Публикувано на

Най-добрите книги за хранене и здраве

Най-добрите книги за хранене и здраве

„Най-добрите книги за хранене и здраве“ е класация на книжарница Умни Книги, която обхваща наличните за продажба най-добри книги за хранене и здраве, издадени на български език през последните 10-15 години.

Класацията „Най-добрите книги за хранене и здраве“ отразява професионалната ни оценка (виж повече за нас) и личните ни предпочитания и може да се счита за персонална препоръка към нашите клиенти.

Ние предлагаме широка гама от качествени и полезни книги за хранене и здраве, но списъкът по-долу съдържа едни от най-важните заглавия.

Най-добрите книги за хранене и здраве

Витамини и минерали. Енциклопедия стъпка по стъпкаВитамини и минерали. Енциклопедия стъпка по стъпка

„Витамини и минерали. Енциклопедия стъпка по стъпка“ от д-р Алан Пресман и Шийла Бъф е впечатляващо богата и полезна книга-наръчник, посветена на абсолютно всички витамини и минерали и мястото им в нашия живот.

Сини Зони. 9 урока по дълголетие от хората, живели най-дългоСини Зони. 9 урока по дълголетие от хората, живели най-дълго

„Сини Зони. 9 урока по дълголетие от хората, живели най-дълго“ представя знания, придобити след хиляди години и научни изследвания, които да ни помогнат да живеем по-дълго и да бъдем по-здрави и щастливи.

Аюрведа. Енциклопедия стъпка по стъпкаАюрведа. Енциклопедия стъпка по стъпка

„Аюрведа. Енциклопедия стъпка по стъпка“ от Сара Лай е ценно помагало за аюрведа, което представя всичко най-важно за тази древна източна философия по увлекателен и задълбочен начин.

Пълно ръководство по йога (с илюстрации)Пълно ръководство по йога (с илюстрации)

„Пълно ръководство по йога (с илюстрации)“ от Свами Вишну Девананда е илюстрован наръчник по йога, който вече десетилетия помага на хиляди хора да усвоят йога и да почерпят ползите за своето здраве и душевно спокойствие.

4-часовото тяло4-часовото тяло

Тимъти Ферис изследва човешкото тяло в продължение на години и базирайки се на множество и разнообразна информация от най-различни специалисти, световноизвестни лекари и видни спортисти, в интригуващата си книга „4–часовото тяло“ дава решения на проблеми за цял спектър от въпроси.

Рейки. Енциклопедия стъпка по стъпкаРейки. Енциклопедия стъпка по стъпка

„Рейки. Енциклопедия стъпка по стъпка“ от Пенелопи Куест и Кати Робъртс е впечатляващо със своята детайлна и разбираемо поднесена информация помагало по рейки.

Рецепти за лечение с храни и хранителни добавки. ЕнциклопедияРецепти за лечение с храни и хранителни добавки. Енциклопедия

„Рецепти за лечение с храни и хранителни добавки. Енциклопедия“ от д-р Джеймс Балч е внушителна енциклопедия на диетичните терапии за всички заболявания с помощта на витамини, минерали, билки и природни продукти.

Петимата тибетци. Пет динамични упражнения за здраве, енергия и силаПетимата тибетци. Пет динамични упражнения за здраве, енергия и сила

„Петимата тибетци. Пет динамични упражнения за здраве, енергия и сила“ представя йогийска система, произлязла от Хималаите. Упражненията са известни и с името „петте ритуала на младостта и жизнеността“.

ДълголетиетоДълголетието

„Дълголетието“ от Лидия Ковачева е книга, която показва как чрез целеустременост, самоконтрол и постоянство можем да живеем според изискванията на природата, за да се радваме на дълголетие и добро здраве.

Терапията ГерсонТерапията Герсон

Според статистиките химиотерапията предизвиква пълна ремисия при средно 12% от пациентите, при които заболяването е открито в ранен или междинен стадий. В същото време, терапията на д-р Макс Герсон се радва на забележителните 42% от пациентите с пълна ремисия, повечето от които в краен стадий на рак.

Правилата на хранатаПравилата на храната

„Правилата на храната” е страхотна малка книга за здравословно и разумно хранене, написана от Майкъл Полан – журналист, специализиран в темата за здравословното и натурално хранене.

Чудото на гладуванетоЧудото на гладуването

„Чудото на гладуването“ предлага оcновните принципи нa глaдолeчeниeто, нaучно-мeдицинcко обяcнeниe и прaктичecки нacоки от Пол Брег – един от най-големите експерти в света по здравословно гладуване.

Източна лечебна гимнастикаИзточна лечебна гимнастика

„Източна лечебна гимнастика” от Джуан Линшуън е полезна книга за здравето и кондицията с чисто практическо приложение на системата лиенгун (цигун).

Хомеопатия. Съвети за домашно лечениеХомеопатия. Съвети за домашно лечение

Ако сте готови да поемете отговорността за собственото си благополучие и да участвате в лечението си, „Хомеопатия. Съвети за домашно лечение“ от Колин Грифит съдържа авторитетни и лесно изпълними съвети за домашно лечение.

Настолна книга на диабетикаНастолна книга на диабетика

„Настолна книга на диабетика“ от Хавра Астамирова и Михаил Ахманов е книга, посветена на хората, които цял живот трябва да живеят, съобразявайки се с условностите и изискванията на диабета – една от най-разпространените болести в света.

Препоръчваме още…

Препоръчваме горещо и няколко книги за здравето на издателство Reader’s Digest. Това са книги с луксозен вид и твърди корици, които се предлагат на символични промоционални цени до изчерпване на количествата: