Новите книги през Януари 2016

През изминалия Януари 2016 добавихме за продажба следните нови книги:

Нови книги в категория „Личностно развитие“

Кристалите и техните лечебни свойстваКристалите и техните лечебни свойства

„Кристалите и техните лечебни свойства“ от Елисавета Александрова-Зангелми предлага систематизирано познание върху терапевтичните свойства на кристалите, както и прости и лесни техники за прилагането им в различни лечебни сеанси.

Хуна – свещената мъдрост на ХаваитеХуна. Свещената мъдрост на Хаваите

„Хуна. Свещената мъдрост на Хаваите“ от Рима Морел е посветена на практиките на Хуна – древна хавайска система за мъдрост и просвещаване с елементи на шаманизъм.

ЕтикаЕтика

„Етика“ от Барух Спиноза е едно от най-известните произведения на монаха-философ, в което той описва своята концепция за това как трябва да се живее. За Спиноза етиката означавала морал или изкуството да се живее.

РумиРуми

„Руми“ е илюстровано издание с поеми от Мевляна Джеляледдин Руми.

Дзен хайкуДзен хайку

„Дзен хайку“ е илюстровано издание, което представя сто хайку-шедьовъра от класически автори на хайку като Башо, Бусон и Чийо-Ни.

Мисли и забогатявай за жениМисли и забогатявай за жени

„Мисли и забогатявай за жени“ от Шарън Лехтър е полезна и мотивираща книга за жените, които разчитат на собствените си сили, енергия, познания и увереност по пътя на успеха в личния, професионалния и обществения живот.

Кодът на младостта. Как да изглеждате и да се чувствате с години по-млади без диети и усилияКодът на младостта. Как да изглеждате и да се чувствате с години по-млади без диети и усилия

„Кодът на младостта. Как да изглеждате и да се чувствате с години по-млади без диети и усилия“ от Мерилин Дайъмънд и Доналд Шнел е книга, която е посветена на поддържането на здравето чрез балансирано хранене и физическа активност, без ненужни лишения и разрушителни крайности.

Най-хубавото място на света е точно тукНай-хубавото място на света е точно тук

„Най-хубавото място на света е точно тук“ от Франсеск Миралес и Каре Сантос е роман, посветен на любовта, откриването на пътя към себе си и постигането на щастието, скрито в малките неща и в живота в настоящето.

500 сока и смутита за пречистване, които непременно трябва да опитате500 сока и смутита за пречистване, които непременно трябва да опитате

„500 сока и смутита за пречистване, които непременно трябва да опитате“ от Керъл Бекерман е качествено издание, посветено на соковете и смутитата – важна част от пълноценното хранене в наши дни.

Нови книги в категория „Професионално развитие“

Това променя всичко. Капитализмът срещу климатаТова променя всичко. Капитализмът срещу климата

„Това променя всичко. Капитализмът срещу климата“ от Нейоми Клайн е внушителна и задълбочена книга, посветена на кризата с климата и основната причина за глобалното затопляне – алчността на капиталистическия пазар.

Голямото разделение. Неравните общества и какво можем да направим за тяхГолямото разделение. Неравните общества и какво можем да направим за тях

„Голямото разделение. Неравните общества и какво можем да направим за тях“ от Джоузеф Стиглиц е книга, посветена на неравенството на американското общество, което поражда проблеми, които засягат целия свят.

Говори като на TED. 9 тайни от водещи умове в света как да говорите пред публикаГовори като на TED. 9 тайни от водещи умове в света как да говорите пред публика

„Говори като на TED. 9 тайни от водещи умове в света как да говорите пред публика“ от Кармайн Гало е книга за успешното презентиране на идеи, съставена на база на опита и практиката на най-добрите лектори на конференциите TED.

Нови книги в категория „Свободно време“

Най-доброто от тайните на цифровата фотографияНай-доброто от тайните на цифровата фотография

„Най-доброто от тайните на цифровата фотография“ от Скот Келби е подбрана колекция от най-добрите и най-полезни техники и съвети за по-добри дигитални снимки, събрана от популярната поредица от книги на автора „Тайните на цифровата фотография“.

Доналд Тръмп: Искам всичкоДоналд Тръмп: Искам всичко

„Доналд Тръмп: Искам всичко“ от Майкъл д’Антонио е неофициална биография на един от най-известните предприемачи в света – Доналд Тръмп.

Живот без ограниченияЖивот без ограничения

„Живот без ограничения“ от Ник Вуйчич е автобиографичната история на човек, който се ражда с много тежък недъг, но съумява да заживее самостоятелен, богат и пълноценен живот и се превръща в модел на подражание на хората, които преминават през свои собствени трудности в живота.

Древните навигатори. Защо древната мъдрост е важна за съвременния святДревните навигатори. Защо древната мъдрост е важна за съвременния свят

„Древните навигатори. Защо древната мъдрост е важна за съвременния свят“ от Уейд Дейвис показва мъдростта на различни народи и култури, запазена и предавана през вековете.

Книжка с пъзели за развитие на ума. Първо ниво: НачинаещиКнижка с пъзели за развитие на ума. Първо ниво: Начинаещи

„Книжка с пъзели за развитие на ума. Първо ниво: Начинаещи“ е създадена от Mensa – общността на високоинтелигентните хора по света и е предназначена за деца.

Книжка с пъзели за развитие на ума. Второ ниво: НапредналиКнижка с пъзели за развитие на ума. Второ ниво: Напреднали

„Книжка с пъзели за развитие на ума. Второ ниво: Напреднали“ е създадена от Mensa – общността на високоинтелигентните хора по света и е предназначена за деца.

Книжка с пъзели за развитие на ума. Трениране на мозъка: ПредизвикателстваКнижка с пъзели за развитие на ума. Трениране на мозъка: Предизвикателства

„Книжка с пъзели за развитие на ума. Трениране на мозъка: Предизвикателства“ е създадена от Mensa – общността на високоинтелигентните хора по света и е предназначена за деца.

Големите идеи накратко. 200 концепции, променили светаГолемите идеи накратко. 200 концепции, променили света

„Големите идеи накратко. 200 концепции, променили света“ от Иън Крофтън е полезна книга в малък формат, която представя всички най-важни идеи, променили света в областите: философия, икономика, психология, политика, религия, социология, изкуства и наука.

Свободата да учиш. Защо свободните да следват инстинкта си за игра деца са по-щастливи, по-самостоятелни и по-добре подготвени за животаСвободата да учиш. Защо свободните да следват инстинкта си за игра деца са по-щастливи, по-самостоятелни и по-добре подготвени за живота

„Свободата да учиш. Защо свободните да следват инстинкта си за игра деца са по-щастливи, по-самостоятелни и по-добре подготвени за живота“ от Питър Грей е изследване за начина, по който са се променяли разбиранията ни за образованието и ученето през вековете.

Chanel & Co. Коко и нейното обкръжениеChanel & Co. Коко и нейното обкръжение

„Chanel & Co. Коко и нейното обкръжение“ от Мари-Доминик Льолиевр проследява необикновената съдба на Габриел („Коко”) Шанел, всепризнат пионер в областта на модата и една от най-влиятелните личности на XX век.