Публикувано на

Най-добрите книги за мениджмънт и лидерство

Най-добрите книги за мениджмънт и лидерство

„Най-добрите книги за мениджмънт и лидерство“ е класация на книжарница Умни Книги, която обхваща наличните за поръчка най-добри книги по мениджмънт и лидерство, издадени на български език през последните 10-15 години.

Класацията „Най-добрите книги за мениджмънт и лидерство“ отразява професионалната ни оценка (виж повече за нас) и личните ни предпочитания и може да се счита за персонална препоръка към нашите клиенти.

Ние предлагаме широка гама от качествени и полезни книги за мениджмънт и лидерство, но списъкът по-долу съдържа едни от най-важните заглавия.

Най-добрите книги за мениджмънт и лидерство


Едноминутен мениджърЕдноминутен мениджър

„Едноминутен мениджър“ от Кен Бланчард и Спенсър Джонсън е световен бестселър, в който се представя изключително ефикасен модел за управление на хора с три прости техники – определяне на цели, отправяне на похвали и отправяне на порицания.

Мотивацията. Изненадващата истина за това, което ни движи напредМотивацията. Изненадващата истина за това, което ни движи напред

„Мотивацията. Изненадващата истина за това, което ни движи напред“ от Даниъл Пинк е световен бестселър, базиран на резултатите от голям брой класически и съвременни социално-психологически открития за човешката мотивация.

Маверик. Историята на успеха на най-необикновеното работно място в светаМаверик. Историята на успеха на най-необикновеното работно място в света

B книгата си „Маверик. Историята на успеха на най-необикновеното работно място в света” Рикардо Семлер paзкaзвa кaк cъумявa дa тpaнcфopмиpa eднo cтaгниpaщo, cтapoмoднo пpeдпpиятиe в eднa oт нaй-динaмичнитe и инoвaтивни кoмпaнии в cвeтa.

Петата дисциплинаПетата дисциплина

„Петата дисциплина” от Питър Сенги е книга за убежденията и поведението, необходими за съвременно управление на организациите.

Целта. Процес на постоянно усъвършенстванеЦелта. Процес на постоянно усъвършенстване

„Целта. Процес на постоянно усъвършенстване“ от Елиаху Голдрат, която представя основите на Теорията на ограниченията е една от най-продаваните книги по мениджмънт за всички времена, прилагана от хиляди компании по света.

Да се носиш по вълните на културата. Разбиране на културното разнообразие в бизнесаДа се носиш по вълните на културата. Разбиране на културното разнообразие в бизнеса

„Да се носиш по вълните на културата” от Фонс Тромпенаарс и Чарлз Хампдън-Търнър е книга за културните различия и за влиянието на културните различия в управлението и бизнеса.

Lean мислене. Как да печелим повече с по-малко усилияLean мислене. Как да печелим повече с по-малко усилия

В книгата „Lean мислене. Как да печелим повече с по-малко усилия“ Джеймс Уомак и Даниел Джоунс очертават основните принципи на „Lean“ компаниите, т.е. на „стройните“ компании с оптимизирани процеси за производство.

Практика на мениджмънтаПрактика на мениджмънта

„Практика на мениджмънта” от Питър Дракър е една от най-известните книги по управление и се основава на дългогодишния опит, натрупан в работа с управленски екипи – и на малки компании, и на големи и много големи фирми.

Принцип на морковаПринцип на моркова

„Принцип на моркова” е включена сред помагалата при курсове за повишаване квалификацията на бизнес ръководители, провеждани от престижната международна компания за консултантска дейност и квалификация Franklin Covey.

Първите 90 дни. Успешни стратегии за лидериПървите 90 дни. Успешни стратегии за лидери

„Първите 90 дни. Успешни стратегии за лидери” е книга от Майкъл Уоткинс, която показва най-подходящите начини за новоназначения ръководител да успее и покаже своята професионална компетентност в рамките на 90 дни.

Изпълнението. Новата теория на управление и организацияИзпълнението. Новата теория на управление и организация

„Изпълнението. Новата теория на управление и организация“ от Лари Босиди и Рам Чаран е книга за цялостното управление на процеса на изпълнение на цели и задачи.

Корпоративна култура. Основното стратегическо предимствоКорпоративна култура. Основното стратегическо предимство

„Корпоративна култура. Основното стратегическо предимство“ от Ерик Фламхолц и Ивон Рандъл е съвременно ръководство за управление на корпоративната култура на компанията.

Уорън Бъфет и тайните на мениджмънтаУорън Бъфет и тайните на мениджмънта

„Уорън Бъфет и тайните на мениджмънта“ от Мери Бъфет и Дейвид Кларк е първата по рода си книга, която отправя задълбочен поглед към философията на легендарния инвеститор Уорън Бъфет за управление на личния живот и бизнеса.