Новите книги през Октомври 2016

През Октомври 2016 добавихме за продажба следните нови книги:

Нови книги в категория „Личностно развитие“

Духовни решения. Отговори на трудните въпроси на животаДуховни решения. Отговори на трудните въпроси на живота

„Духовни решения. Отговори на трудните въпроси на живота“ от Дипак Чопра отговаря на някои от най-често срещаните въпроси за справяне с трудностите и постигане на щастие в живота, които популярният автор е получавал от свои читатели и последователи през годините.

Дарът на трудностите. Как пречките и временните неуспехи се превръщат във възможности и предимстваДарът на трудностите. Как пречките и временните неуспехи се превръщат във възможности и предимства

„Дарът на трудностите“ от Райън Холидей ще ни разкаже как пречките и временните неуспехи се превръщат във възможности и предимства.

Храни се добре, за да се чувстваш добре. Какво да ядем, за да се избавим от болеститеХрани се добре, за да се чувстваш добре. Какво да ядем, за да се избавим от болестите

„Храни се добре, за да се чувстваш добре. Какво да ядем, за да се избавим от болестите“ от д-р Сара Брюър е книга, посветена на храната като защита срещу най-разпространените заболявания.

Астро-лунен календар 2017Астро-лунен календар 2017

„Астро-лунен календар 2017“ от Даниела Евстатиева е астрологичен лунен календар за 2017г., който предоставя информация за взаимодействието на Слънцето и Луната със Земята за всички 365 дни от годината.

Пепеляната вечеряПепеляната вечеря

„Пепеляната вечеря“ от Джордано Бруно е книга, която четири века назад във времето разклаща сигурността и знанията, натрупани от човечеството до този момент и която допринася за смъртта на клада на прочутия автор.

Ако се слушах, щях да се чуяАко се слушах, щях да се чуя

„Ако се слушах, щях да се чуя“ от Жак Саломе и Силви Галан е една от най-популярните книги на френския психосоциолог, посветена на общуването между хората.

Царството. Небесното царство през погледа на агностикаЦарството. Небесното царство през погледа на агностика

„Царството. Небесното царство през погледа на агностика“ от Еманюел Карер е своеобразно „журналистическо разследване“ на описаните в Библията събития, което се връща 2000 години назад във времето, за да провери как се е стигнало до съвременната ни представа за Исус Христос.

Името на Бог е милосърдиеИмето на Бог е милосърдие

„Името на Бог е милосърдие“ от папа Франциск I и Андреа Торниели е книга, съставена под формата на разговор между двамата автори, която призовава хората към повече милост, състрадание, смирение, вяра, единство и любов.

Безграничната сила на ума. Как функционира нашият разумБезграничната сила на ума. Как функционира нашият разум

„Безграничната сила на ума. Как функционира нашият разум“ от Лауро Тревизан е книга, посветена на задействането на вътрешните сили в човека, способни да заздравят здравето, любовта, успеха, просперитета и щастието на всеки.

Икигай. Тайните на Япония за дълъг и щастлив животИкигай. Тайните на Япония за дълъг и щастлив живот

„Икигай. Тайните на Япония за дълъг и щастлив живот“ от Ектор Гарсия и Франсеск Миралес е книга, посветена на тайните на японското дълголетие.

Генеалогия на модерносттаГенеалогия на модерността

„Генеалогия на модерността“ от Мишел Фуко е сборник с повечето от значимите кратки текстове на френския философ, писани и изричани в продължение на двадесет години.

Кейл и кафе. Съветите на един ренегат за здраве, щастие и дълголетиеКейл и кафе. Съветите на един ренегат за здраве, щастие и дълголетие

„Кейл и кафе. Съветите на един ренегат за здраве, щастие и дълголетие“ от Кевин Джани е книга за наситения с много практика и експерименти път на автора през крайностите – от суровоядството до всеядността, за да се стигне до средния път на здравия и балансиран начин на живот.

Постигни невъзможнотоПостигни невъзможното

В „Постигни невъзможното“ Ерик Opтън щe пoмoгнe на начинаeщи, cъcтeзатeли и издpъжливи вeтepани да пocтигнат нeвъзмoжнoтo – вяpата, чe cмe cпocoбни на вcякакви пocтижeния, cпopтни или нe.

Как работи животътКак работи животът

„Как работи животът“ от Андрю Матюс е мотивираща и вдъхновяваща книга за щастието и за всичко най-важно в живота, написана на забавен и лесен за разбиране език.

1000 отговора на въпроса "Как да си върнем здравето?"1000 отговора на въпроса „Как да си върнем здравето?“

„1000 отговора на въпроса „Как да си върнем здравето?“ от Сергей Бубновски е книга, която представя отговорите на популярния лекар и кинезитерапевт по повод на 1000 често срещани въпроса, свързани с нашето здраве.

Кръстопът. Съдбата всеки ден ни дава право на изборКръстопът. Съдбата всеки ден ни дава право на избор

„Кръстопът. Съдбата всеки ден ни дава право на избор“ от Владимир Чеповой и Анна Ясная е роман, посветен на житейските кръстопътища, с които се сблъсква не само главният герой в книгата, а и всеки от нас.

Винаги има надежда. 150 притчи за изкуството на животаВинаги има надежда. 150 притчи за изкуството на живота

„Винаги има надежда. 150 притчи за изкуството на живота“ от Калина Петрова е книга-сборник, която съдържа 150 притчи, свързани с живота, с неговите върхове и спадове и с надеждата, която следва да присъства винаги в него.

Изследване на човешкия разсъдъкИзследване на човешкия разсъдък

„Изследване на човешкия разсъдък“ от Дейвид Хюм е философски труд на известния шотландски философ-емпирик.

