Публикувано на

Най-добрите книги за философия, религия, духовност

Най-добрите книги за философия, религия, духовност

„Най-добрите книги за философия, религия, духовност“ е класация на книжарница Умни Книги, която обхваща наличните за продажба най-добри книги за философия, религия и духовност, издадени на български език през последните 10-15 години.

Класацията „Най-добрите книги за философия, религия, духовност“ отразява професионалната ни оценка (виж повече за нас) и личните ни предпочитания и може да се счита за персонална препоръка към нашите клиенти.

Ние предлагаме широка гама от качествени и полезни книги за философия, религия и духовност, но списъкът по-долу съдържа едни от най-важните заглавия.

Най-добрите книги за философия, религия, духовност

Книгата за философиятаКнигата за философията

Написана на разбираем език, „Книга за философията“ дава кратки, сбити обяснения, избягвайки сложния професионален стил, предлага находчиви схеми, проследяващи стъпка по стъпка заплетени теории, класически цитати, които правят философията запомняща се, и духовити илюстрации, които въздействат върху нашите убеждения и възприятия.

Виното на мъдростта. Животът, поезията и философията на Омар ХайямВиното на мъдростта. Животът, поезията и философията на Омар Хайям

„Виното на мъдростта. Животът, поезията и философията на Омар Хайям“ от Мехди Аминразави е книга, посветена на изключителния живот, поезия, философски и научни трудове на Омар Хайям – ирански философ, поет, математик, астроном (1048–1131г.)

Царството. Небесното царство през погледа на агностикаЦарството. Небесното царство през погледа на агностика

„Царството. Небесното царство през погледа на агностика“ от Еманюел Карер е книга за „историята“ на възникване и развитие на представите ни за Исус. Това е уникална по характер, по съдържание и по жанр книга.

Човекът в търсене на смисълЧовекът в търсене на смисъл

„Човекът в търсене на смисъл“ от Виктор Франкъл е книга за силата на жизнеспособността да оцеляваш, дори когато условията са невъзможно трудни.

Разговори с БогаРазговори с Бога

„Разговори с Бога“ от Нийл Доналд Уолш е прекрасен дар за онези, които са поели в търсене на истината с всеотдайно сърце и отворено съзнание.

Въведение в будизмаВъведение в будизма

„Въведение в будизма“ от Кябдже Кензур Тамдинг Гяцо Рампоче е книга с беседи по кратките Джарма учения на самия Кябдже Кензур Тамдинг Гяцо Рампоче.

Силата на настоящетоСилата на настоящето

В „Силата на настоящето“ Екхарт Толе използва прост език и формата на въпроси и отговори, за да ни упъти. Думите са пътните знаци.

Изкуството да бъдеш БогИзкуството да бъдеш Бог

„Изкуството да бъдеш Бог” от Морган Скот Пек притежава ореола на най-четената книга за духа след Библията.

Пътят към просветлението. Практики за духовно израстванеПътят към просветлението. Практики за духовно израстване

„Пътят към просветлението“ от Далай Лама и Джефри Хопкинс прави задълбочен преглед на основите на будизма и предлага практически подход към фундаменталните въпроси, които стоят в основата на будизма – как да се освободим от страданието и как да постигнем трайно щастие.

Духовни решения. Отговори на трудните въпроси на животаДуховни решения. Отговори на трудните въпроси на живота

„Духовни решения. Отговори на трудните въпроси на живота“ от Дипак Чопра отговаря на някои от най-често срещаните въпроси за справяне с трудностите и постигане на щастие в живота, които популярният автор е получавал от свои читатели и последователи през годините.

Изкуството на войната. Луксозно подаръчно изданиеИзкуството на войната. Луксозно подаръчно издание

Трактатът на Сун Дзъ „Изкуството на войната“ е най-четеният в човешката история и съдържа квинтесенцията на военната философия.

Книга за духа. Духовни есета от прочути авториКнига за духа. Духовни есета от прочути автори

„Книга за духа. Духовни есета от прочути автори“ на Ричард Карлсън и Бенджамин Шийлд е антология, която обединява 25 есета на видни духовни учители от цял свят, посветени на връзката и отношението ни с Бог.