Нашата история

Татяна Христова и Тодор Христов
Татяна и Тодор. Снимката е от Операта. Обичаме и музиката, освен книгите.

Приветстваме те в UmniKnigi.com – онлайн книжарница за умни хора! Ако си проактивен човек, който иска да се самообразова и развива, на правилно място си.

Ние сме Татяна и Тодор. От 2010 г. популяризираме и продаваме качествена литература за професионално и личностно развитие. Четем подобни книги далеч, далеч преди това.

Кои сме ние и какво правим?

Освен, че сме в пряка родствена връзка (майка и син), ние сме и колеги в „Сита Мениджмънт Консулт“ ООД и провеждаме бизнес обучения. Клиенти на обученията ни са сериозни фирми от цялата страна, които обикновено са сред лидерите в своите браншове и пазари. Двамата сме създатели и на популярния образователен сайт NovaVizia.com, а така също и на сайта за онлайн курсове ZlatniPravila.com. Може спокойно да се каже, че управляваме малък семеен бизнес, в който цари разбирателство и силна степен на доверие помежду ни.

Как възникна Умни Книги?

Стартирахме дейността на книжарницата на 3 Май 2010 г., тогава под друго име – NovaVizia.net. В самото начало сайтът ни предлагаше едва четиридесетина заглавия, тематично фокусирани най-вече в областта на управлението, маркетинга, продажбите, както и някои чисто професионални умения.

В периода 2010-2015 г. книжарницата изгради сериозна клиентска база, най-вече от делови хора от цялата страна. Ежемесечно увеличавахме асортимента на предлаганите книги и непрекъснато добавяхме нови и нови авторски ревюта, в т.ч. и видео ревюта. Съумяхме да предложим атрактивна комбинация от плюсове и ползи за нашите клиенти, които през годините набъбнаха до над 6000 – физически лица и фирми.

В края на 2015 г. променихме името на сайта ни и оттогава то е UmniKnigi.com. Идеята за ново име се роди най-вече поради факта, че през годините евоюлира нашият собствен вкус към литературата. Бяхме започнали като бизнес интернет книжарница, но през последните няколко години всъщност добавяхме (а и четяхме, както и продавахме) все повече и повече книги за личностно развитие – за успех, щастие, самопомощ, хранене, здраве, духовност, общуване, семейство, деца… Тези книги все повече ни привличаха.

Това ни провокира да помислим за промяна, за ребрандиране, което по-точно да отразява какво правим. Роди се ново име, а с него и ново мото – „Книжарница за умни хора“. Всъщност, силно вярваме в това мото, защото само умни хора биха посегнали към някои от заглавията, които популяризираме.

Кои са основните тематични категории на Умни Книги?

Книгите, които продаваме са в три основни тематични категории.

Как да следиш новините около Умни Книги?

Най-добрият начин да си в течение и никога да не пропускаш най-новите книги, ревюта, класации и промоции в Умни Книги е да се абонираш за нашия имейл бюлетин. В момента над 2600 души са негови абонати. Абонирай се за имейл бюлетина ни още сега!

Благодарим ти!

Надяваме се, че в лицето на нашия сайт ще намериш полезен помощник в една или друга област на твоето професионално и личностно развитие.

Ако имаш някакви въпроси, свързани с нашия сайт или дейност – свържи се с нас.

Благодарим ти за вниманието,

Татяна и Тодор