Публикувано на

Най-добрите книги за професионални умения

Най-добрите книги за професионални умения

„Най-добрите книги за професионални умения“ е класация на книжарница Умни Книги, която обхваща наличните за поръчка най-добри книги по различни професионални умения, издадени на български език през последните 10-15 години.

Класацията „Най-добрите книги за професионални умения“ отразява професионалната ни оценка (виж повече за нас) и личните ни предпочитания и може да се счита за персонална препоръка към нашите клиенти.

Ние предлагаме широка гама от качествени и полезни книги за професионални умения, но списъкът по-долу съдържа едни от най-важните заглавия.

Най-добрите книги за професионални умения

Изяж жабата: 21 начина да избегнете пилеенето на време и да вършите повече по-бързоИзяж жабата. 21 начина да избегнете пилеенето на време и да вършите повече по-бързо

Световният бестселър „Изяж жабата. 21 начина да избегнете пилеенето на време и да вършите повече по-бързо“ от Брайън Трейси е една много практична и полезна книга за висока ефективност и управление на времето.

Влиянието. Психология на убеждаванетоВлиянието. Психология на убеждаването

“Влиянието. Психология на убеждаването” с подзаглавие “Как да получаваме съгласието на другите и да се противопоставяме на чуждото влияние” е книга от най-цитирания съвременен социален психолог в света – Робърт Чалдини.

Какво казва тялотоКакво казва тялото

В книгата си „Какво казва тялото“ Джо Наваро, бивш специален агент на ФБР и експерт в областта на невербалното поведение, разкрива тайните на почти мигновеното дешифриране на хората според техния език на тялото.

Изкуството да говорим пред другитеИзкуството да говорим пред другите

Бестселърът „Изкуството да говорим пред другите” от Дейл Карнеги, написан през 1926г. е обогатен със съвременни допълнения, примери и пояснения. Книгата е фокусирана върху умението да се говори пред публика и развитието на смелост и самоувереност за това.

Говори като на TED. 9 тайни от водещи умове в света как да говорите пред публикаГовори като на TED. 9 тайни от водещи умове в света как да говорите пред публика

„Говори като на TED. 9 тайни от водещи умове в света как да говорите пред публика“ от Кармайн Гало е книга за увереното и авторитетно говорене.

На първо място в GoogleНа първо място в Google

„На първо място в Google“ помага на собствениците на сайтове да се справят със сериозното предизвикателство да класират на челни позиции своите уеб страници в най-популярната търсачка в света.

Направено да се запомни. Как казаното от вас да се запечата в съзнанието на другитеНаправено да се запомни. Как казаното от вас да се запечата в съзнанието на другите

„Направено да се запомни. Как казаното от вас да се запечата в съзнанието на другите” е книга за за шест прости, основни принципа, благодарение на които посланията ни могат да достигнат по възможно най-убедителен и въздействащ начин до другите, както и да оставят неизлечим отпечатък.

Линчпин. Незаменими ли сте?Линчпин. Незаменими ли сте?

„Линчпин. Незаменими ли сте?“ е книга от Сет Годин, посветена на професионалната кариера и изключителността в работата.

Наръчник за инвестиране в злато и среброНаръчник за инвестиране в злато и сребро

„Наръчник за инвестиране в злато и сребро“ е книга за инвестициите в злато и сребро, написана от един от най-известните специалисти в света – Майкъл Малоуни, който е съветник на Робърт Кийосаки и от дълги години търгува много активно в световен мащаб с ценни метали – на едро и дребно.

Пред-убеждаването. Скритите механизми на ефикасното влияПред-убеждаването. Скритите механизми на ефикасното влияние

„Пред-убеждаването. Скритите механизми на ефикасното влияние“ от Робърт Чалдини предлага задълбочен експертен поглед върху скритите механизми за убеждаване и влияние върху околните.

Разчупи клишетата. Да се научим да бъдем креативниРазчупи клишетата. Да се научим да бъдем креативни

„Разчупи клишетата. Да се научим да бъдем креативни“ от Кен Робинсън е книга, която разкрива защо е жизнено важно да сме креативни в днешния свят и как следва да използваме нашите способности, за да процъфтяваме.

Ето моята визитка. Как да използваме визитната си картичка, за да имаме повече работаЕто моята визитка. Как да използваме визитната си картичка, за да имаме повече работа

„Ето моята визитка. Как да използваме визитната си картичка, за да имаме повече работа” от Боб Попик предлага голям брой тънкости, свързани с визитната ви картичка и как да я връчвате на потенциални клиенти, за да грабвате вниманието им и да ги печелите на своя страна.

Запали ги!Запали ги!

„Запали ги!” от Кармайн Гало разкрива седем лесни, но действащи правила за начините, по които да използвате вашите идеи и ценностната си система, за да влияете на хората, с които работите или живеете, и да ги мотивирате.