Новите книги през Януари 2017

Новите книги през Януари 2017

През Януари 2017 добавихме за продажба следните нови книги:

Нови книги в категория „Личностно развитие“


Смелостта да творишСмелостта да твориш

„Смелостта да твориш“ от Роло Мей е книга за въображението и изкуството и за това как те може би са изворът на човешките постижения и опит.

Вашето здраве е във вашите ръце!Вашето здраве е във вашите ръце!

„Вашето здраве е във вашите ръце!“ от д-р Фредерик Салдман предлага нов начин на мислене за здравето – отваряне към медицина с естествени средства, която използва собствените ни възможности за изграждането на нашата лична броня срещу болестите.

Родители и деца. Трудните взаимоотношенияРодители и деца. Трудните взаимоотношения

„Родители и деца. Трудните взаимоотношения“ от Хорхе Букай и Демиан Букай представя гледната точка на двама психолози – баща и син, във връзка с взаимоотношенията между родителите и децата и разрешаване на проблеми в семействата.

Не бъди идиот! Не се прецаквай сам!Не бъди идиот! Не се прецаквай сам!

„Не бъди идиот! Не се прецаквай сам!“ от Лари Уингет е книга с практически насоки как да се постигне успех в живота чрез здрава работа и проактивни действия!

Щастие. Основни практики за осъзнатостЩастие. Основни практики за осъзнатост

„Щастие. Основни практики за осъзнатост“ от Тик Нят Хан разкрива тайните на осъзнатия живот и на спокойната и внимателна нагласа, които ни сближават с радостта от живота тук и сега.

Правилата на животаПравилата на живота

„Правилата на живота“ от Ричард Темплар предлага основните и най-важни принципи, които ще ви помогнат да живеете по-добре, да преодолявате пречките по-лесно и да бъдете по-щастливи и по-уверени в себе си.

Твоето тяло знае отговора. Ръководство за осъзнато фокусиранеТвоето тяло знае отговора. Ръководство за осъзнато фокусиране

„Твоето тяло знае отговора. Ръководство за осъзнато фокусиране“ от Дейвид Роум е книга, която интегрира източните и западните техники за постигане на вътрешна мъдрост чрез фокусиране и осъзнатост.

Лечебните мисли. Необикновената сила на съзнанието да лекува тялотоЛечебните мисли. Необикновената сила на съзнанието да лекува тялото

„Лечебните мисли. Необикновената сила на съзнанието да лекува тялото“ от Джо Марчант е книга, посветена на способностите и въздействието на съзнанието за укрепване и лечение на разнообразни болести, свързани с тялото.

Нови книги в категория „Професионално развитие“


Малките данни. Дребните детайли, които разкриват мащабни тенденцииМалките данни. Дребните детайли, които разкриват мащабни тенденции

„Малките данни. Дребните детайли, които разкриват мащабни тенденции“ от Мартин Линдстрьом е книга, която разкрива какво стои в основата на преуспяващата марка.

Младият мениджър звездаМладият мениджър звезда

„Mлaдият мeниджъp звeздa“ от Арън Макданиел e специфична пo poдa cи ĸнигa, която представя основните правила за изграждане и управление на ефективни сътрудници и колективи, написана от млад ръководител на хора за младите ръководители на хора.

Успех по вашите правилаУспех по вашите правила

„Успех по вашите правила“ от Джеймс Русо е наръчник за изграждане на лична марка, която да постави основата на вашия пълноценен живот и на успешната ви кариера.

Освети, заснеми, ретуширай с PhotoshopОсвети, заснеми, ретуширай с Photoshop

„Освети, заснеми, ретуширай с Photoshop“ от Скот Келби разкрива трите аспекта на тайната на създаване на страхотни портрети, използвани от професионалистите – осветяването, заснемането и ретуширането.

Програмиране на мобилни приложения за Windows 10Програмиране на мобилни приложения за Windows 10

„Програмиране на мобилни приложения за Windows 10“ от Денис Колисниченко е книга, посветена на разработката на мобилни приложения за Universal Windows Platform (UWP).

Програмиране с Python. Бързо ръководствоПрограмиране с Python. Бързо ръководство

„Програмиране с Python. Бързо ръководство“ от Тоби Доналдсън е практично ръководство с насоки за по-бързото научаване на програмния език Python.

Нови книги в категория „Свободно време“


Световната история накратко. 200 ключови събития, променили светаСветовната история накратко. 200 ключови събития, променили света

„Световната история накратко. 200 ключови събития, променили света“ от Тат Уд и Дороти Ейл е полезна книга, която помага да се научат най-важните факти и събития в човешката история от времето на първите цивилизации чак до последната дългова криза на нашето време.

Смисълът на всичко това. Мислите на един гражданин-ученСмисълът на всичко това. Мислите на един гражданин-учен

„Смисълът на всичко това. Мислите на един гражданин-учен“ от Ричард Файнман представя вижданията на известния американски учен върху различни обществени проблеми като конфликта между наука и религия, липсата на доверие към политиците и нашето неизчерпаемо влечение към летящите чинии, лечение чрез вяра и телепатията.

Забравената АмерикаЗабравената Америка

„Забравената Америка“ от Франк Джоузеф е книга, която развенчава историята, че Христофор Колумб е първият откривател на Америка – според книгата той е последният.

Наръчник по алтернативна медицина: Деца. Лечебни съвети за 25 често срещани заболяванияНаръчник по алтернативна медицина: Деца. Лечебни съвети за 25 често срещани заболявания

„Наръчник по алтернативна медицина: Деца. Лечебни съвети за 25 често срещани заболявания“ от Кристин Густафсон, Джуолинг Рен, Бет Макоън и Дейвид Кифър обхваща основните детски заболявания и предлага насоки за диагностика, облекчаване на симптомите и лечение с помощта на главните методи на алтернативната медицина.

КометаКомета

„Комета“ от Карл Сейгън и Ан Друян представя едно спиращо дъха пътешествие с комета и обяснява какво точно са кометите и как са свързани те с живота, вярванията и откритията на Земята.

Децата: благословия за всеки ден. Духовната работа на осъзнатото родителствоДецата: благословия за всеки ден. Духовната работа на осъзнатото родителство

„Децата: благословия за всеки ден. Духовната работа на осъзнатото родителство“ от Джон Кабат-Зин и Майла Кабат-Зин е книга, посветена на осъзнатото родителство и на ролята на децата за емоционалното, интелектуално и духовно израстване на родителя.

Доказателство за боговете„Доказателство за боговете“

„Доказателство за боговете“ от Ерих фон Деникен е книга, която провокира консервативната наука и предлага резултати от сензационни проучвания, доказващи съществуването на „боговете“ – космическите посетители на Земята преди хиляди години.

Кратка история на почти всичкоКратка история на почти всичко

„Кратка история на почти всичко“ от Бил Брайсън събира на едно място най-важното и най-интересното, което трябва да знаем за съвременната физика, астрономия, биология, генетика, геология и изобщо за развитието на природните науки.