Новите книги през Юли 2017

Новите книги през Юли 2017

През Юли 2017 добавихме за продажба следните книги:

Нови книги в категория „Личностно развитие“


Древните философи. Древно ръководство за модерен животДревните философи. Древно ръководство за модерен живот

„Древните философи. Древно ръководство за модерен живот“ от Марк Върнън представя мъдростта на класическата философия с акцент към настоящето и потребностите на съвременния живот.

Диоген и силата на цинизмаДиоген и силата на цинизма

„Диоген и силата на цинизма“ от София Петрова представя идеите и диалозите на Диоген Синопски, представител на циниците във философията.

Соломон и мъдростта на вековетеСоломон и мъдростта на вековете

„Соломон и мъдростта на вековете“ от София Петрова представя притчи за Цар Соломон, който за своето време е бил източник на справедливост, ум, мъдрост и находчивост.

Сократ и изкуството на диалогаСократ и изкуството на диалога

„Сократ и изкуството на диалога“ от София Петрова синтезира най-важното от схващанията на философа Сократ, представено в 44 диалогични притчи, които завършват с всички негови крилати фрази и надживели вековете сентенции.

Конфуций и търсенето на пътяКонфуций и търсенето на пътя

„Конфуций и търсенето на пътя“ от София Петрова представя 44 от най-значимите притчи на и за философа Конфуций, допълнени от безсмъртните му истини, изразени в кратки сентенции, приложени по азбучен ред.

Сенека и разумното щастиеСенека и разумното щастие

„Сенека и разумното щастие“ от София Петрова представя 44 кратки разказа за философията на Сенека, отнасяща се към универсалните човешки проблеми и стремежи.

Сидхарта и пътят към нирванаСидхарта и пътят към нирвана

„Сидхарта и пътят към нирвана“ от София Петрова представя главните принципи от философията на Гаутама Сидхарта, известен като Буда.

Най-фаталната заблуда на нашето времеНай-фаталната заблуда на нашето време

„Най-фаталната заблуда на нашето време“ от Рудолф Пасиан е вълнуваща книга по темата за преживяванията на границата между живота и смъртта.

Войната за вдигнатия капак на тоалетната чинияВойната за вдигнатия капак на тоалетната чиния

Задължително четиво за всички мъже и жени, които се обичат, мразят или просто живеят заедно.

Житейска навигация. Неща, които ми се иска моята майка да ми беше казалаЖитейска навигация. Неща, които ми се иска моята майка да ми беше казала

„Житейска навигация. Неща, които ми се иска моята майка да ми беше казала“ от Марго Берген е ценен наръчник за хора от всички възрасти, който предава житейския опит на една майка на нейната дъщеря.

Спомени от рая. Изумителните разкази на деца от времето, преди да се родятСпомени от рая. Изумителните разкази на деца от времето, преди да се родят

„Спомени от рая. Изумителните разкази на деца от времето, преди да се родят“ от Уейн Дайър и Дий Гарнс е книга, която ни насочва към осъзнаване на послания, идващи от децата и показва, че в земното ни преживяване има повече от онова, което възприемат сетивата ни.

Преодоляване на множествената склерозаПреодоляване на множествената склероза

„Преодоляване на множествената склероза“ от Джордж Джелинек демонстрира, че множествената склероза е хронично западно заболяване, което се влияе силно от факторите в начина на живот и дава стратегия за превенция и лечебна програма с доказан успех.

Ние сме техният райНие сме техният рай. Защо мъртвите никога не ни напускат

„Ние сме техният рай. Защо мъртвите никога не ни напускат“ от Алисън Дюбоа разкрива свят, свързан с живота след смъртта и знаците, които починали любими наши хора ни изпращат.

Мефистофел и АндрогинаМефистофел и Андрогина

„Мефистофел и Андрогина“ от Мирча Елиаде предлага вълнуващи срещи със загадъчни и тайнствени духовни светове, вселени, които са различни от характерния за западния човек културен пейзаж.

Лечебните подправки. 50 известни и екзотични подправки за по-добро здравеЛечебните подправки. 50 известни и екзотични подправки за по-добро здраве

„Лечебните подправки. 50 известни и екзотични подправки за по-добро здраве“ от д-р Бхарат Агарвал и Дебора Йост показва как най-пълноценно да се възползваме от лечебната сила на подправките, за да направим живота си по-здравословен, по-ароматен и по-вкусен.

Енергийна анатомия. Илюстрована енциклопедияЕнергийна анатомия. Илюстрована енциклопедия

„Енергийна анатомия. Илюстрована енциклопедия“ от Марк Рич разкрива основните енергийни структури в човешкото енергийно поле и посочва как да ги използваме, за да си осигурим добро здраве и самочувствие.

Отсъстващи бащи, изгубени синове. По следите на изгубената мъжка идентичностОтсъстващи бащи, изгубени синове. По следите на изгубената мъжка идентичност

„Отсъстващи бащи, изгубени синове. По следите на изгубената мъжка идентичност“ от Ги Корно е полезна книга за всеки мъж, който иска да научи повече за себе си.

Практическа аюрведа. Изчерпателен наръчник за здрав животПрактическа аюрведа. Изчерпателен наръчник за здрав живот

„Практическа аюрведа. Изчерпателен наръчник за здрав живот“ от Ачаря Балкришна помага да разберете основната си конституция, заболяванията, от които страдате и предлага ефективни методи за тяхното изкореняване.

Нови книги в категория „Свободно време“


Голата маймуна. Изследването на един зоолог върху човекаГолата маймуна. Изследването на един зоолог върху човека

„Голата маймуна. Изследването на един зоолог върху човека“ от Дезмънд Морис е предизвикателен световен бестселър с определен акцент върху секса и сексуалното поведение.

Най-краткият път. ДжудоНай-краткият път. Джудо

„Най-краткият път. Джудо“ от Стефан Стоев представя оcновнa cиcтемa зa рaботa c нaчинaещи и нaпреднaли джудиcти.

Посланията на новите деца. Как да се грижим за удивителните им психични дарбиПосланията на новите деца. Как да се грижим за удивителните им психични дарби

„Посланията на новите деца. Как да се грижим за удивителните им психични дарби“ от Джеймс Туайман е книга за обикновени деца, които притежават уникални качества и различен поглед към реалността.