Публикувано на

Най-добрите книги за личностно развитие за 2016

Най-добрите книги за личностно развитие за 2016г.

„Най-добрите книги за личностно развитие“ е класация, в която публикуваме нашите лични предпочитания за книги за личностно развитие, издадени за първи път на български език през съответната година.

В класацията са включени книги, от които сме били повлияни по някакъв начин и ги оценяваме като значими и препоръчителни за хората, които се вълнуват от теми като щастие и успех, здраве и хранене, самопознание и самопомощ, философия, религия и духовност, ню ейдж и езотерика.

Най-добрите книги за личностно развитие за 2016г.

Поток. Психология на оптималното преживяване1. Поток. Психология на оптималното преживяване

„Поток. Психология на оптималното преживяване“ от Михай Чиксентмихай е световноизвестна книга, издадена за пръв път през 1990г., която предлага теорията, че хората са най-щастливи, когато са в състояние на „поток“ – състояние на пълна концентрация и потапяне в някакво занимание.

Виното на мъдростта. Животът, поезията и философията на Омар Хайям2. Виното на мъдростта. Животът, поезията и философията на Омар Хайям

„Виното на мъдростта. Животът, поезията и философията на Омар Хайям“ от Мехди Аминразави е книга, посветена на изключителния живот, поезия, философски и научни трудове на Омар Хайям – ирански философ, поет, математик, астроном (1048–1131г.)

Как да постигнем успех чрез позитивна психическа нагласа3. Как да постигнем успех чрез позитивна психическа нагласа

„Как да постигнем успех чрез позитивна психическа нагласа“ от Наполеон Хил и Клемънт Стоун е книга за самопомощ чрез позитивна нагласа в случаите, когато имаме нужда от успешна промяна на живота ни към по-добро.

Мисли и забогатявай за жени4. Мисли и забогатявай за жени

„Мисли и забогатявай за жени“ от Шарън Лехтър е полезна и мотивираща книга за жените, които разчитат на собствените си сили, енергия, познания и увереност по пътя на успеха в личния, професионалния и обществения живот.

Царството. Небесното царство през погледа на агностика5. Царството. Небесното царство през погледа на агностика

„Царството. Небесното царство през погледа на агностика“ от Еманюел Карер е книга за „историята“ на възникване и развитие на представите ни за Исус. Това е уникална по характер, по съдържание и по жанр книга.

Героят в теб. Шест архетипа, с които живеем6. Героят в теб. Шест архетипа, с които живеем

„Героят в теб. Шест архетипа, с които живеем“ от Каръл Пирсън е книга, която представя шест героични архетипа, благодарение на които всеки от нас може да разбере кой е, как живее живота си и как би желал да се развие и промени.

Духовни решения. Отговори на трудните въпроси на живота7. Духовни решения. Отговори на трудните въпроси на живота

„Духовни решения. Отговори на трудните въпроси на живота“ от Дипак Чопра отговаря на някои от най-често срещаните въпроси за справяне с трудностите и постигане на щастие в живота, които популярният автор е получавал от свои читатели и последователи през годините.

Кодът на младостта. Как да изглеждате и да се чувствате с години по-млади без диети и усилия8. Кодът на младостта. Как да изглеждате и да се чувствате с години по-млади без диети и усилия

„Кодът на младостта. Как да изглеждате и да се чувствате с години по-млади без диети и усилия“ от Мерилин Дайъмънд и Доналд Шнел е книга, за поддържане на младостта чрез правилно хранене, физическа активност и хранителни добавки и отношение към живота.

Трансцендентална медитация. Най-важното от учението на Махариши Махеш Йоги9. Трансцендентална медитация. Най-важното от учението на Махариши Махеш Йоги

„Трансцендентална медитация. Най-важното от учението на Махариши Махеш Йоги“ от Джак Форем е книга, посветена на учението по трансцедентална медитация на Махариши Махеш Йоги.

Човекът в търсене на висш смисъл10. Човекът в търсене на висш смисъл

„Човекът в търсене на висш смисъл“ от Виктор Франкъл е сборник от есета, който се явява своеобразно продължение и надгражда известната първа книга „Човекът в търсене на смисъл“ на автора.

100 начина да промениш живота си11. 100 начина да промениш живота си

„100 начина да промениш живота си“ от Лариса Парфентиева е ръководство за излизане от различни задънени житейски ситуации, за себереализация и изграждане на живот пълен със смисъл и щастие.

Дълголетието12. Дълголетието

„Дълголетието“ от Лидия Ковачева е книга, която показва как чрез целеустременост, самоконтрол и постоянство можем да живеем според изискванията на природата, за да се радваме на дълголетие и добро здраве.

5-те неща, които не можем да променим13. 5-те неща, които не можем да променим

„5-те неща, които не можем да променим“ от Дейвид Ричо е книга за пет жизнени дадености, които не можем да променяме, но е възможно да ги приемем и да кажем „да“ на живота такъв, какъвто е.

Безграничната сила на ума. Как функционира нашият разум14. Безграничната сила на ума. Как функционира нашият разум

„Безграничната сила на ума. Как функционира нашият разум“ от Лауро Тревизан е книга, която разкрива силата на човешкия ум за здравето, любовта, успеха, просперитета и щастието на всеки.

Шуслерови соли и хранене според биоритмите15. Шуслерови соли и хранене според биоритмите

„Шуслерови соли и хранене според биоритмите“ от Графиня Ангелика Волфскийл фон Райхенберг представя цялостен поглед върху балансираното здравословно хранене от първия до последния ден на живота при спазване на природните биоритми.

Квантовият преход с Петър Дънов16. Квантовият преход с Петър Дънов

„Квантовият преход с Петър Дънов“ от Милка Кралева е сборник с най-съществените мисли и послания на великия духовен учител Петър Дънов, който продължава да оказва силно влияние върху хората по цял свят.

Икигай. Тайните на Япония за дълъг и щастлив живот17. Икигай. Тайните на Япония за дълъг и щастлив живот

„Икигай. Тайните на Япония за дълъг и щастлив живот“ от Ектор Гарсия и Франсеск Миралес е книга, посветена на тайните на японското дълголетие.

Размерът има значение (размерът на талията)18. Размерът има значение (размерът на талията)

„Размерът има значение (размерът на талията)“ от Александра Иванова представя начин за отслабване на жените без изтощителни диети и лекарства, позовавайки се на личния опит на авторката, която отслабва с 42кг. за 9 месеца.

Съдбовник. Енергийна специфика на всеки ден от годината19. Съдбовник. Енергийна специфика на всеки ден от годината

„Съдбовник Енергийна специфика на всеки ден от годината“ от Елена Геракова и Емил Киров е наръчник, който съчетава религиозни и езотерични учения, за да представи идеята как Космосът влияе на съдбата и кои са ежедневните действия и съпътстващи елементи, подходящи за всеки ден от годината.

Големите пет. Как да живеем по-дълго и здравословно20. Големите пет. Как да живеем по-дълго и здравословно

В „Големите пет. Как да живеем по-дълго и здравословно” Санджив Чопра и Дейвид Фишър разкриват пет прости неща, които влияят положително както на здравето, така и на продължителността на живот: кафе, витамин D, физическа активност, медитация и ядки.