Публикувано на

Новите книги през Октомври 2015

През изминалия Октомври 2015 добавихме за продажба следните нови книги:

Нови книги в категория „Личностно развитие“

7 ключа към свободата7 ключа към свободата

„7 ключа към свободата“ е колективен проект на представители от България, САЩ, Мексико и Канада и представлява синтез от мъдростта на шестима автори, обединени във виждането си за свободата.

Книгата за психологиятаКнигата за психологията

„Книгата за психологията“ представя всички големи психологически идеи, но обяснени просто. С кратки обяснения, без тежък професионален жаргон.

Книга на решенията. 50 успешни моделаКнига на решенията. 50 успешни модела

„Книга на решенията. 50 успешни модела“ ще бъде ваш незаменим помощник при вземането на решения. Тя съдържа 50 простички модела на успеха, които предлагат съвети за всяка ситуация.

Практическа интуицияПрактическа интуиция

„Практическа интуиция“ от Лора Дей ще ви покаже как да развиете интуитивния си потенциал. Чрез упражнения и примери от живота ще откриете как да използвате интуицията при всяко решение, което вземате.

Опитът на един глупак 3Опитът на един глупак 3

„Опитът на един глупак 3“ на Мирзакарим Норбеков потапя читателя във вълшебните закони на любовта и божествената аванта.

Щом аз мога и ти можешЩом аз мога и ти можеш

Kнигaтa на Бойко Манев „Щом аз мога и ти можеш“ e зa вcичĸи, ocъзнaли вaжнocттa нa пoзитивнoтo миcлeнe, peaлнaтa ceбeoцeнĸa и cпocoбнocттa дa eĸcпepимeнтиpaш, зa дa пocтигнeш ycпex.

Чудото на содатаЧудото на содата

„Чудото на содата“ от Пени Стануей е прекрасен наръчник, посветен на содата бикарбонат – вълшебно средство за справяне с проблеми, свързани със здравето и красотата.

Чудото на чесънаЧудото на чесъна

„Чудото на чесъна“ от Пени Стануей разглежда всички възможни начини на употреба на този чудесен продукт на природата, който е незаменим не само в кулинарията, но и за здравето и благополучието.

Мълчаливо оттегляне. УченияМълчаливо оттегляне. Учения

„Мълчаливо оттегляне. Учения“ от Геше Майкъл Роуч съдържа две книги – „В царството на вътрешния мир“ и „Магията на празните учители“.

Ползата от безполезнотоПолзата от безполезното

„Ползата от безполезното“ на Нучо Ордине е призив, манифест, както той самият го нарича, който си поставя за цел да обърне внимание как обществото ни, обсебено от притежанието и завладяно от бесния стремеж към печалба, рискува да създаде хора с изсушен дух, лишени от чувства, изпразнени от артистичен порив.

Реч за достойнството на човекаРеч за достойнството на човека

Речта, в която е разгърнато учението на Пико за достойнството на човека и неговото място в универсума, e може би най-добре познатият философски документ от епохата на ранния Ренесанс.

Към себе сиКъм себе си

Малката книжка „Към себе си“ с философски записки на римския император Марк Аврелий е рядък случай на лично слово, достигнало до нас от класическата древност.

Нови книги в категория „Професионално развитие“

Една успешна идея е достатъчнаЕдна успешна идея е достатъчна

Cбopникът „Eднa ycпeшнa идeя e дocтaтъчнa” пoд peдaкциятa нa cпиcaниe „Фopбc” cъбиpa в ceбe cи шecтнaйceт иcтopии нa бeзпpeцeдeнтeн ycпex в cвeтa нa тexнoлoгичнитe инoвaции.

Маркетингови ходовеМаркетингови ходове

„Маркетингови ходове“ от Филип Котлър показва как интернет, глобализацията и свръхконкуренцията принуждават компаниите да премислят пазарните си стратегии и маркетинговите си операции, за да са конкурентоспособни при безпрецедентните промени в икономиката, които се осъществяват пред очите ни.

Самоучител на успешната женаСамоучител на успешната жена

„Самоучител на успешната жена“ от Корнелия Топф е посветена на жените и на техния успех.

