018 “Сита Мениджмънт Консулт” ООД. Всички права запазени.

Всички права, свързани с поднесената на сайта информация, дори и тези, които изрично не са упоменати тук, са запазени. Използването на каквато и да е част от съдържанието на сайта е изрично забранено, освен това, което не е в разрез с тези „Общи условия“ или е одобрено в писмена форма от UmniKnigi.com.

Прекратяване / ограничаване на достъп

UmniKnigi.com си запазва правото по всяко време да прекратява или ограничава достъпа до сайта UmniKnigi.com и предоставяните услуги. UmniKnigi.com си запазва правото да модифицира или да прекратява (временно или окончателно) елемент от услугите си. Ти се съгласяваш, че UmniKnigi.com няма да носи отговорност към теб или трети лица за каквато и да е модификация (промяна), спиране или прекратяване на услуга.

Отговорност

UmniKnigi.com се стреми да поддържа актуална информация от източници, които счита за достоверни, но не гарантира, че те са такива, както и че сайтът не съдържа грешки и че достъпът до нея е непрекъсваем.

UmniKnigi.com не потвърждава и не носи отговорност за информацията, съдържаща се в сайтове, към които има линкове, както и за предложените продукти, услуги и други такива в същите сайтове. Тези линкове са предоставени само за удобство на клиента. UmniKnigi.com не носи отговорност за каквито и да е загуби – преки, непреки или последващи вреди, пропуснати ползи, произтичащи от или свързани с достъпа ти до ползването на тези сайтове.

UmniKnigi.com не носи отговорност за съдържанието на материали (например клиентски ревюта и др.), предоставени и/или изпратени от потребители на сайта. UmniKnigi.com може по всяко време и по своя преценка да премахне всеки материал, изпратен от потребители.

UmniKnigi.com не носи отговорност за качеството и състоянието на връзките към интернет, както и за изправността на устройствата, които ги осигуряват, от твоето компютърно устройство до сървъра, върху който е разположен сайтът.

Настоящите Общи условия могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на клиентите. UmniKnigi.com не носи отговорност, ако клиентът не е прочел последния вариант на настоящите условия.

Въпроси?

Свържи се с нас, за да отправиш въпрос или да съобщиш за каквото и да е нарушение на настоящите Общи условия.