Публикувано на

Най-добрите книги за професионално развитие 2015

Най-добрите книги за професионално развитие 2015

„Най-добрите книги за професионално развитие“ е класация, в която публикуваме нашите лични предпочитания за книги за бизнес и професионално развитие, издадени за първи път на български език през съответната година. Това са книги, които сме чели, били сме повлияни по някакъв начин от тях и ги оценяваме като значими и силно препоръчителни за българските собственици на фирми, мениджъри и служители.

Най-добрите книги за професионално развитие 2015

Like a virgin. Тайни за бизнеса, които не се преподават в училище1. Like a virgin. Тайни за бизнеса, които не се преподават в училище

Завладяваща и достъпна, „Like a virgin. Тайни за бизнеса, които не се преподават в училище“ от Ричард Брансън е книга за всеки предприемач, пълна със съвети, интересни резултати от проучвания и автобиографични бележки, които грабват от първата страница.

Новите правила. Разкрития от Google, които ще променят начина ви на живот и работа2. Новите правила. Разкрития от Google, които ще променят начина ви на живот и работа

„Новите правила. Разкрития от Google, които ще променят начина ви на живот и работа“ от Ласло Бок е книга за начина, по който работи компанията Google.

Произведено в Япония3. Произведено в Япония

„Произведено в Япония“ от основателя на Sony Акио Морита е увлекателна книга, която описва възхода на японския технологичен гигант, управленските принципи, които са подпомогнали успеха на фирмата, както и дилемите и предизвикателствата по пътя към глобалната бизнес сцена.

Маркетингови ходове4. Маркетингови ходове

„Маркетингови ходове“ от Филип Котлър, Дипак Джайн и Сувит Месинси е книга за новия тип маркетинг, който се налага през последните години – маркетинг от „холистичен“ тип.

Lean мислене. Как да печелим повече с по-малко усилия5. Lean мислене. Как да печелим повече с по-малко усилия

В книгата „Lean мислене. Как да печелим повече с по-малко усилия“ Джеймс Уомак и Даниел Джоунс очертават основните принципи на „Lean“ компаниите, т.е. на „стройните“ компании с оптимизирани процеси за производство.

Доверието върши работа!6. Доверието върши работа! Четири ключа към изграждане на трайни взаимоотношения

В “Доверието върши работа″ Кен Бланчард използва притча, като я наслагва върху ситуации от реалния живот, за да ни покаже как да се държим, ако желаем да се разбираме по-добре с околните.

Продажби в реалния свят7. Продажби в реалния свят

„Продажби в реалния свят“ от Саймън Хезълдейн е книга за продажбите, която предлага практичен подход към потенциалните нови клиенти и тяхното превръщане в реални клиенти.

Бизнес на високи токчета. Истинското лице на модния свят8. Бизнес на високи токчета. Истинското лице на модния свят

„Бизнес на високи токчета. Истинското лице на модния свят“ е автобиографична книга от Тамара Мелън, основателка на компанията за луксозни обувки „Jimmy Choo“.

Една успешна идея е достатъчна9. Една успешна идея е достатъчна

Cбopникът „Eднa ycпeшнa идeя e дocтaтъчнa” пoд peдaкциятa нa cпиcaниe „Фopбc” cъбиpa в ceбe cи шecтнaйceт иcтopии нa бeзпpeцeдeнтeн ycпex в cвeтa нa тexнoлoгичнитe инoвaции.

Самоучител на успешната жена10. Самоучител на успешната жена

„Самоучител на успешната жена“ от Корнелия Топф е посветена на жените и на техния успех.