Публикувано на

Най-добрите книги за личностно развитие 2017

Най-добрите книги за личностно развитие 2017

„Най-добрите книги за личностно развитие“ е традиционна класация на Умни Книги, в която публикуваме нашите лични предпочитания за книги за личностно развитие, издадени за първи път на български език през съответната година.

В класацията са включени книги, от които сме били повлияни по някакъв начин и ги оценяваме като значими и препоръчителни за хората, които се вълнуват от теми като щастие и успех, здраве и хранене, самопознание и самопомощ, философия, религия и духовност, ню ейдж и езотерика.

Най-добрите книги за личностно развитие за 2017

Сексът. Пътeвoдитeл в тaйнитe нa любoвтa1. Сексът. Пътeвoдитeл в тaйнитe нa любoвтa

„Сексът. Пътeвoдитeл в тaйнитe нa любoвтa“ от Джуди Бастира и Ниша Лакроа е изключително полезна книга за вечно актуалната тема за сексуалния живот в любовта.

15-те безценни закона за израстването2. 15-те безценни закона за израстването

„15-те безценни закона за израстването“ от Джон Максуел разкрива 15 принципа за развитие на личния потенциал, които очертават пътя на нещо много специално – израстването.

Гладът – приятел и лекарство3. Гладът – приятел и лекарство

„Гладът – приятел и лекарство“ от Лидия Ковачева представя известната лечебна система за гладолечение на авторката – омекотена форма на гладуване с плодово-чаен разтоварителен режим.

Човекът е своето плацебо. Важната роля на ума, която не винаги осъзнаваме4. Човекът е своето плацебо. Важната роля на ума, която не винаги осъзнаваме

„Човекът е своето плацебо“ с подзаглавие „Важната роля на ума, която невинаги осъзнаваме“ от Джо Диспенза е книга за самоизлекуването благодарение на превръщането на мислите ни в емоции и убеждения, физиологически и биологически процеси.

Принципите на успеха5. Принципите на успеха

„Принципите на успеха“ от Наполеон Хил, Джоузеф Мърфи и Дейл Карнеги е книга-сборник с принципи за постигане на успех в различни житейски ситуации.

Личностни тестове. Оценете личността си: емоции, умения, силни и слаби страни6. Личностни тестове. Оценете личността си: емоции, умения, силни и слаби страни

„Личностни тестове. Оценете личността си: емоции, умения, силни и слаби страни“ от Робърт Алън е чудесен сборник с психометрични тестове за оценка и самооценка на личността с приложение в различни професионални и житейски ситуации.

Сократ, Иисус и Буда7. Сократ, Иисус и Буда

„Сократ, Иисус и Буда“ от Фредерик Льоноар е книга, посветена на ученията на трима от най-великите духовни учители в историята на човечеството – Сократ, Иисус и Буда.

4-те страни на медала. Как да намерим вътрешния си център8. 4-те страни на медала. Как да намерим вътрешния си център

„4-те страни на медала. Как да намерим вътрешния си център“ от Рюдигер Далке и Кристоф Хорник е книга с ценни практически насоки за разрешаване на стресови и конфликтни ситуации и придобиване на повече свобода в личния и професионалния живот.

Краят на болестите9. Краят на болестите

„Краят на болестите“ от д-р Дейвид Ейгъс е книга, която предизвиква общоприетите схващания и концепции за здравето и предлага нови методи за увеличаване на енергията, жизнеността и продължителността на живота ни.

Отговорът. Как да вземете съдбата си в ръце и да се превърнете в човека, който искате да бъдете10. Отговорът. Как да вземете съдбата си в ръце и да се превърнете в човека, който искате да бъдете

„Отговорът. Как да вземете съдбата си в ръце и да се превърнете в човека, който искате да бъдете“ от Алън Пийз и Барбара Пийз е книга за това как да открием това, което искаме от живота, и да го накараме да се случи.

Ти не си твоят мозък11. Ти не си твоят мозък

„Ти не си твоят мозък“ от Джефри Шуорц и Ребека Гладинг е книга за потенциала на нашия ум да променя фалшивите негативни мисли, импулси, убеждения и вредни навици.

Красота от природата12. Красота от природата

„Красота от природата“ от Бриджит Марс е книга жените и мъжете, които търсят здраве и красота от природата с помощта на аромотерапия, етерични масла, билки, масаж, хранене.

Ултра здравето13. Ултра здравето

„Ултра здравето“ от Рич Рол представя вдъxнoвявaщaтa иcтopия на чoвeĸ, ĸoйтo зa бpoeни гoдини ce тpaнcфopмиpa oт пoнaтeжaл aдвoĸaт нa cpeднa възpacт в eдин oт нaй-издpъжливитe aтлeти в cвeтa.

Събуди се и живей!14. Събуди се и живей!

„Събуди се и живей!“ от Дороти Бранд е класическа книга, която споделя 12 практики за постигане на желания и успешен и щастлив живот.

Пълно изцеление. Живот без зърнени храни15. Пълно изцеление. Живот без зърнени храни

„Пълно изцеление. Живот без зърнени храни“ от Уилям Дейвис е книга със специализирана информация относно вредите от употребата на зърнени храни и конкретен план с последователни стъпки за живот без тях.

Сънища. Тайните на подсъзнанието16. Сънища. Тайните на подсъзнанието

„Сънища. Тайните на подсъзнанието“ от Роуз Инсера е пълно ръководство, обясняващо всички аспекти на сънуването, което помага да се тълкуват и дори отключат сънищата, за да се използват за подобряване на живота.

Древните философи. Древно ръководство за модерен живот17. Древните философи. Древно ръководство за модерен живот

„Древните философи. Древно ръководство за модерен живот“ от Марк Върнън е блестяща малка книга с разсъжденията на автора за древните философски учения на философи от Гърция и Рим.

Смелостта да твориш18. Смелостта да твориш

„Смелостта да твориш“ от Роло Мей е книга за смелостта да се твори в името на личното самоусъвършенстване и благото на човечеството.

Кодът на самоувереността. Самоувереността като наука и изкуство - всичко, което жените трябва да знаят19. Кодът на самоувереността. Самоувереността като наука и изкуство – всичко, което жените трябва да знаят

„Кодът на самоувереността. Самоувереността като наука и изкуство – всичко, което жените трябва да знаят“ от Клеър Шипман и Кати Кей е книга за женската самоувереност, за нейната решаваща роля и за начините за нейното усъвършенстване.

Как да мислим и постъпваме като котка20. Как да мислим и постъпваме като котка

„Как да мислим и постъпваме като котка“ от Стефан Гарние е уникален, любопитен, забавен и полезен пътеводител за оцеляване в съвременния живот.