Новите книги през Ноември 2016

Новите книги през Ноември 2016

През Ноември 2016 добавихме за продажба следните нови книги:

Нови книги в категория „Личностно развитие“

Кармични избориКармични избори

„Кармични избори“ от Джуна Уоутан е книга, посветена на Закона за кармата, с помощта на който бихме могли да променим живота си.

За достойнството и извисеността на човекаЗа достойнството и извисеността на човека

„За достойнството и извисеността на човека“ от Джаноцо Манети е най-четеният и ценен трактат на изтъкнатия представител на ранния флорентински Ренесанс.

Съдбовник Енергийна специфика на всеки ден от годинатаСъдбовник. Енергийна специфика на всеки ден от годината

„Съдбовник Енергийна специфика на всеки ден от годината“ от Елена Геракова и Емил Киров е наръчник, който съчетава религиозни и езотерични учения, за да представи идеята как Космосът влияе на съдбата и кои са ежедневните действия и съпътстващи елементи, подходящи за всеки ден от годината.

Най-мъдрият в стаята. Големите прозрения на социалната психологияНай-мъдрият в стаята. Големите прозрения на социалната психология

„Най-мъдрият в стаята. Големите прозрения на социалната психология“ от Томас Гилович и Лий Рос представя откритията на социалната психология, които обясняват защо хората имат определено поведение и как да се използва това за по-доброто разбиране и оказване на влияние върху важните в живота ни хора.

Усмири своя умУсмири своя ум

„Усмири своя ум“ от Рамеш Маноча е книга, посветена на успокояването на тревожния ум и на мислите, които препускат в него с помощта на доказаната сила на медитацията.

Човекът в търсене на висш смисълЧовекът в търсене на висш смисъл

„Човекът в търсене на висш смисъл“ от Виктор Франкъл е сборник от есета, който се явява своеобразно продължение и надгражда известната първа книга „Човекът в търсене на смисъл“ на автора.

Краят на диетитеКраят на диетите

„Краят на диетите“ от Джоуел Фърмън ще ви покаже начини да се предпазите от болести и да водите пълноценен живот без лекарства и диети.

Утрото на магьосниците. Въведение във фантастичния реализъмУтрото на магьосниците. Въведение във фантастичния реализъм

„Утрото на магьосниците“ от Луи Повел и Жак Бержие е книга, разкриваща моменти от човешката история от необикновен ракурс – плод на сътрудничеството между два неистови, жадни за знание интелекта.

Скритите сили на природатаСкритите сили на природата

Със „Скритите сили на природата“ от Сандра Ингерман и Лин Робърт ще разгърнете безграничния си потенциал и творческа същност, за да излезте от мрака на непознатото.

Зрението. Основа на животаЗрението. Основа на живота

„Зрението. Основа на живота“ от Иван Неумивакин ни въвежда в света на една от най-деликатните системи в човешкия организъм.

Нови книги в категория „Професионално развитие“

Твоето следващо голямо начало. Как да развиваме добри идеи от нищотоТвоето следващо голямо начало. Как да развиваме добри идеи от нищото

„Твоето следващо голямо начало. Как да развиваме добри идеи от нищото“ от Матю Мокридж е книга, която помага на предприемачите да развият и реализират своите идеи в конкретни бизнес начинания.

Езикът Swift. Програмиране за iOS и OS XЕзикът Swift. Програмиране за iOS и OS X

„Езикът Swift. Програмиране за iOS и OS X“ от Айк Арменович Харазян e пpeднaзнaчeнa зa caмocтoятeлнo изyчaвaнe нa Ѕwіft — нoвият eзиĸ зa пpoгpaмиpaнe зa іОЅ и ОЅ Х. Oпиcaнa e вepcия Ѕwіft 2.0.

PHP 7 & MySQL. Практическо програмиранеPHP 7 & MySQL. Практическо програмиране

В „PHP 7 & MySQL. Практическо програмиране“ от Денис Колисниченко щe нaмepитe мнoжecтвo пpимepи, в ĸoитo пocлeдoвaтeлнo и c пoдpoбни oбяcнeния ca paзглeдaни пoлeзни пpoeĸти oт пpaĸтиĸaтa.

