Нашата история

Нашата история има два периода – периодът на онлайн книжарница NovaVizia.net и периодът на нейния наследник – настоящата онлайн книжарница UmniKnigi.com.

Нека обясним.

1. Периодът на NovaVizia.net

Всичко започна на 3 Май 2010г., когато своята дейност стартира онлайн книжарницата NovaVizia.net. В самото начало сайтът ни предлагаше едва четиридесетина заглавия, тематично фокусирани най-вече в областта на управлението, маркетинга, продажбите, както и някои чисто професионални умения. Неслучайно и мотото на NovaVizia.net, което бяхме избрали бе „Книги за бизнес лидери“.

NovaVizia.net бе основана от нас – Татяна и Тодор.

Татяна Христова и Тодор Христов
Татяна и Тодор. На снимката няма книги, тъй като е от Операта. Обичаме и музиката, освен книгите.

Освен, че сме в пряка родствена връзка (майка и син), ние сме и колеги в „Сита Мениджмънт Консулт“ ООД и провеждаме бизнес обучения. Клиенти на обученията ни са сериозни фирми от цялата страна, които обикновено са сред лидерите в своите браншове и пазари. Двамата сме създатели и на популярния бизнес сайт NovaVizia.com. Може спокойно да се каже, че управляваме семеен бизнес, в който цари разбирателство и силна степен на доверие помежду ни.

В периода 2010-2015г. книжарница NovaVizia.net изгради сериозна клиентска база, най-вече от делови хора от цялата страна. Ежемесечно увеличавахме асортимента на предлаганите книги (към 2015г. той надмина 1400 заглавия) и непрекъснато добавяхме нови и нови авторски ревюта, в т.ч. и видео ревюта. Съумяхме да предложим атрактивна комбинация от плюсове и ползи за нашите клиенти, които през годините набъбнаха до над 6000 – физически лица и фирми. С оглед на много тясната ни специализация, това съвсем не е лоша цифра.

Всичко вървеше добре цели пет години, когато един ден в главите ни възникна идеята да променим всичко. 🙂

2. Периодът на UmniKnigi.com

Идеята за ново име на онлайн книжарница се роди най-вече поради факта, че през годините на работа по NovaVizia.net евоюлира нашият собствен вкус към литературата. Бяхме започнали като бизнес интернет книжарница, но през последните 2-3 години всъщност добавяхме (а и четяхме, както и продавахме) все повече и повече книги за личностно развитие – за успех, щастие, самопомощ, хранене, здраве, духовност, общуване, семейство, деца… Тези книги все повече ни привличаха.

Ето как акцентът на първоначалната ни идея малко или много се измести. От книги само за професионално развитие на практика бяхме започнали да предлагаме книги за професионално и за личностно развитие.

Това ни провокира да помислим за промяна, за ребрандиране, което по-точно да отразява какво правим. Роди се ново име – UmniKnigi.com. И ново мото – „Книжарница за умни хора“. Всъщност, вярваме в това мото, защото само умни хора биха посегнали към някое от заглавията, които популяризираме.

Освен името, променихме дизайна си, софтуера си, структурата на тематичните ни категории. Запазихме обаче желанието си да сме проактивни, да сме новатори и да предлагаме най-добрата комбинация от информация, асортимент, цени, обслужване и всички най-важни търговски условия (доставка, гаранция за удовлетвореност и др.), които правят една онлайн книжарница предпочитана.

Запазихме и сътрудничеството си с двама важни за нас партньори – „Буктрейдинг“ ЕООД и „Европът-2000“ АД.

Логистиката ни и занапред ще се извършва чрез активното партньорство с „Буктрейдинг“ – един от най-утвърдени търговци на книги на едро и дребно в България. Благодарение на тази фирма имаме достъп до огромно разнообразие от заглавия и се радваме на сериозно отношение и професионализъм от тяхна страна.

Нашите партньори от "Буктрейдинг"
Нашите колеги от „Буктрейдинг“ – Макс, Краси и Петя (която вече не работи във фирмата). Най-вдясно на снимката е Тодор, но най-малко с 10кг. по-пълен, отколкото в момента.

Постоянство и отговорно отношение показва и куриерска фирма „Европът“, благодарение на която нашите пратки достигат до клиентите ни. И занапред ще разчитаме на „Европът“ за нашите доставки.

Промените неизбежно ще се отразят и на клиентелата ни, която вероятно ще стане малко по-разнородна и по-пъстра от преди. Надяваме се, че повечето наши клиенти ще оценят положително развитието ни и ще останат с нас и занапред.

Хубавото е, че с UmniKnigi.com вместо само за деловите хора в България, занапред ще сме от полза за умните хора в България.

Вярваме, че това е за добро.

Стартираме официално UmniKnigi.com на 12 Октомври 2015г.

Разгледай книгите!