Общи условия

Настоящите общи условия регламентират взаимоотношенията между теб като потребител и клиент, от една страна, и нас като онлайн книжарница и доставчик, от друга страна. За да направиш поръчка при нас, следва да приемеш общите ни условия.

За нас

UmniKnigi.com е собственост на „Сита Мениджмънт Консулт“ ООД. Това е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, с адрес на регистрация ул. „Васил Друмев“ 47А, 9000 Варна, ЕИК 103752128, МОЛ Тодор Христов. За контакти с UmniKnigi.com влез във връзка с нас.

Поръчка

Като клиент на UmniKnigi.com се задължаваш да предоставиш вярна, точна и актуална информация за себе си при попълване на данните за поръчка – име и фамилия, адрес за доставка, телефон и имейл за връзка.

Доставка

Доставките на книги при поръчки в UmniKnigi.com се изпълняват от „Буктрейдинг“ ЕООД – ексклузивен логистичен партньор. Това е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, с адрес бул. Цариградско шосе 7-ми км., офис сграда High Tech Park, София. МОЛ – Красимир Александров. Телефон за контакт – 0882 907 212. Това е дружеството, която ще ти издаде касов бон за поръчката, а стига да желаеш и фактура.

Стараем се да обслужваме всички поръчки в рамките на до 3-4 работни дни от датата на поръчката. За дата на поръчка приемаме деня, в който е направена поръчката до 13,00ч. След 13,00ч. за дата на поръчката считаме следващия работен ден.

Използваме експресна куриерска доставка от куриерска фирма „Европът“, което означава доставка на следващия работен ден след изпращане на пратката от наша страна за Зона 1 по тарифата на куриерска фирма „Европът“. За населените места от останалите зони доставката е според графика на куриерската фирма.

Цена на доставката за всички населени места, до които доставя „Европът“:

 • За пратки до 1кг. (това са една или няколко книги) цената на доставка е 2,90лв.
 • За пратки от 1кг. до 2кг. (това са няколко книги) цената на доставка е 3,90лв.
 • За пратки от 2кг. до 3кг. (това са много книги) цената на доставката е 4,90лв.
 • За пратки от 3кг. до 4кг. (това са адски много книги) цената на доставката е 5,90лв.
 • За пратки над 4кг. (това са ужасно много книги) цената на доставката е 6.70лв. + 0,70лв. за всеки килограм над 4кг.
 • При поръчки над 49,99лв. получаваш безплатна доставка.

UmniKnigi.com доставя пратки до онези населени места, до които доставя куриерска фирма „Европът“. Обикновено доставките се правят на ежедневна основа – от Понеделник до Петък, както и в Събота до обяд. Някои по-малки или по-отдалечени населени места обаче се обслужват по специален график само в определени дни от седмицата. Това означава, че съществува възможност сроковете за доставка да се удължат, в зависимост от конкретното населено място и график за доставка на „Европът“ за него.

В сайта на куриерска фирма „Европът“ можеш да провериш дали се доставят пратки до твоето населено място и ако да – в кои дни от седмицата и от кой точно офис/представителство на „Европът“. Кликни тук и в полето за търсене въведи населено място или пощенски код, за да направиш проверката.

В случай, че в деня на доставката клиентът отсъства от адреса, който е указал в поръчката си, от куриерска фирма „Европът“ ще го посетят отново в следващия работен ден (за по-малките населени места – съгласно седмичния график), без това да оскъпява доставката.

В случай, че клиентът системно не осигурява достъп и условия за предаване на продуктите на посочения от него адрес, UmniKnigi.com се освобождава от задължението си да изпълни заявената поръчка. В тези случаи поръчката се анулира и се връща обратно.

UmniKnigi.com на този етап не доставя книги извън страната, но приема плащания извън страната за доставки в България.

Плащане

Предлагаме два начина на плащане:

 • Заплащане в брой на куриера при получаване на пратката (т.нар. „наложен платеж“). Това е предпочитаният от над 95% от клиентите ни начин на плащане, който е и по-бърз, също така.
 • Заплащане по банков път. В този случай се налага първо да изчакаме потвърждение от банката, че преводът е постъпил в сметката ни и едва тогава да изпратим книгите.