Да научим лесно И-дзинДа научим лесно И-дзин

„Да научим лесно И-дзин“ от Станислав Велков разкрива главните принципи на И-дзин – китайската книга на промените, която е древен наръчник по гадаене.

Да научим лесно АюрведаДа научим лесно Аюрведа

„Да научим лесно Аюрведа“ от Радослав Пламенов представя главните принципи на аюрведа – древната наука за живота, здравето и дълголетието.

Да научим лесно Хюман дизайнДа научим лесно Хюман дизайн

„Да научим лесно Хюман дизайн“ от Анна Вълкова представя главните принципи на системата Хюман дизайн и индивидуалната карта, която чертае тази система за всеки отделен човек.

Да научим лесно АстрологияДа научим лесно Астрология

„Да научим лесно Астрология“ от Калояна Китич е книга, която въвежда в главните принципи на астрологията и разчитането на астрологичния хороскоп.

Нови книги в категория „Професионално развитие“

Четвъртата индустриална революцияЧетвъртата индустриална революция

„Четвъртата индустриална революция“ от Клаус Шваб е книга, в която се описват основните характеристики на новата технологична революция, която се разгръща в света, на нейните възможности и на заплахите, които носи.

От нула до едно. Размисли върху стартъпите или как да изградим бъдещетоОт нула до едно. Размисли върху стартъпите или как да изградим бъдещето

„От нула до едно. Размисли върху стартъпите или как да изградим бъдещето“ от Питър Тийл е книга за предприемачите, която дава свежи и нови идеи как да се създава повече стойност и да се изгради преуспяваща компания.

Обща теория на заетостта, лихвата и паритеОбща теория на заетостта, лихвата и парите

„Обща теория на заетостта, лихвата и парите“ е най-значимото произведение на Джон Мейнард Кейнс, публикувано за първи път през 1936г. в най-тежките години на Голямата депресия.

Нови книги в категория „Свободно време“

Как да отгледате удивително дете. Методът "Монтесори"Как да отгледате удивително дете. Методът „Монтесори“

„Как да отгледате удивително дете. Методът „Монтесори“ от Тим Селдин е наръчник за развитие на децата по метода „Монтесори“, предназначен за родители и учители. Авторът е председател на фондация „Монтесори“ в САЩ.

Моето бебе. От 1 ден до 3 годиниМоето бебе. От 1 ден до 3 години

„Моето бебе. От 1 ден до 3 години“ е практичен наръчник, който придружава родителите и детето през първите 36 месеца от живота му.

Моето дете. От 3 до 6 годиниМоето дете. От 3 до 6 години

„Моето дете. От 3 до 6 години“ от Ан Бакюс не е просто книга за вашата домашна библиотека, тя е книга, която може да стане ваш втори вътрешен глас.

Трансформации. Скритото изкуство на Кристо и Жан-КлодТрансформации. Скритото изкуство на Кристо и Жан-Клод

„Трансформации. Скритото изкуство на Кристо и Жан-Клод“ от Зорница Кръчмарова е книга-разказ за артистичния път на световноизвестния тандем Кристо и Жан-Клод.

Куба. ПътеводителКуба. Пътеводител

„Куба. Пътеводител“ от Кристофър П. Бейкър представя всички най-важни забележителности, известни и малко познати места от Куба.

Интернет безопасностИнтернет безопасност

„Интернет безопасност“ от Александър Ненов е важна за родителите книга за заплахите, които ги дебнат, докато те прекарват време онлайн, както и за заплахите, които дебнат децата им в интернет.

За духовното в изкуствотоЗа духовното в изкуството

„За духовното в изкуството“ от Василий Кандински е книга, написана през 1910г., която излага естетическата философия на големия руски художник, експресионист и баща на абстракционизма.

Възпитание на характераВъзпитание на характера

„Възпитание на характера“ от Алфонсо Агило е книга, посветена на родителите на тинейджъри, която обсъжда една изключително важна за развитието и живота на всеки човек тема – изграждането и възпитанието на характера.

Киносценарият. Основи на киносценаристикатаКиносценарият. Основи на киносценаристиката

„Киносценарият. Основи на киносценаристиката“ от Сид Фийлд е уникален труд, посветен на изкуството и занаята на писане на сценарии.

Структурата на научните революцииСтруктурата на научните революции

„Структурата на научните революции“ от Томас Кун е прочуто философско произведение, публикувано за първи път през 1962г., което анализира закономерностите в развитието на науката и естеството на научните революции.

Българските върхове по картата на светаБългарските върхове по картата на света

„Българските върхове по картата на света“ от Сандю Бешев и Дойчин Боянов е една безценна хроника на планинарското движение у нас, с която древният откривателски повик в жилите ви ще се събуди по-силен от всякога.

Монасите маратонци от планината Хией, Япония. 1000 дни по склоновете на смърттаМонасите маратонци от планината Хией, Япония. 1000 дни по склоновете на смъртта

Книгата „Монасите маратонци от планината Хией, Япония“ от Джон Стивънс ще ви разкаже за монасите маратонци, които преодолявят физическо и психическо изтощение отвъд предела на човешките възможности.

Малкото дете. Ръководство за употребаМалкото дете. Ръководство за употреба

„Мaлкото дeтe. Ръководcтво зa употpeбa“ от Брет Р. Куун и Джо Боргенихт e цeнeн помощник в гpижaтa зa Модeл 2.0, който e обоpудвaн cъc зacилeнa cвободнa воля и уcложнeн мeхaнизъм, които пpeдполaгaт знaчитeлно по-финa нacтpойкa нa cиcтeмaтa.