Публикувано на

Най-добрите книги за професионално развитие 2016

Най-добрите книги за професионално развитие 2016

„Най-добрите книги за професионално развитие“ е класация, в която публикуваме нашите лични предпочитания за книги за бизнес и професионално развитие, издадени за първи път на български език през съответната година.

В класацията са включени книги, от които сме били повлияни по някакъв начин и ги оценяваме като значими и силно препоръчителни за българските собственици на фирми, мениджъри и служители.

Най-добрите книги за професионално развитие за 2016г.

Твоето следващо голямо начало. Как да развиваме добри идеи от нищото1. Твоето следващо голямо начало. Как да развиваме добри идеи от нищото

„Твоето следващо голямо начало. Как да развиваме добри идеи от нищото“ от Матю Мокридж е страхотна книга-справочник по предприемачество с 60 емблематични стъпки за откриване на интересни нови възможности, иновативни решения и шанс за ново успешно начало.

От нула до едно. Размисли върху стартъпите или как да изградим бъдещето2. От нула до едно. Размисли върху стартъпите или как да изградим бъдещето

„От нула до едно. Размисли върху стартъпите или как да изградим бъдещето“ от Питър Тийл е книга за предприемачите, която дава свежи и нови идеи как да се създава повече стойност и да се изгради преуспяваща компания.

Говори като на TED. 9 тайни от водещи умове в света как да говорите пред публика3. Говори като на TED. 9 тайни от водещи умове в света как да говорите пред публика

„Говори като на TED. 9 тайни от водещи умове в света как да говорите пред публика“ от Кармайн Гало е книга за увереното и авторитетно говорене.

Милионерът, който се пробуди за духовното4. Милионерът, който се пробуди за духовното

„Милионерът, който се пробуди за духовното“ от Джо Витале е книга за мотивацията да създаваме и следваме мисия, която служи на колективното човечество.

Корпоративна култура. Основното стратегическо предимство5. Корпоративна култура. Основното стратегическо предимство

„Корпоративна култура. Основното стратегическо предимство“ от Ерик Фламхолц и Ивон Рандъл е съвременно ръководство за управление на корпоративната култура на компанията.

Гарантираната продажба. Как да продадем всичко на всеки6. Гарантираната продажба. Как да продадем всичко на всеки

„Гарантираната продажба. Как да продадем всичко на всеки“ от Фредрик Еклунд е книга за продажбите, написана от един от най-успешните брокери на недвижими имоти в Ню Йорк.

Изкуството на победата. Автобиография на създателя на Nike7. Изкуството на победата. Автобиография на създателя на Nike

„Изкуството на победата. Автобиография на създателя на Nike“ е автобиография на самия Фил Найт – създател на най-голямата компания за спортни стоки в света.

Законите на Лимбек. 111 закона за топ търговци8. Законите на Лимбек. 111 закона за топ търговци

„Законите на Лимбек. 111 закона за топ търговци“ от Мартин Лимбек е книга с кратки практически уроци за всеки важен аспект от работата на успешния продавач – от търсенето на нови клиенти до затварянето на продажбите.

Да обърнем курса! Истинска история за превръщане на подчинени в ръководители9. Да обърнем курса! Истинска история за превръщане на подчинени в ръководители

„Да обърнем курса! Истинска история за превръщане на подчинени в ръководители“ от Дейвид Маркет е книга, посветена на управлението чрез създаване на сътрудници-лидери а не сътрудници-подчинени.

Илън Мъск. PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще10. Илън Мъск. PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще

„Илън Мъск. PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще“ от Ашли Ванс е официална биография на предприемача и визионер Илън Мъск, написана с неговото специално съдействие.

Как дa paбoтим зa шeф Идиoт. Да оцелеем и преуспеем без да убием шефа11. Как дa paбoтим зa шeф Идиoт. Да оцелеем и преуспеем, без да убием шефа

„Как дa paбoтим зa шeф Идиoт. Да оцелеем и преуспеем, без да убием шефа“ от Джон Хувър е книга-наръчник с ценни насоки за справяне с шефове, които по различни причини не са подходящи за позицията, която заемат.

Огилви за рекламата12. Огилви за рекламата

„Огилви за рекламата“ от Дейвид Огилви представя свеж, на моменти комичен поглед зад кулисите на рекламната индустрия, изградила своя бляскав образ включително с нескопосано надлъгване и манипулиране на предпочитанията на своята аудитория.

Пред-убеждаването. Скритите механизми на ефикасното влия13. Пред-убеждаването. Скритите механизми на ефикасното влияние

„Пред-убеждаването. Скритите механизми на ефикасното влияние“ от Робърт Чалдини предлага задълбочен експертен поглед върху скритите механизми за убеждаване и влияние върху околните.

Джеф Безос и векът на Амазон14. Джеф Безос и векът на Амазон

„Джеф Безос и векът на Амазон“ от Брад Стоун представя историята на основателя на най-големия онлайн магазин в света Amazon.com и как той съумява да претвори идеята си в реалност.

Креативността15. Креативността

„Креативността“ от Луис Басат, общопризнат за „най-добър рекламист на Испания и Латинска Америка за XX век”, изследва темата към креативността – нейните дефиниции, история, процес, техники и спирачки.

Луд гений. Манифест за предприемачи16. Луд гений. Манифест за предприемачи

„Луд гений. Манифест за предприемачи“ от Ранди Гейдж е книга, посветена на предприемачеството и нестандартния начин на мислене, който може да доведе до крупен пробив в бизнеса.

Присъствието. Приемете смело предизвикателствата17. Присъствието. Приемете смело предизвикателствата

„Присъствието. Приемете смело предизвикателствата“ от Ейми Къди е книга, посветена да помогне на хората, които изпитват трудности да се справят с различни предизвикателства.

Това не се преподава в университета. Наръчник за кариерно развитие18. Това не се преподава в университета. Наръчник за кариерно развитие

„Това не се преподава в университета. Наръчник за кариерно развитие“ от Александра Левит е полезен наръчник за кариерно развитие на млади хора – мениджъри и служители.

Засияй. Как да оцелеем и да преуспеем в работата19. Засияй. Как да оцелеем и да преуспеем в работата

„Засияй. Как да оцелеем и да преуспеем в работата“ от Крис Барез-Браун е книга с прости и практични идеи за превръщане на работата, която работим в невероятно преживяване и вдъхновение.

200 отговора, за да успеем за интервю за работа20. 200 отговора, за да успеем за интервю за работа

„200 отговора, за да успеем за интервю за работа“ от Жан Мишел Ази и Франсоа Каби е малка, интересна, практична и много полезна книга с подходящите отговори на двеста въпроса, които обикновено се задават на интервю за работа и гарантират успех.