Най-добрите книги за личностно развитие 2019

Най-добрите книги за личностно развитие 2019

„Най-добрите книги за личностно развитие“ е традиционна класация на Умни Книги, в която публикуваме нашите лични предпочитания за книги за личностно развитие, издадени за първи път на български език през съответната година.

В класацията са включени книги, от които сме били повлияни по някакъв начин и ги оценяваме като значими и препоръчителни за хората, които се вълнуват от теми като щастие и успех, здраве и хранене, самопознание и самопомощ, философия, религия и духовност, ню ейдж и езотерика.

Най-добрите книги за личностно развитие за 2019

Събудете великана в себе си1. Събудете великана в себе си

„Събудете великана в себе си“ от Антъни Робинс е книга с идеи и стратегии да променим менталната, емоционалната и физическа съдба със собствени сили, за да живеем пълноценен живот.

Атомни навици2. Атомни навици

„Атомни навици“ на Джеймс Клиър е книга за изграждане на добри навици и избавяне от лошите.

12 правила за живота3. 12 правила за живота

„12 правила за живота“ от Джордан Питърсън е невероятно мъдра, поучителна и дълбоко хуманна книга с 12 правила за смислен живот, в който има много по-малко хаос, страдания и нещастия.

Твоето его е врагът4. Твоето его е врагът

„Твоето его е врагът“ на Райън Холидей е чудесна книга за вредите от човешкото его и възможностите да го управляваме.

Свръхестественият човек5. Свръхестественият човек

„Свръхестественият човек“ от Джо Диспенза е книга, която разкрива как развивайки вътрешния потенциал, ние можем да постигнем необикновени неща.

Емоционална интелигентност 2.06. Емоционална интелигентност 2.0

„Емоционална интелигентност 2.0“ на Травис Брадбери и Джийн Грийвс е много полезна и практична книга за всички, които искат да повишат своята емоционална интелигентност.

Истинската храна. Какво, по дяволите, трябва да ядем7. Истинската храна. Какво, по дяволите, трябва да ядем

„Истинската храна. Какво по дяволите трябва да ядем“ от д-р Марк Хаймън е актуална, интересна и полезна книга за качествената и пълноценна храна на съвременните хора.

Малка книга за икигай8. Малка книга за икигай

„Малка книга за икигай“ от Кен Моги представя японската мъдрост за здрав, съзидателен и щастлив живот.

Peace Food. Миротворна храна9. Peace Food. Миротворна храна

„Peace Food. Миротворна храна“ от Рюдигер Далке и Доротея Ноймайер е книга за здравословното хранене, основано най-новите проучвания за духовното измерение на храната и храненето.

#Уверена10. #Уверена

„#Уверена“ от Кати Кей и Клеър Шипман е книга за изграждане на увереност в личността и поведението на младите момичета.

Аюрведа. Практическо ръководство за отлично здраве, тонус и изцеление11. Аюрведа. Практическо ръководство

„Аюрведа. Практическо ръководство“ от Гийта Вара разкрива холистичен подход към здравето, който може да бъде адаптиран към индивидуалните потребности на всеки човек с помощта на аюрведа.

Помощ! Дванайсет книги за самопомощ, събрани в една12. Помощ! Дванайсет книги за самопомощ, събрани в една

„Помощ! Дванайсет книги за самопомощ, събрани в една“ от Мариан Пауър е уникална книга как да превъзмогнем себе си – своето чувство и отношение към нас самите и към другите, а така също и своето поведение, за да постигаме най-доброто и да живеем пълноценен живот.

Да заложиш своята кожа13. Да заложиш своята кожа

„Да заложиш своята кожа“ от Насим Талеб e есе с практически дискусии, философски притчи и аналитични коментари, която обединява четири големи теми: несигурността и надеждността на човешкото знание; симетрията в човешкия живот, изразена в честност, справедливост, отговорност, реципрочност; споделянето на информация при взаимни действия; рационалността в сложните системи.

Изгубени връзки. Истинските причини за депресията и как да се избавим от нея14. Изгубени връзки. Истинските причини за депресията и как да се избавим от нея

„Изгубени връзки. Истинските причини за депресията и как да се избавим от нея“ от Йохан Хари разглежда депресията и тревожните състояния, като се основава на интервюта на автора с най-влиятелните учени в тази област и пациенти, които са се справили успешно благодарение на определени нагласи, които са изграждали търпеливо и безотказно, без прием на медикаменти.

Източникът15. Източникът

„Източникът“ от д-р Тара Суорт е книга-ръководство как с помощта на ума можем да променим живота си към по-добро.

Щастието на нощното шкафче16. Щастието на нощното шкафче

„Щастието на нощното шкафче“ от Алберто Симоне говори за едно възможно и трайно щастие – една предпоставка за повече свобода и емоционална стабилност, за вътрешен мир и за пълно взаимопроникване с Вселената, на която принадлежим.

Третата врата или необичайният път към успеха17. Третата врата или необичайният път към успеха

„Третата врата или необичайният път към успеха“ от Алекс Бананян е книга, която разкрива възможностите, които можем да използваме по своя необичаен път към успеха, както са правели успелите хора.

Урок по музика. Духовно израстване чрез музиката18. Урок по музика. Духовно израстване чрез музиката

„Урок по музика. Духовно израстване чрез музиката“ от Виктор Утън е необикновен роман, разкриващ историята на начинаещ млад музикант, който не само иска музиката да е неговият живот, но и животът му да е прекрасен.

Трите въпроса. Как да открием и овладеем вътрешната си сила19. Трите въпроса. Как да открием и овладеем вътрешната си сила

„Трите въпроса. Как да открием и овладеем вътрешната си сила“ от Дон Мигел Руис и Барбара Емрис е мъдра книга за хора, които искат да разберат истината за себе си, за живота, такъв какъвто е и да покажат най-доброто, на което са способни.

Плажът на мечтите20. Плажът на мечтите

„Плажът на мечтите“ от Серхио Бамбарен е чудесна книга-роман за нещата в живота, които носят радост и щастие, както и за личния избор в търсене на път към тях.