За плащане по банков път използвай следната банкова сметка:

Фирма: „Буктрейдинг“ ЕООД
Банка: УниКредит Булбанк – София
IBAN: BG59UNCR70001521100337
BIC: UNCRBGSF

Ако избереш да заплатиш по банков път, преди да направиш своя превод най-напред изчакай представител на UmniKnigi.com да влезе във връзка с теб, за да потвърди изрично, че наличности от поръчаната книга/книги има и че поръчката може да бъде изпълнена безпроблемно. Едва тогава направи банковия си превод.

Гаранция за пълно удовлетворение

По принцип, съгласно Закона за защита на потребителите, потребителят има право в 14-дневен срок, считано от датата на получаване на продукта, да се откаже от него без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина. В такъв случай UmniKnigi.com се задължава да върне обратно получената сума.

Ние от UmniKNigi.com сме толкова уверени, че книгите, които продаваме са качествени и ще ти бъдат от полза, че нашата гаранция за връщане на книгите е не 14 дни, а 30 дни, считано от датата на получаване на книгите при теб.

Или, не рискуваш нищо, ако направиш поръчка при нас. Ако след като получиш доставката констатираш, че получената книга (или книги) не отговаря на описанието в сайта или че не ти върши работа, можеш да я върнеш в рамките на до 30 дни и ние ще ти възстановим парите.

Подобен отказ от поръчка се извършва писмено чрез формата за контакт на UmniKNigi.com, с упоменаване на номера на поръчката. Заплатената сума за поръчката (без куриерските разходи за нея) се превежда по сметката, която потребителят е посочил в отказа си, след като бъде получена книгата (книгите) на адреса на „Буктрейдинг“ ЕООД, посочен по-горе в тази страница, в срок не по-късно от 30 дни, считано от датата на упражняване правото на отказ.

Върнатата книга (книги) се приема само и единствено ако е в „неразличим от нов” търговски вид, т.е. без да е измачкана, изцапана, с прегънати страници или корици, с бележки от молив, химикал и т.н. Или, за да върнеш обратно книга при нас, тя следва да е във вида, в който е получена от теб, без да е ползвана.

Срокът за връщане на продукта е не повече от 14 работни дни от датата на изявяване на желанието за връщане. Разходите по връщане на закупения продукт са за сметка на клиента. За връщане на книга използвай куриерска доставка (изборът на куриер е изцяло твой) или върни книгата лично на адрес: UmniKnigi.com – Буктрейдинг ЕООД, София, бул. Цариградско шосе 7-ми км., офис сграда High Tech Park, телефон за контакт 0882 907 212, за Максим Добрев.

Парите се възстановяват на посочена от клиента банкова сметка в срок от 14 дни от получаване на върнатата книга (книги).

Рекламации и отказ от получаване на стоки

Клиент на UmniKnigi.com има право да откаже получаването на поръчката или на част от нея, след като тя вече му е доставена, само в един от следните случаи:

 • При транспортирането пратката или нейната опаковка са повредени;
 • Не е спазен предварително уговореният срок за доставка;
 • Доставената пратка явно не съответства на поръчката от клиента. В този случай сгрешената книга (книги) се подменя в рамките на 7 дни, считано от предявяването на рекламация от клиента или се възстановява платената сума, ако книгата вече не е налична.
 • Цената не съответства на първоначално оферираната;

Рекламации по гореизброените точки се извършват в момента на доставката или най-късно до 7 дни от получаване на доставката. Клиентът трябва да подаде сигнал писмено през формата за контакт на UmniKnigi.com, като в писмото си упомене номера на своята поръчка.

При основателни рекламации на книги, куриерските разходи се поемат от нас.

Извън изброените случаи, клиентът няма право да откаже получаването и заплащането на своята поръчка. В противен случай той дължи заплащане на извършените разходи за доставка до него и връщане на пратката обратно по официалната тарифа на куриерска фирма „Европът“.

