Новите книги през Април 2017

Новите книги през Април 2017

През Април 2017 добавихме за продажба следните нови книги:

Нови книги в категория „Личностно развитие“


Събуди се и живей!Събуди се и живей!

„Събуди се и живей!“ от Дороти Бранд е класическа книга, която споделя 12 области за промяна в положителна посока, за да се постигне успешен и щастлив живот.

Първи стъпки в китайската медицинаПърви стъпки в китайската медицина

„Първи стъпки в китайската медицина“ от Чън Цихун разкрива основополагащите принципи на китайската медицина, която по своята същност е холистична и същевременно с това – превантивна.

Тяло и зряло поведениеТяло и зряло поведение

„Тяло и зряло поведение“ от Моше Фелденкрайс е основополагащ труд, представящ система за развитие на човека, базирана на движенията, известна като „метод на Фелденкрайс“.

Как работи щастиетоКак работи щастието

„Как работи щастието“ от Андрю Матюс е световен бестселър с над 2 милиона продадени копия, посветен на постигането на щастие в живота.

Егото и защитните механизмиЕгото и защитните механизми

„Егото и защитните механизми“ от Ана Фройд е непреходен труд със съществен пронос към психоаналитичната психология, който обсъжда онези адаптивни стъпки, чрез които болезнените и нежеланите емоционални състояния се държат настрана или стават по-поносими.

Емоционална пластичностЕмоционална пластичност

„Емоционална пластичност“ от д-р Сюзън Дейвид представя нов метод за справяне с емоциите, който ни учи как да се откачим от вредните мисловни модели, да осъзнаем по-добре емоциите си и да живеем в мир с тях.

Можем да сме здравиМожем да сме здрави

„Можем да сме здрави“ от д-р Майкъл Грегър е книга, която представя най-важните открития на автора след като претърсва световната научна литература, посветена на храненето, за най-интересните, революционни и приложими на практика научни изследвания.

Силните храни за мозъкаСилните храни за мозъка

„Силните храни за мозъка“ от д-р Нийл Барнард представя най-полезните храни за мозъка и дава ефикасен план в три стъпки за негова защита и усилване на паметта.

Принципите на успехаПринципите на успеха

„Принципите на успеха“ от Наполеон Хил, Джоузеф Мърфи и Дейл Карнеги разкрива невидимите принципи на успеха, които предопределят дали нашите желания ще станат действителност или не.

Яжте мръсно!Яжте мръсно!

„Яжте мръсно!“ от Джош Акс представя философия за здравословен начин на живот, с който да преборите синдрома на чревната пропускливост – основната причина за множество разпространени болести.

Нови книги в категория „Професионално развитие“


Комплексно мислене за мениджъриКомплексно мислене за мениджъри

„Комплексно мислене за мениджъри“ от Димитър Бакърджиев е книга за новото отношение към управлението на организациите – комплексното мислене, породено обективно от сложността на глобалната икономика и нейното въздействие.

Scratch. Програмиране за децаScratch. Програмиране за деца

„Scratch. Програмиране за деца“ от колектив от Mobisystems е книга, посветена на Scratch (Скрач) – компютърен език, създаден специално за нуждите на образователните институции и обучението на деца.

Етикет за всеки денЕтикет за всеки ден

„Етикет за всеки ден“ от Силке Шнайдер-Флег представя правилата на добрите обноски и маниери в бизнеса, семейството и на обществени места.

WordPress. Бързо ръководствоWordPress. Бързо ръководство

„WordPress. Бързо ръководство“ от Джесика Нюман Бек и Мат Бек е стегнато ръководство, което обяснява най-важните функции на WordPress – най-популярната система за управление на съдържанието (CMS) в света.

C++ на разбираем езикC++ на разбираем език

„C++ на разбираем език“ от Брайън Овърленд е полезен справочник, който представя и изяснява програмния език C++.

Организационно поведение. Науката, реалният свят и виеОрганизационно поведение. Науката, реалният свят и вие

„Организационно поведение. Науката, реалният свят и вие“ от Дебра Нелсън и Джеймс Куик е внушителен съвременен наръчник за всичко най-важно, свързано с поведението на организациите и човешкото поведение на работното място.