Програмиране с Java SE 8. Основи на езика в примериПрограмиране с Java SE 8. Основи на езика в примери

„Програмиране с Java SE 8“ от Алексей Василев e пpeднaзнaчeнa зa caмocтoятeлнo изyчaвaнe нa Јаvа – eдин oт нaй-пoпyляpнитe и нaй-тъpceни eзици зa пpoгpaмиpaнe.

Практическо програмиране за AndroidПрактическо програмиране за Android

„Практическо програмиране за Android“ от Денис Колисниченко е второ преработено и допълнено издание на книгата, която помага да се усвоят тънкостите на програмирането за операционната система Android.

Уеб дизайн с Adobe Photoshop CCУеб дизайн с Adobe Photoshop CC

„Уеб дизайн с Adobe Photoshop CC“ от Ренат Гайфулин е практически наръчник, в който с примери се обяснява как да се прави дизайн за уебсайтове с помощта на Photoshop.

През очите на хакераПрез очите на хакера

„През очите на хакера“ от Денис Колисниченко е страхотен наръчник за предпазване от недоброжелатели в интернет и зашита на най-често срещаните цели на хакерите като електронната поща, информация в компютъра, електронни подписи, пароли и др.

КреативносттаКреативността

„Креативността“ от Луис Басат, общопризнат за „най-добър рекламист на Испания и Латинска Америка за XX век”, изследва темата към креативността – нейните дефиниции, история, процес, техники и спирачки.

Присъствието. Приемете смело предизвикателстватаПрисъствието. Приемете смело предизвикателствата

„Присъствието. Приемете смело предизвикателствата“ от Ейми Къди е книга, посветена да помогне на хората, които изпитват трудности да се справят с различни предизвикателства.

Милиардерът без милиарди. Как Чък Фийни тайно натрупа богатство и после го дариМилиардерът без милиарди. Как Чък Фийни тайно натрупа богатство и после го дари

„Милиардерът без милиарди“ от Конър О’Клири е история за един от най-големите, но неразказани успехи в търговията на дребно през двайсети век и за впечатляващото дело на един от най-скритите от камерите филантропи на света.

Еврото. Как една обща валута застрашава бъдещето на ЕвропаЕврото. Как една обща валута застрашава бъдещето на Европа

Със своите поуки за последиците от глобализацията в една все по-дълбоко свързана световна икономика „Еврото“ от Джоузеф Стиглиц повдига болезнени, но важни въпроси, от които зависи оцеляването на Европа.

Нови книги в категория „Свободно време“

Монтесори вкъщи. Околен святМонтесори вкъщи. Околен свят

„Монтесори вкъщи. Околен свят“ от Наталия Боброва представя Монтесори упражнения, които помагат за развитието на набюдателност и интерес към околния свят от деца над 3 годишна възраст.

Монтесори вкъщи. МатематикаМонтесори вкъщи. Математика

„Монтесори вкъщи. Математика“ от Наталия Боброва е книга за изучаване на математиката по метода Монтесори, подходяща за деца над 3 годишна възраст.

Монтесори вкъщи. Развитие на речтаМонтесори вкъщи. Развитие на речта

„Монтесори вкъщи. Развитие на речта“ от Наталия Боброва представя упражнения, насочени към четене и писане, граматика и разширяване на речниковия запас на детето.

Книга за родителитеКнига за родителите

„Книга за родителите“ от Антон Макаренко е книга, която предлага полезни отправни точки за активното педагогическо мислене на родителите и тяхната роля в семейството.

Sapiens. Кратка история на човечествотоSapiens. Кратка история на човечеството

„Sapiens. Кратка история на човечеството“ от Ювал Харари е провокативна и интересна книга, която обхваща цялата човешка история до наши дни и показва не само как са се формирали човешките общества, но и дали можем да се променим и наистина да направим нещо, за да променим следващите векове.

Великобритания. ПътеводителВеликобритания. Пътеводител

„Великобритания. Пътеводител“ представя всички най-важни забележителности, както и малко познати места, които си заслужава да се посетят във Великобритания.

Оръжията на Боговете. Как древни извънземни цивилизации почти унищожиха земятаОръжията на Боговете. Как древни извънземни цивилизации почти унищожиха земята

„Оръжията на Боговете“ задава спорни и провокиращи мисълта въпроси. Ник Редфърн предполага, че тайната на атома отдавна е била рагадана и някои древни цивилизации са паднали в собствения си капан.