Защита на личните данни

Приемайки настоящите общи условия, клиентът изрично се съгласява предоставените от него лични данни да бъдат обработвани от UmniKnigi.com по електронен път за целите на изпълнение на поръчката на клиента.

Предоставените от клиента лични данни не се отстъпват на трети лица за рекламни и промоционални цели и не се предоставят на трети лица за чужди бази данни.

Цени и наличности

UmniKnigi.com има правото да променя цените по свое усмотрение по всяко време и да променя наличностите, без да дължи предварително уведомяване на клиентите си.

Клиентът е длъжен да заплати цената, която е била посочена в сайта по време на извършване на поръчката, независимо дали е по-ниска или по-висока от настоящата. При допуснати технически грешки в публикуването на наличност или цена в сайта, UmniKnigi.com има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на клиента, освен да възстанови сумите, платени по банков път от клиента, ако има такива.

Собственост над съдържанието

Съдържанието на UmniKnigi.com, изразено в текст и изображения, е със защитени авторски права. Всички права, свързани с поднесената на сайта информация, дори и тези, които изрично не са упоменати тук, са запазени. Използването на каквато и да е част от съдържанието на сайта е изрично забранено, освен това, което не е в разрез с тези „Общи условия“ или е одобрено в писмена форма от UmniKnigi.com.

Отговорност

UmniKnigi.com се стреми да поддържа актуална информация от източници, които счита за достоверни, но не гарантира, че те са такива, както и че сайтът не съдържа грешки и че достъпът до нея е непрекъсваем.

UmniKnigi.com не потвърждава и не носи отговорност за информацията, съдържаща се в сайтове, към които има линкове, както и за предложените продукти, услуги и други такива в същите сайтове. Тези линкове са предоставени само за удобство на клиента. UmniKnigi.com не носи отговорност за каквито и да е загуби – преки, непреки или последващи вреди, пропуснати ползи, произтичащи от или свързани с достъпа ти до ползването на тези сайтове.

UmniKnigi.com не носи отговорност за съдържанието на материали (например клиентски ревюта и др.), предоставени и/или изпратени от потребители на сайта. UmniKnigi.com може по всяко време и по своя преценка да премахне всеки материал, изпратен от потребители.

UmniKnigi.com не носи отговорност за качеството и състоянието на връзките към интернет, както и за изправността на устройствата, които ги осигуряват, от твоето компютърно устройство до сървъра, върху който е разположен сайтът.

Бисквитки (Cookies)

UmniKnigi.com автоматично събира информация за някои елементи на хардуера и софтуера на твоя компютър. Тази информация може да включва: IP адрес, вид браузър, резюлюция на монитора ти, часове на достъп до сайта ни и посетените от теб уеб страници. Тази информация може да се използва от UmniKnigi.com със статистически цели, както и с цел подобряване на качеството на страниците, които разглеждаш при нас.

За да предотвратиш записването на бисквитки на твоя компютър, моля забрани записа на бисквитки, чрез промяна настройките на браузъра си.

Гарантираме ти, че горепосочената информация, както и информацията, която оставяш при правенето на поръчка при нас (имена, имейл адрес, парола, адрес за доставка) или при абонамент за имейл бюлетина ни се използват единствено във връзка с нормалното функциониране на UmniKnigi.com и не се предоставят на трети лица, освен когато това е необходимо, за да ти предоставим нашите услуги.

Ние и нашите странични доставчици на услуги можем да използваме прозрачни GIF-файлове също в имейл съобщения във формат HTML, за да отчитаме честотата на изпращаните отговори, да оценяваме ефективността на нашите имейл кампании (след изричен абонамент за такива от страна на потребителите), както и да получаваме информация, когато нашите имейли се отварят и препращат.

Настоящите Общи условия могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на клиентите. UmniKnigi.com не носи отговорност, ако клиентът не е прочел последния вариант на настоящите условия.