Изкуството на управлението. Правилата на владетеляИзкуството на управлението. Правилата на владетеля

„Изкуството на управлението. Правилата на владетеля“ от Чингуа Тан представя принципите на управление на великия владетел и управник Тан Тайдзун.

Високоефективният мениджмънтВисокоефективният мениджмънт

„Високоефективният мениджмънт“ от Андрю Гроув е ценна книга-ръководство за по-успешен мениджмънт от бившия главен изпълнителен директор на Intel.

Феноменът ZARA. Историята на гения зад InditexФеноменът ZARA. Историята на гения зад Inditex

„Феноменът ZARA. Историята на гения зад Inditex“ от Ковадонга О`Шей представя историята на световната марка за облекла Zara и причините, довели до нейния феноменален успех.

Методът VirginМетодът Virgin

„Методът Virgin“ от Ричард Брансън представя уникалната гледна точка на един от най-големите предприемачи в света за бизнеса и за начина, по който да се ръководят хора.

Alibaba. Империята, която Джак Ма изградиAlibaba. Империята, която Джак Ма изгради

„Alibaba. Империята, която Джак Ма изгради“ от Дънкан Кларк представя увлекателен разказ за начина, по който един учител създава една от най-големите компании в света.

Нови книги в категория „Свободно време“


Ултрамаратонецът. Изповедта на среднощния бегачУлтрамаратонецът. Изповедта на среднощния бегач

„Ултрамаратонецът. Изповедта на среднощния бегач“ от Дийн Карнасис представя истинска история с истински супергерой, който притежава невероятни маратонски постижения, отвъд нормалните човешки възможности.

Изкуство и литератураИзкуство и литература

„Изкуство и литература“ от Зигмунд Фройд е сборник със студии от „бащата на психоанализата“, открояващи неговите подходи към изследване на художественото творчество.

Игри с карти For DummiesИгри с карти For Dummies

„Игри с карти For Dummies“ от Бари Ригъл е полезно ръководство за всички най-известни и не толкова известни игри на карти.

Градинарство for DummiesГрадинарство for Dummies

„Градинарство for Dummies“ от Cтивън Фpоуин е книга, която ще ви помогне да опознаете градинарството и да създадете градината на мечтите си с подходящите растения и оборудване.

За живописта. За скулптуратаЗа живописта. За скулптурата

„За живописта. За скулптурата“ от Леон Батиста Алберти включва три трактата на известния ренесансов гений – за живопистта, за елементите на живопистта и за скулптурата.

Наръчник за живота на открито. Умения и съветиНаръчник за живота на открито. Умения и съвети

„Наръчник за живота на открито. Умения и съвети“ от Лаклън Маклейн е своеобразно ръководство на съвременния авантюрист, което дава съвети за всички ситуации, в които може да се попадне на открито в природата.

Ефектът ЛуциферЕфектът Луцифер

„Ефектът Луцифер“ от Филип Зимбардо обобщава повече от 30 години изследвания върху факторите, които карат добри хора да стават слуги на злото.

Най-важното за възпитанието според Монтесори, Корчак, Макаренко, Ериксон, ВиготскиНай-важното за възпитанието според Монтесори, Корчак, Макаренко, Ериксон, Виготски

„Най-важното за възпитанието според Монтесори, Корчак, Макаренко, Ериксон, Виготски“ от Нели Аникеева представя основните и най-важни идеи на известни експерти по детско възпитание, които да са компас и конкретна помощ на родителите.

Тайната на детствотоТайната на детството

„Тайната на детството“ от Мария Монтесори обяснява метода „Монтесори“, който авторката открива в резултат на наблюденията си върху децата.

Най-голямата грешка на АйнщайнНай-голямата грешка на Айнщайн

„Най-голямата грешка на Айнщайн“ от Дейвид Боданис е биографична книга, която проследява живота на прочутия физик и неговите приноси за съвременната физика и Вселената като цяло.