Професионална обработка с PhotoshopПрофесионална обработка с Photoshop

Професионални съвети, трикове и техники за ретуширане и композиране. Предговор от Скот Келби. Усвоете техниките за Photoshop, използвани от професионалистите за създаване на пленителни композитни изображения, специални ефекти и други!

CorelDRAW X7. Официалното ръководствоCorelDRAW X7. Официалното ръководство

„CorelDRAW X7. Официалното ръководство“ ви показва как да създавате фотореалистични илюстрации, структурирате текст и графики, импортирате и редактирате снимки, добавяте специални ефекти към векторни творения и снимки и да трансформирате 2D обекти в 3D рисунки.

Microsoft Excel 2013. Step by StepMicrosoft Excel 2013. Step by Step

Процесът по обучението вече е лесен – научете бързо как да управлявате, анализирате и представяте данни с „Microsoft Excel 2013. Step by Step“.

Microsoft Word 2013. Step by StepMicrosoft Word 2013. Step by Step

Усетете как ученето е лесно и бързо разберете как да създавате страхотно изглеждащи документи с „Microsoft Word 2013. Step by Step“.

Microsoft PowerPoint 2013. Step by StepMicrosoft PowerPoint 2013. Step by Step

Изградете уменията, от които се нуждаете. Учете с темпото, което искате! Умният начин да научите Microsoft PowerPoint 2013 — стъпка по стъпка!

Тайните на цифровата HDR фотографияТайните на цифровата HDR фотография

„Тайните на цифровата HDR фотография“ дава информация, сходна с информация, получена от цял семинар за HDR фотография.

Ubuntu без тайни. Том 1 + DVDUbuntu без тайни. Том 1 + DVD

Настоящото издание на „Ubuntu без тайни. Том 1 + DVD“ обхваща версиите 14.10 и 15.04.

Разработване на приложения за Android For DummiesРазработване на приложения за Android For Dummies

Имате амбиции, свързани с приложения за Android? „Разработване на приложения за Android For Dummies“ е вашето ръководство за навлизане в процеса на разработка.

Нови книги в категория „Свободно време“

50 места, които да посетите в България през 2016г.50 места, които да посетите в България през 2016г.

„50 места, които да посетите в България през 2016г.“ е изключително качествено изготвен пътеводител с 50 идеи за туристически дестинации в България.

Граматика на фантазиятаГраматика на фантазията

„Гpaмaтикa нa фaнтaзиятa” нa Джaни Poдapи е едно от най-добрите pъкoвoдcтва зa paзвивaнe нa дeтcкoтo въoбpaжeниe, кoeтo дeceтилeтия вeчe дoкaзвa нeпpexoднaтa cи cтoйнocт.

Умни, но разсеяни. Как да помогнем на децата да развият пълния си потенциалУмни, но разсеяни. Как да помогнем на децата да развият пълния си потенциал

Нищо не е по-обезсърчаващо за един родител от това да гледа как неговото умно и талантливо дете ежедневно изпитва трудности в области, където другите деца се справят безпроблемно.

Умни, но разсеяни тийнейджъри. Как да помогнем на тинейджърите да развият пълния си потенциалУмни, но разсеяни тийнейджъри. Как да помогнем на тинейджърите да развият пълния си потенциал

Този позитивен наръчник за родителя предлага научно базирана програма, чрез която да помогнем на децата-тинейджъри да усвоят ключови умения.

Монтесори вкъщи. Практическо обучениеМонтесори вкъщи. Практическо обучение

„Монтесори вкъщи. Практическо обучение“ предлага широк набор от упражнения по Монтесори педагогика, лесни за изпълнение в домашни условия.

Майкъл ДжорданМайкъл Джордан

Биографията „Майкъл Джордан“ разкрива напълно двете страни на една личност и разказва най-завладяващата история за това кой точно е Майкъл Джордан.

Идентифициране и подкрепа на деца със специфични обучителни трудностиИдентифициране и подкрепа на деца със специфични обучителни трудности

Много деца изпитват затруднения, които влияят върху способността им да учат у дома и в училище. Как се справяте с предизвикателството да преподавате на деца със специфични обучителни трудности?