Публикувано на

Най-добрите книги за самопознание и самопомощ

Най-добрите книги за самопознание и самопомощ

„Най-добрите книги за самопознание и самопомощ“ е класация на книжарница Умни Книги, която обхваща наличните за продажба най-добри книги за самопознание и самопомощ, издадени на български език през последните 10-15 години.

Класацията „Най-добрите книги за самопознание и самопомощ“ отразява професионалната ни оценка (виж повече за нас) и личните ни предпочитания и може да се счита за персонална препоръка към нашите клиенти.

Ние предлагаме широка гама от качествени и полезни книги за самопознание и самопомощ, но списъкът по-долу съдържа едни от най-важните заглавия.

Най-добрите книги за самопознание и самопомощ

Третата алтернативаТретата алтернатива

„Третата алтернатива“ е книга на Стивън Кови и Брек Ингланд, която разкрива необикновената сила на един сравнително по-рядко използван подход за справяне с най-трудните проблеми в живота – „Третата алтернатива“.

Книгата за психологиятаКнигата за психологията

„Книгата за психологията“ е дело на колектив от автори и сътрудници, сред които са клинични психолози, лектори по психология и философия, журналисти, бизнес психолози, писатели, културни дейци, специалисти по графичен дизайн, редактори и др. „Книгата за психологията“ е продукт от работата им по проект.

Да се чувстваш добре. Клинично доказано лечение на депресията без медикаментиДа се чувстваш добре. Клинично доказано лечение на депресията без медикаменти

„Да се чувстваш добре” от д-р Дейвид Бърнс е книга, която описва как можем да се чувстваме добре без медикаменти, в случай, че имаме проблем с депресивно състояние.

Как да печелим приятели и да влияем на другитеКак да печелим приятели и да влияем на другите

Колкото повече извлечете от „Как да печелим приятели и да влияем на другите“ на Дейл Карнеги, толкова повече ще получите от живота.

7 ключа към свободата7 ключа към свободата

„7 ключа към свободата“ е колективен проект на представители от България, САЩ, Мексико и Канада и представлява синтез от мъдростта на шестима автори, обединени във виждането си за свободата.

Изгради живота на мечтите си. НЛП-тайни за бърза и трайна житейска промянаИзгради живота на мечтите си. НЛП-тайни за бърза и трайна житейска промяна

„Изгради живота на мечтите си. НЛП-тайни за бърза и трайна житейска промяна” е книга-наръчник как да успяваме да преодоляваме проблемите си. Написана е от основателя на невро-лингвистичното програмиране Ричард Бандлър.

Героят в теб. Шест архетипа, с които живеемГероят в теб. Шест архетипа, с които живеем

„Героят в теб. Шест архетипа, с които живеем“ от Каръл Пирсън е книга, която представя шест героични архетипа, благодарение на които всеки от нас може да разбере кой е, как живее живота си и как би желал да се развие и промени.

Силата на признателносттаСилата на признателността. Ключът към пълноценен живот

„Силата на признателността. Ключът към пълноценен живот“ е книга за признателността като състояние на духа, което може да промени живота ни – от добър към още по-добър, от тревожен към радостен, от неумел към преуспял.

Архетиповете. Кой си ти?Архетиповете. Кой си ти?

„Архетиповете. Кой си ти?“ от Каролайн Мис описва десетте основни архетипа, които най-често се срещат в съвременното общество и подробно разкрива всеки един архетип.

Как да притежаваме красив умКак да притежаваме красив ум

„Как да притежаваме красив ум” от Едуард де Боно не е просто книга за устните комуникации, за разговорите и контактите с други хора. Това е книга за мисловния подход към разговорите, който може да ни открои като остроумни и приятни хора.

Емоционалното изнудванеЕмоционалното изнудване

„Емоционално изнудване” от Сюзън Форуърд и Дона Фрейзър е книга за хората, които са обект на емоционално изнудване и искат да се справят с него.

Силата на духовната интелигентностСилата на духовната интелигентност

„Силата на духовната интелигентност“ от Тони Бюзан е книга, която разкрива как да разбираме и използваме пълноценно силата на духовната интелигентност.

100 начина да промениш живота си100 начина да промениш живота си

„100 начина да промениш живота си“ от Лариса Парфентиева е ръководство за излизане от различни задънени житейски ситуации, за себереализация и изграждане на живот пълен със смисъл и щастие.

Разчупете навика да бъдете себе сиРазчупете навика да бъдете себе си

„Разчупете навика да бъдете себе си“ показва как да прилагаме и персонализираме новите научни концепции и вековната мъдрост, за да живеем по-обогатен живот.

Магията да творишМагията да твориш

„Магията да твориш“ от Елизабет Гилбърт е книга, посветена на творческият начин, по който човек може да живее живота си, за да учи, открива нови неща и да постига мечтите си.

5-те неща, които не можем да променим5-те неща, които не можем да променим

„5-те неща, които не можем да променим“ от Дейвид Ричо е книга за неизбежните дадености на човешкия живот, които не можем да променим или контролираме, но бихме могли да открием щастието, като ги приемем.