Публикувано на

Най-добрите книги за щастие и успех

Най-добрите книги за щастие и успех

„Най-добрите книги за щастие и успех“ е класация на книжарница Умни Книги, която обхваща наличните за продажба най-добри книги за щастие и успех, издадени на български език през последните 10-15 години.

Класацията „Най-добрите книги за щастие и успех“ отразява професионалната ни оценка (виж повече за нас) и личните ни предпочитания и може да се счита за персонална препоръка към нашите клиенти.

Ние предлагаме широка гама от качествени и полезни книги за щастие и успех, но списъкът по-долу съдържа едни от най-важните заглавия.

Най-добрите книги за щастие и успех

Седемте навика на високоефективните хораСедемте навика на високоефективните хора

„Седемте навика на високоефективните хора” от Стивън Кови е може би най-известната в света книга за личностно развитие. Тя е посветена на фундаментите на високата ефективност.

Богат татко, беден таткоБогат татко, беден татко

„Богат татко, беден татко“ от Робърт Кийосаки е може би най-известната книга в света за финансова грамотност. Тя е посветена на уроците за парите, на които богатите учат децата си, но бедните и средната класа – не.

Мисли и забогатявайМисли и забогатявай

„Мисли и забогатявай“ от Наполеон Хил е една от най-вдъхновяващите мотивационни книги, публикувани някога, посветена на тайните на парите и големия професионален успех.

Поток. Психология на оптималното преживяванеПоток. Психология на оптималното преживяване

„Поток. Психология на оптималното преживяване“ от Михай Чиксентмихай е световноизвестна книга, издадена за пръв път през 1990г., която предлага теорията, че хората са най-щастливи, когато са в състояние на „поток“ – състояние на пълна концентрация и потапяне в някакво занимание.

Четирите потока на паритеЧетирите потока на парите

„Четирите потока на парите“ е изключително важна книга за финансова грамотност и постигане на финансова свобода, написана от Робърт Кийосаки – автор на световния бестселър „Богат татко, беден татко“.

Монахът, който продаде своето ферариМонахът, който продаде своето ферари

„Монахът, който продаде своето ферари“ от Робин Шарма е наръчник за личностно развитие, описващ най-важните етапи и стъпки за постигане на щастлив и балансиран живот, осъществяване на мечтите и постигане на съдбата.

Магията на мащабното мисленеМагията на мащабното мислене

„Магията на мащабното мислене” е една от най-добрите книги, издавани някога в областта на литературата за постигане на успех в бизнеса, работата и живота.

8-ят навик. От ефективност към съвършенство8-ят навик. От ефективност към съвършенство

Както самият Стивън Кови казва, „8-ят навик” не е поредния навик, след първите 7. Основната идея на „8-ят навик. От ефективност към съвършенство” е да открием своя глас и да вдъхновим другите да направят същото.

МайсторствотоМайсторството

Книгата „Майсторството“ споделя със света тайната за постигане на майсторство, окончателно развенчава културните митове за гениалността, с които изобилства нашата цивилизация и доказва, че всеки от нас носи в себе си потенциала да се превърне в майстор.

Елементът. Как всичко се променя, когато откриете страстта сиЕлементът. Как всичко се променя, когато откриете страстта си

„Елементът. Как всичко се променя, когато откриете страстта си” показва, че животът има по-различен смисъл, ако намериш своя Елемент – това е мястото, на което природният ви талант се среща с личните ви страсти. Онова място, на което сте истински себе си.

Как да постигнем успех чрез позитивна психическа нагласаКак да постигнем успех чрез позитивна психическа нагласа

„Как да постигнем успех чрез позитивна психическа нагласа“ от Наполеон Хил и Клемънт Стоун е книга за самопомощ чрез позитивна нагласа в случаите, когато имаме нужда от успешна промяна на живота ни към по-добро.

Защо си Глупав, Болен и Беден... и как да станеш Умен, Здрав и БогатЗащо си Глупав, Болен и Беден… и как да станеш Умен, Здрав и Богат!

„Защо си Глупав, Болен и Беден… и как да станеш Умен, Здрав и Богат!“ от Ранди Гейдж е провокираща книга, която ще изпита вашите убеждения, ще ви накара да се изправите пред страховете си и ще ви покаже как да имате много повече здраве, щастие, пари и радост в живота си.

Лидерът, който нямаше титлаЛидерът, който нямаше титла

Aкo пpилoжитe cиcтeмата на лидepcтвo, кoятo Робин Шарма описва в „Лидерът, който нямаше титла“, щe пocтигнeтe eкcплoзивни peзултати в pабoтата cи и щe пoмoгнeтe на opганизацията cи да ce издигнe на cъвceм нoвo нивo на инoвация, качecтвo на pабoта и лoялнocт на клиeнтитe.

Как да постигаме целите сиКак да постигаме целите си

„Как да постигаме целите си” е книга, написана от Брайън Трейси – световноизвестен автор и лектор по личностно развитие, в която той описва своята прочута система за постигане на цели.

Да прецакаш Дявола. Тайната за постигане на свобода и успехДа прецакаш Дявола. Тайната за постигане на свобода и успех

„Да прецакаш Дявола. Тайната за постигане на свобода и успех“ е непубликувана досега книга на прочутия Наполеон Хил, останала скрита повече от 70 години.

Факторът Късмет. Промени мисленето си и ще промениш своя късметФакторът Късмет. Промени мисленето си и ще промениш своя късмет

„Факторът Късмет. Промени мисленето си и ще промениш своя късмет” от д-р Ричард Уайзман показва, че хората не се раждат късметлии или неудачници, а сами създават по-голямата част от своя добър или лош късмет чрез собствените си мисли, чувства и действия.

Икигай. Тайните на Япония за дълъг и щастлив животИкигай. Тайните на Япония за дълъг и щастлив живот

„Икигай. Тайните на Япония за дълъг и щастлив живот“ от Ектор Гарсия и Франсеск Миралес е книга, посветена на тайните на японското дълголетие.