Публикувано на

Най-добрите книги за предприемачество и бизнес

Най-добрите книги за предприемачество и бизнес

„Най-добрите книги за предприемачество и бизнес“ е класация на книжарница Умни Книги, която обхваща наличните за поръчка най-добри книги по предприемачество и бизнес, издадени на български език през последните 10-15 години.

Класацията „Най-добрите книги за предприемачество и бизнес“ отразява професионалната ни оценка (виж повече за нас) и личните ни предпочитания и може да се счита за персонална препоръка към нашите клиенти.

Ние предлагаме широка гама от качествени и полезни книги за предприемачество и бизнес, но списъкът по-долу съдържа едни от най-важните заглавия.

Най-добрите книги за предприемачество и бизнес

Милионер без образованиеМилионер без образование

„Милионер без образование“ от Майкъл Елсберг показва, че повечето неща, които са ви необходими за да успеете в бизнеса и живота трябва да усвоите самостоятелно, извън училището.

Like a virgin. Тайни за бизнеса, които не се преподават в училищеLike a virgin. Тайни за бизнеса, които не се преподават в училище

Завладяваща и достъпна, „Like a virgin. Тайни за бизнеса, които не се преподават в училище“ от Ричард Брансън е книга за всеки предприемач, пълна със съвети, интересни резултати от проучвания и автобиографични бележки, които грабват от първата страница.

Твоето следващо голямо начало. Как да развиваме добри идеи от нищотоТвоето следващо голямо начало. Как да развиваме добри идеи от нищото

„Твоето следващо голямо начало. Как да развиваме добри идеи от нищото“ от Матю Мокридж е страхотна книга-справочник по предприемачество с 60 емблематични стъпки за откриване на интересни нови възможности, иновативни решения и шанс за ново успешно начало.

Бизнес отвъд ограничениятаБизнес отвъд ограниченията

В „Бизнес отвъд ограниченията“ от Ричард Брансън е събран повече от 40-годишен опит в създаването на успешни компании, управление на служители, изграждане на печеливши марки, защита срещу кризи и извличане на поуки от неуспехите.

От нула до едно. Размисли върху стартъпите или как да изградим бъдещетоОт нула до едно. Размисли върху стартъпите или как да изградим бъдещето

„От нула до едно. Размисли върху стартъпите или как да изградим бъдещето“ от Питър Тийл е книга за предприемачите, която дава свежи и нови идеи как да се създава повече стойност и да се изгради преуспяваща компания.

Проверка на реалността: Новите оръжия на маркетингаПроверка на реалността. Новите оръжия на маркетинга

„Проверка на реалността. Новите оръжия на маркетинга“ от Гай Кавазаки е световен бестселър в помощ на бизнесмените, който показва как да изградите екип, как да продавате, как да блъфирате, как да правите презентации, как да влияете на хората и да спечелите доверието им.

100-те абсолютни закона на бизнес успеха100-те абсолютни закона на бизнес успеха

“100-те абсолютни закона на бизнес успеха” е една изключително полезна книга от топ-консултанта и топ-лектор Брайън Трейси, посветена на успеха в бизнеса, кариерата и живота.

Произведено в ЯпонияПроизведено в Япония

„Произведено в Япония“ от основателя на Sony Акио Морита е увлекателна книга, която описва възхода на японския технологичен гигант, управленските принципи, които са подпомогнали успеха на фирмата, както и дилемите и предизвикателствата по пътя към глобалната бизнес сцена.

Корпоративна социална отговорност. Най-доброто за вашата компания и за вашата каузаКорпоративна социална отговорност. Най-доброто за вашата компания и за вашата кауза

С много примери „Корпоративна социална отговорност“ от Филип Котлър и Нанси Лий подготвя фирмените ръководители да изберат най-добрите възможности, най-добрите партньори и инициативите, които носят най-голямо преимущество.

Отговорната компания. Какво научихме от първите 40 години на "Патагония"Отговорната компания. Какво научихме от първите 40 години на „Патагония“

„Отговорната компания. Какво научихме от първите 40 години на „Патагония“ е книга за уроците по отговорност към природата, ресурсите, и бъдещето на човечеството, научени от 40-годишното съществуване на „Патагония“.

Добри делаДобри дела

„Добри дела“ от Филип Котлър и Нанси Лий е книга за корпоративната социалната отговорност на организациите. Какво означава „добро“, как организации могат да дават „добро“ и защо трябва да го правят, са трите основни направления в книгата.

Милионерът, който се пробуди за духовнотоМилионерът, който се пробуди за духовното

„Милионерът, който се пробуди за духовното“ от Джо Витале е книга за мотивацията да създаваме и следваме мисия, която служи на колективното човечество.

Повратната точка. Как малките неща могат да доведат до големи промениПовратната точка. Как малките неща могат да доведат до големи промени

„Повратната точка“ от Малкълм Гладуел анализира защо става така, че някои идеи, стоки или модели на поведение се разпространяват като епидемии, а други – не? И как можем целенасочено да дадем начало на наши собствени полезни епидемии и да ги управляваме?